ADLS Nedir?

featured

ADSL, geniş bant İnternet erişimi için başka bir terimdir, asimetrik dijital abone hattı anlamına gelen Asimetrik Dijital Abone Hattı anlamına gelir ve ADSL terimini anlamanın anahtarı “asimetrik” kelimesindedir. Tanım, farklı yükleme ve indirme hızlarını ifade eder. Kullanıcıların bilgileri yüklediklerinden daha sık indirmeleri beklenir, bu nedenle indirme hızları genellikle 10 kat daha hızlıdır. Örneğin, indirme hızı 20 Mbps ise, yükleme hızı sadece 2 Mbps’dir. Aslında, bu format çoğu insana uygundur. Ancak, sosyal ağlarda çok sayıda video yayınlamak gibi İnternet’e büyük dosyalar yüklüyorsanız, daha yüksek bir aktarım hızına ihtiyacınız olacaktır. ADSL nasıl çalışır? Veri iletimi, telefon hattının geçtiği bakır kablolar aracılığıyla gerçekleştirilir. Ve sadece birkaç on yıl önce İnternet\’i kullanmak ve aynı anda aramak imkansız olsa da, şimdi bir mikro filtre, veri iletimini ve bir telefon hattını ayırmanıza izin veriyor.

ADSL’in avantajları ve dezavantajları

  • ADSL teknolojisinin en belirgin avantajları, yüksek indirme hızı ve bağlantı kullanılabilirliğidir. Ancak lehine olan birkaç önemli nokta daha var:
  • ek kablo döşemeye gerek yok, çünkü hemen hemen her dairede, ofiste veya evde zaten bir telefon hattı var;
  • Bu tür bağlantının dezavantajları arasında düşük veri aktarım hızı ve bant genişliği yer alır.
  • Telefon santralinden uzaklık, uzun kablolar kullanıldığında kaybolduğu için indirme hızını etkileyebilir.
  • Fiber optik internet gibi yeni bağlantı türlerinde bu tür sorunlar yaşanmamaktadır.

ADSL İnternet hızını ne etkiler?

Aşağıdaki faktörler de indirme hızını etkileyebilir: Bağlantınızı kullanan kişiler veya cihazlar. İnternete ne kadar çok kişi veya cihaz bağlanırsa, veri aktarım hızı o kadar yavaş olur.

Evinizdeki elektrikli cihazlar. Herhangi bir cihaz, Wi-Fi’ye bağlı olmasalar bile, bağlanırken parazite neden olabilir, bu nedenle onları yönlendiriciden mümkün olduğunca uzak tutmak en iyisidir. Ekipman kalitesi. Eski yönlendiriciler ve kablolar, özellikle kötü durumda olanlar, indirme hızlarını sınırlayabilir.

Hava. Şiddetli hava telefon hatlarını etkileyebilir ve düşük sıcaklıklar yer altı kablolarına zarar verebilir. Günün Zamanları.

İnternetin yoğun olduğu saatlerde, genellikle 18:00 ile 23:00 saatleri arasında internet hızı düşer.

Kim bir ADSL bağlantısına ihtiyaç duyar?

Bu bağlantı türü, yüksek indirme hızlarına ihtiyaç duymayanlar tarafından seçilir. Ayrıca ADSL, İnternet bağlantısı gerektiren az sayıda cihazı olan bir kullanıcı için uygundur. İnternete yüksek bant genişliğine ve hızlı dosya yüklemelerine ihtiyacınız varsa, fiber optik bağlantı tercih etmek daha iyidir. Ancak herkese açık değil: Ülkemizdeki fiber optik kapsama alanı yalnızca kısmen tamamlandı, bu nedenle bağlantı seçenekleri için sağlayıcınıza danışmak daha iyidir. Teknoloji nasıl çalışır? Operasyon, telefon kanalları (asimetrik sayısal abone hattı) üzerinden ADSL teknolojisi ile internete erişimin sağlanmasına dayanmaktadır. Telefon hatlarında analog sinyal türünün kullanılması nedeniyle sayısal sinyale, yani bilgisayar teknolojisi için anlaşılır bir sinyale dönüştürülmesi gerekmektedir. Böylece aynı anda hem telefonda konuşabilir hem de bilgisayarınız üzerinden yüksek hızda internet erişimine sahip olabilirsiniz. Gelecekte kullanılacak. Yakın gelecekte, minimum sayıda yazılım sorunu ve yüksek iletişim güvenilirliği nedeniyle DSL teknolojisinin modern modemlerle kullanımı yaygınlaşacaktır. Teknolojinin kendisinin gelişmeye devam ettiğine dikkat edilmelidir.

İnternetin hızını ne belirler?

Kullanıcıya kablolu iletişim kanalının uzunluğuna bağlı olarak sinyal zayıflaması da dahildir. Hattın uzunluğu beş kilometreyi geçmemelidir. Küresel ağa erişmenin diğer mevcut analog yöntemleriyle karşılaştırıldığında, DSL, esas olarak modem tarafından sınırlandırılan en iyi hız performansına sahiptir. Aynı zamanda bu aşamaları sırasıyla yaparak en etkili internete ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir