Anestol Pomad Krem Nedir?

Anestol Pomad Krem Nedir?

Son dönemde adını sıklıkla duyduğumuz, özellikle kadınlar arasında önerilen Anestol Pomad, pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Anestol Pomad Krem, lokal anestezik adı verilen ilaç grubuna ait olan ve uygulandığı bölgede uyuşma hissi sağlayan bir tür merhemdir. Etken maddesi olan lidokain maddesi, kremin uygulandığı bölgede geçici uyuşma ve his kaybına neden olmaktadır. 30 gramlık tüpler halinde, reçeteli veya eczaneden temin edilebilen krem, çeşitli tedavilerde kullanılmaktadır. Sağladığı uyuşma hissi ile Anestol krem, uygulandığı bölgede acı, kaşıntı, yanma gibi hisleri azaltmaktadır. Bu açıdan tedavinin yanı sıra farklı kullanımlarla da dikkat çeken Anestol Pomad, pek çok kişinin adını bildiği bir üründür.

Anestol Krem

Anestol Krem Ne İşe Yarar?

Anestol kremin geçici uyuşma ve his kaybı sağladığını söylemiştik. Özellikle uygulandığı bölgede 5-10 dakika içerisinde etki eden krem, bu sürede bölgedeki sinirsel iletimi engellemektedir. Bu özelliği ile krem, cilt üzerinde meydana gelen yara, yanık, kaşıntı gibi sorunlarda etkili olmaktadır. Bahsettiğimiz bu cilt sorunlarının getirdiği kaşınma, yanma ve acı gibi hislerin hafifletilmesinde Anestol krem kullanılmaktadır.

Tüm bunları yanında özellikle kadınlar ağda-epilasyon ve kulak delme işleminde de Anestol krem kullanmaktadır. Yapılan işlem öncesi bölgeye uygulanan krem, işlem sırasındaki acıyı hafifletmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken uygulanan krem miktarıdır. Fazla uygulanan Anestol krem istenmeyen etkilere sebep olabilmektedir. Bu açıdan kadınlar tarafından kullanılan kremin, yan etkileri de olduğu bilinerek bilinçli ve kontrolü kullanılması gerekmektedir.

Anestol Krem Ne İçin Kullanılır?

Anestol krem içerisinde anestezik, antiaritmik, antihistamik, kaşıntı önleyici ve nemlendirici özellikleri bulunan etken maddeler içermektedir. Hekim önerisi ile birçok tedavide kullanılan bu krem, çeşitli bölgelere uygulanabilmektedir. Bu açıdan Anestol Krem şu rahatsızlıklarda sıklıkla kullanılmaktadır:

  • Güneş yanıkları veya hafif dereceli yanık tedavisinde,
  • Böcek ısırma, sokma gibi durumlarda,
  • Cilt üzerinde alerjiden oluşan kaşıntılarda,
  • Ciltte oluşan mantar tedavisinde,
  • Hassas bölgelerde oluşan çatlakların tedavisinde,
  • Ciltte oluşan sıyrık, kesik gibi yaralarda,
  • Dövme yapılacak bölgede,
  • Kulak deldirme işlemlerinde,
  • Ağda, iğneli epilasyon gibi işlemlerde sıklıkla Anestol krem kullanılmaktadır.

Özellikle çeşitli cilt sorunlarında sıklıkla kullanılan bu krem, doğru miktarlarda ve hekim kontrolünde kullanılmalıdır. Bunun yanında hamile ve emziren anneler de mutlaka hekime danışarak bu kremi kullanmalıdır. Aksi taktirde daha büyük sorunlara yol açabilen Anestol Krem, farklı yan etkiler oluşturmaktadır.

Anestol Pomad Krem Nedir?

Anestol Pomad Krem Nasıl Kullanılmalıdır? Yan Etkileri Nelerdir?

Pek çok bölgede ve rahatsızlıkta kullanılan Anestol Krem, tüm ilaçlar gibi belirli yan etkilere sahiptir. Bu açıdan önemli olan konu, kremin önerilen şekilde kullanılması ve hekim kontrolünde alınmasıdır. Anestol Pomad krem, uygulanan bölgeye iyice yedirilmeli ve sürme işlemi ardından eller mutlaka yıkanmalıdır. Buradaki önemli nokta kremin etkisini gösterdiği uyuşma hissini arttırmak için fazla ürün uygulamalıyım düşüncesidir. Bu oldukça yanlış ve tehlikeli sonuçlar doğuran bir durumdur. Anestol Pomad Krem, önerilen miktarda ve gün içerisinde 2-3 kere uygulanmalıdır. Bunun harici kullanımda Anestol Pomad krem kişilerde yan etki göstermeye başlamaktadır. Kremin oluşturduğu yan etkiler şu şekildedir:

  • Uygulama bölgesinde kaşıntı ve kızarıklık,
  • Sürülen bölgede veya yüzde şişme,
  • Kremin sürüldüğü kısımda kırmızı-mor leke oluşumu,
  • Baş dönmesi,
  • Sinirlilik ve görme bozukluğu gibi farklı yan etkiler oluşturmaktadır.
  • Anestol Pomad Kremin kullanım alanlarından ve nasıl kullanılması gerektiğinden kısaca bahsettik. Özellikle kadınların tercih ettiği ve farklı amaçlarla da kullanılan bu krem, birçok rahatsızlığın tedavisinde etkin rol oynamaktadır. Bu anlamda sıklıkla satın alınan Anestol Pomad, hekime danışarak ve kontrollü şekilde kullanılmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir