Asker Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

 Asker Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Diyete girip kilo vermek isteyen kişiler için son dönemlerin en gözde diyet yöntemlerinden bir tanesi de asker diyeti oldu. Bu diyet yönteminde 3 günde 5 kilo verilmesi, pek çok kişinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Hal böyle olunca da diyete girerek kilo vermek isteyen kişiler asker diyetinin detayları hakkında araştırma yapmaya devam ediyor.

Asker diyeti uygulayarak kilo vermek isteyen kişilerin, bu diyeti kesinlikle aksatmadan en doğru biçimde uygulamaları gerekmektedir. Haftanın 3 gününde belirli bir diyet listesine bağlı kalarak ve diğer 4 günde sağlıklı bir biçimde beslenerek uygulanmaktadır. Bu diyeti uygulayan kişiler metabolizmalarına da bağlı olarak 3 günde 5 kiloya kadar kilo kaybına uğrayabilmektedir.

Asker Diyeti Nedir?

Asker diyeti nedir sorusu, özellikle de kısa süre içerisinde hızlı bir biçimde kilo vermek isteyen pek çok kişinin araştırdıkları bir konudur. Bu noktada kilo vermek isteyen kişilerin diyetlerini kesinlikle aksatmamaları ve doğru bir biçimde bu diyet programına uymaları gerekir. Diyet programını eksiksiz bir biçimde tamamlayan kişiler istedikleri gibi kısa süre içerisinde hızlı bir biçimde kilo verebilmektedir.

Özellikle de vücutlarında çok fazla ödem ve fazla kilo olan kişiler asker diyetini uyguladıkları zaman kısa süre içerisinde oldukça etkili sonuçlar alabilmektedir. Hızlı bir incelme ve kilo kaybı yaşamak adına n sık tercih edilen diyet programlarından bir tanesi de asker diyetidir. Pek çok kişi bu diyetin ismini duymuş ve uygulamak adına da ilk adımları atmıştır.

Asker diyeti bu isminin yanı sıra 3 günde 5 kilo verdiren diyet ya da dondurma diyeti olarak da bilinmektedir. Haftada genel anlamda bu diyet ile birlikte 4,5 kilo civarında bir kilo kaybı yaşanmaktadır. Diyet yapmak isteyen kişilerin özellikle de hızlı ve etkili bir biçimde kilo vermek istedikleri zaman genellikle uyguladıkları diyet asker diyetidir.

Asker diyeti, adını ABD tarafından ordudaki beslenme uzmanları tarafından askerlerin hızlı bir biçimde kilo vermelerini sağlamak adına uygulandığı için bu ismi almıştır. Amerikan askerlerinin özellikle de donanma ve ordu diyeti olarak da bildikleri bu diyet, bazı kişiler tarafından dondurma diyeti ismi ile de bilinmektedir.

 Asker Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Asker Diyeti Uygulanışı Nasıldır?

Asker diyeti uygulanışı ile hızlı bir biçimde kilo vermek isteyen kişilerin bu diyete kesinlikle aksaksız bir biçimde uymaları gereklidir. 1 haftanın içerisinde genellikle 3 gün olacak şekilde uygulanmaktadır. Diyetin başlangıcında ilk üç gün kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için düşük kalorili yemek planları uygulanmaktadır. Yine bu öğünlerin arasında kesinlikle atıştırmalıklara yer verilmemektedir.

Asker diyetine başlanıldığı zaman haftanın geri kalan 4 gününde ise sağlıklı bir şekilde beslenmek gereklidir. Kalori alımlarının yine olabildiğince düşük bir seviyede tutulması gereklidir. Böylelikle de kalori alımlarının düşük tutulması, bireylerin kendilerini diyete daha iyi bir biçimde teşvik etmelerine de neden olacaktır.

Asker Diyeti Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Asker diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler kesinlikle son derecede önemlidir. Ağır bir diyet olması nedeni ile herkesin bünyesi bu diyeti kaldıramayabilir. Özellikle de hızlı kilo vermenin sağlık açısından çok da olumlu bir durum olmadığı göz önünde bulundurulduğu zaman kişilerin kesinlikle kendilerini çok da fazla zorlamamaları gerekir.

Asker diyeti uygulanışı esnasında fazla kalori alımından kesinlikle kaçılması gerekir. Bu noktada diyetin ilk üç gününde hazırlanan diyet listesine kesinlikle uyulması gerekir. Bu ilk üç gün içerisinde ara öğünlere yer verilmemesi ve olabildiğince düşük kalorili yiyeceklerin tüketilmesi gerekir.

Asker diyeti yapmak isteyen kişilerin belirli bir diyet listesine tabi kalmamaları gerekir. Herkesin bünyesi daha farklı olduğu için kişilerin gün içerisinde kendilerini ayakta tutabilecek kadar besin almaları gerekir. Asker diyeti uygulamak isteyenlerin bir diyetisyen ile görüşme yapmaları da oldukça önemlidir. Böylelikle de kendi diyet listelerini kendilerine en uygun biçimde hazırlatarak daha etkili ve sağlıklı bir biçime kilo vermeleri mümkündür.

Asker Diyeti uygulanışı haftanın yalnızca üç günü olsa bile geri kalan günlerde de oldukça temkinli beslenmek gerekir. Her ne kadar diğer günlerde ara öğünler de yer alsa bile kesinlikle ara öğünlerin abartılmaması gerekir. Bu zamanlarda da kişilerin olabildiğince düşük kalorili ve kendilerini tok tutacak besinleri tercih etmeleri gerekecektir.

3 Günde 5 Kilo Verdiren Diyet Esas Amacı Nedir?

Adından her ne kadar 3 günde 5 kilo verdiren diyet olarak sadece 3 gün diyet uygulanacağı anlaşılsa bile durum kesinlikle bu şekilde değildir. Bu diyette esas amaç kalori açığı bırakmaktır. Bunun için de haftanın 3 günü ağır diyet uygulanırken diğer 4 gün de beslenmeye dikkat edilmesi gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir