Ayaktaki Siyah Lekeler Nasıl Geçer?

Ayaktaki Siyah Lekeler Nasıl Geçer?

Ayaktaki siyah lekelerden kurtulmanın hem naturel yağlarla uygulanan doğal yöntemleri hem de fiziki kuvvet gerektiren başka yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerle ayaktaki siyah lekeleri geçirmek imkanına sahip olurken ayak da bu siyah lekelerin en önemli sebepleri arasında gösterilebilecek ölü derilerden temizlenir. Siyah lekelerin de aralarında sayılabileceği ayak hastalıkları genellikle vitamin eksikliği kaynaklıdır ve ayaktaki siyah lekelerden maske ve ovma benzeri yöntemlerle de kurtulabilme imkanı vardır. Peki ayaktaki siyah lekeler nasıl geçer? Ayaktaki siyah lekelerin sebebi nedir? Ayaktaki siyah lekeleri geçirme yolları nelerdir? Gelin, ayaktaki siyah lekelerle ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarına aşağıda hep beraber göz gezdirelim.

Ayaktaki Siyah Lekelerin Sebebi

Ayaktaki siyah lekelere neden olabilecek bazı maddeler aşağıda yer alanlardır.

  • Aşırı güneşe maruz kalma
  • Tercih edilen ayakkabının o ayağa göre olmaması
  • Kanın zayıf dolaşımı
  • Cilt rahatsızlıkları
  • Ölü deriler
  • Ayak tabanında yer alan siğiller
  • Şeker rahatsızlığı

Bu nedenlerden biri olarak gösterilebilecek olan dolaşım bozuklukları sebebiyle meydana gelen ayaktaki siyah lekelerde kesinlikle bir hekime danışmak gerekmektedir. Bununla birlikte ayak bileğinde meydana gelen kararma da yine bu dolaşım bozukluklarını haber verebilirken sebep ayağa göre ayakkabı tercih etmemek de olabilmektedir.

Ayaktaki Siyah Lekeleri Geçirme Yolları

Ayakta ortaya çıkan siyah lekelerden kurtulmak adına siyah lekelere neyin neden olduğunun tespit edilerek bu doğrultuda bir tedavi sürecine başlanılması en doğru karar olacaktır. Ayaktaki siyah lekelere neden olarak dolaşım bozukluğu tespit edilirse dolaşım bozukluğunun giderilmesi, vitamin eksikliği gibi bir durum söz konusuyla vitamin eksikliğinin ortadan kaldırılması adına vitamin takviyesi benzeri bir tedavi yöntemi süreci başlatılmalıdır. Siyah lekelerin yanı sıra ayaktaki kahverengi lekeler de genellikle vitamin eksikliği olduğunu belirtmektedir.

Ayaktaki siyah lekeleri geçirmek adına her gece uykuya geçmeden önce ayaklara E vitamini serumu uygulamak problemin çözümünü sağlayacaktır. Bununla birlikte ponza taşı vasıtasıyla ayağa peeling yapmak da ayağı ölü derilerden temizlemeye yaramaktadır. Shea yağıyla ayağa masaj yapıldığında da cilt nemlendirilerek kan dolaşımına ayar verildiğinden ayaktaki siyah lekeleri azaltma konusunda yardımcı olmaktadır.

Ayaktaki Siyah Lekeler Nasıl Geçer?

Ayaktaki Siyah Lekelerden Kurtulmanın Alternatif Yöntemleri

Limon Suyu

Ayaktaki siyah lekelerin rengini açmak adına bir tane limon ikiye ayırılmalı ve ikiye ayırılan limonla ayaktaki siyah lekelerin üstüne masaj yapılmalıdır. Devamında ayak yaklaşık beş dakika böyle durdurulmalı ve suyla yıkanmalıdır. Sonrasında ayağa nemlendirici krem sürmek de ihmal edilmemelidir.

Zerdeçal, Mısır Unu

Her ikisi de bir tatlı kaşığı olmak şartıyla mısır unuyla zerdeçal tozu karıştırılmalıdır. Elde edilen karışıma birkaç damla limon suyu ve bir yemek kaşığı yoğurt ilave edilerek hamur oluşturulmalıdır. Devamında bu hamur ayaktaki siyah lekelerin üstüne sürülmeli ve on beş dakika civarı durulmalıdır. Sonrasında ayak ılık suyla durulanmalı ve nemlendirici sürülmelidir.

Susam Tohumu Yağı

Susam tohumunun yağı benmari tarzında ısıtılıp ayaklara ılık durumda masaj yapılmalıdır. Susam tohumu yağı da diğer alternatif yöntemler gibi ayaktaki siyah lekelerden kurtulmak adına oldukça etkilidir.

Yoğurt, Badem

Ayaktaki siyah lekelerden kurtulmak adına bir diğer alternatif yöntem de yoğurt ve badem karışımıdır. On tane badem toz durumuna getirilmeli ve iki kaşık yoğurtla karıştırılmalıdır. Bu karışım siyah lekelere uygulanmalı ve ıslatılan bir parmakla yaklaşık on beş dakika o kısma masaj yapılmalıdır. Devamında ılık su ile karışım ciltten arındırılmalıdır.

Hindistan Cevizi Suyu

Duş almadan evvel ortalama on ile on beş dakika arası Hindistan cevizi suyuyla ayağa masaj yapılmalıdır. Bu yöntem de ayaktaki siyah lekelerin geçmesi adına tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir