Ayrılık Acısıyla Baş Etmenin Yolları Nelerdir?

featured

Ayrılığın acısıyla başa çıkmanın yolları olduğunu biliyor muydunuz? Hiç bitmeyeceğini sandığınız ilişkiniz bir gün ayrılık kararıyla sona erdi. Ya çok sevdiğin kişi tarafından terk edildin ya da ayrılmaya karar verdin. Her zaman hayalini kurduğunuz kişiyle devam edemediğiniz ve tüm acı tatlı şeyleri paylaşamadığınız için aşırı kaygının derinliklerine düşmüş gibi hissetmeniz doğaldır.

Kimse birinden ayrılmak istemez değil mi? Ama hayat sürprizlerle dolu. Zaten birlikte bir gelecek planladığınız birine iki yabancı olacağınızı düşünmek sizi kötü hissettirebilir. Ayrılık acısıyla uğraşarak bu kötü duygulardan kurtulabilirsiniz.

  1. Ayrılığı kabullenmek

Her konuda olduğu gibi böyle bir durumda ilk adım her zaman en zorudur. Ayrılığın başlangıcında partnerinizle kavga etmek yerine, birlikte geçirdiğiniz güzel günleri ve oluşturduğunuz anıları hatırlayabilirsiniz.

Ancak şu anda aklınıza gelen soru, “Karşılığında bu ayrılığı mı yaşayacağız?” sizin için çok tehlikeli olabilir. Ayrılığın acısıyla başa çıkmanın yollarına doğru ilk adımınız, ayrılığı kabul etmek ve tekrar birlikte olacağınızdan ümidinizi kesmemektir.

Şu an olduğunuzdan çok daha mutlu olacağınız zamanlar olacağını ve o mutlu zamanlarda yanınızda olmayacağını kabul etmelisiniz. Bu kabul küçük bir adım gibi görünse de aslında ileriye doğru büyük bir adım olacaktır. 

  1. Telefon Numaralarını Silin, Ulaşabileceğiniz Tüm İletişim Araçlarını Kapatın

Ayrıldıktan hemen sonra pişmanlık gibi duygular genellikle çok yoğun olur. Anlık pişmanlıklarla mesaj atmamak, aramamak veya bilinçsizce hareket etmemek için numarasını telefonunuzdan kaldırarak iletişim kanallarınızı kapatmanız en iyisidir. Aksi takdirde, sizi üzmüş veya aldatmış olsa bile, ayrılmaya karar verdikten sonra onu aramanız doğru olmaz.

  1. Kısa Bir Mola Verin

İhtiyaç duyduğunuz zamanlarda mevcut pozisyonunuzdan ayrılmanız sizin için iyi olacaktır. Ödeyebiliyorsanız, uzaklara gitmeyi veya yurt dışına gitmeyi düşünebilirsiniz. Ayrılığın ardından, anıların yoğun bir şekilde hatırlandığı ilk dönemde, alışık olduğunuz şehri terk etmek daha iyi gelebilir.

Başka bir şehre seyahat ederken, bilet alırken, nerede kalacağınıza veya ne giyeceğinize karar verirken odağınızda hafif bir kayma fark edebilirsiniz. Tercihlerinize bağlı olarak bu kaçamağı aileniz veya arkadaşlarınızla bile yapabilirsiniz. Ayrılık acısıyla baş etmenin yolları arasında kısa bir mola verirsiniz.

  1. Eski Sevgilinizin Sosyal Medya Hesaplarından Uzak Durun

Hayatımıza büyük özen gösterirken, çoğumuz hayatımızın neredeyse her saatini paylaşmaktan çekinmesek de eski sevgilinizin hesabından uzak kalamayacağınız aşikar. Ancak artık ayrı olduğunuza göre, sosyal medya hesaplarınızla otonom bir şekilde ayrılmanız çok önemli.

Onun hayatına karışmaya hakkınız olmadığını ve artık onunla ilgili hiçbir şeyin sizinle bir ilgisi olmadığını kendinize sürekli hatırlatmalısınız. İşleri biraz daha kolaylaştırmak için hesabınızı bir süre dondurabilirsiniz.

Her iki durumda da eski sevgilinizin sosyal medya hesaplarından uzak durmalısınız. Ayrılık acısıyla baş etmenin yolları arasında eski sevgilinizin sosyal medya hesaplarından uzak durmanız oldukça önemlidir.

  1. Kendine Yeni Bir Yol Aç, Kendi Çıkarlarına Hizmet Etmek İçin Değişime Açık Ol

Ayrılık durumundan yola çıkarsak, bu ayrılığa bakışınızın olumsuz ve olumlu yönlerini gözlemleyebilirsiniz.

Bu hususları inceledikten sonra yapmanız gereken size nelerin fayda sağlayacağını anlamaktır. Bu sorudan sonra keşiflerinizi göz önünde bulundurarak kendinize yeni bir bakış açısı seçmelisiniz. Ayrılık sonrası devam eden umutsuzluk ve kaygının size pek çok yönden faydası olmayacağını hatta zarar vereceğini bilmelisiniz.

Bu farkındalıkla, bu ayrılığın temiz bir sayfa açmak ve hatta içinizde güzel değişimler meydana getirmek olduğunu fark edeceksiniz.

  1. Özeleştiri Yapın, Hatalarınızdan Ders Çıkarın

Bu deneyim sayesinde, kendiniz hakkında gerçekten çok şey öğrendiniz.

Kurduğunuz ilişkiye dışarıdan, yani objektif bir gözle baktığınızda, kötü davranışlarınızı fark edebilir veya nasıl bir insanı gönülden mutlu edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu, ayrılık acısı ile başa çıkmanın yolları arasında anahtar unsurlardan biridir.

İlişkinizle ilgili beklentilerinizi, başarısızlıklarınızı veya çabalarınızı yansıtabilirseniz bu analiz size çok yardımcı olacaktır. Her ilişkinin kişiye bağlayacak bir şeyi olduğunu unutmayın.

  1. Geçmişi Düşünmeyi Bırakın, Yönünüzü Değiştirin ve Kendinizi Kötü Düşüncelerden Kurtarın

Sürekli geçmişi, eski sevgilinizi veya anılarınızı düşünürseniz, samimi düşünme ve karar verme olasılığınız zayıflar. Bu yüzden odağınızı değiştirmeyi deneyin. Profesyonel hayatınıza odaklanarak zihninizi meşgul edebilir ve başarı duygusunu tatmin edebilirsiniz.

İlginizi çeken ve sizi mutlu eden hobi ve etkinliklere zaman ayırabilirsiniz. Size neşe getiren aktiviteler kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Egzersiz, yoga veya meditasyon yaparak kötü düşünceleri ortadan kaldırabilir ve ruh sağlığınızı koruyabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir