Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Yoğurt Yenir?

Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Yoğurt

Balık yedikten birkaç sonra gönül rahatlığı ile yoğurt tüketebilirsiniz. Halk arasında her ne kadar balıkla yoğurt yenmez ya da ayran içilmez gibi bir düşünce olsa bile bu bilgi eksiktir. Şayet damak tadınız uyuyorsa ve herhangi bir alerjiniz yoksa yoğurt yiyebilirsiniz. Ancak yiyeceğiniz balığın kesinlikle taze olması gerekmektedir. Balık ile ayran içen ya da yoğurt yiyen çok insan vardır. Aynı şekilde balık ile ayran içen ya da yoğurt tüketen ve bunları tükettiği zaman maalesef zehirlenen insanlarda bulunuyor. Bu zehirlenmeler nedeniyle halk arasında “kesinlikle balıkla yoğurt beraber tüketilmemelidir yoksa zehirlenmelere yol açar” gibi bir düşünce oluşmasına neden olmuştur. Ancak doğru koşullar altında yoğurt ve balık aynı anda yenilebilir. Ancak siz yine de bir problem yaşanacağınızı düşünüyor iseniz balığı yedikten 1-2 saat sonra rahatlıkla yoğurt yiyebilirsiniz.

Bayat Balık Yemek Zararlı Mıdır?

Bayat balık, bayatlamaya başladığı andan itibaren tüketilirse midenizi kötü etkileyebilir. Özellikle bayat balığı yoğurtla birlikte yerseniz zehirlenebilirsiniz. Ancak midenizin ne derece etkileneceği genelde balığın cinsine bağlıdır. Bazı balıklar tamamen bozulduğu zaman etkiler, bazı balıklar da pişirildiği günün ertesinde tüketildiğinde etkileyebilir. Bu etkilenmenin boyutu birazcık kişilerin mide hassasiyetleri ile bağlantılıdır. Ancak balık ve yanında yiyeceğiniz diğer ürünler de taze ise hiç çekinmeden tüketebilirsiniz.

Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Yoğurt

Bayat Balık Nasıl Anlaşılır?

Bayat balığı anlamanın birkaç yolu vardır. Çünkü taze ve bayat balık arasında gözle görülür biçimde farklılıklar bulunur. İlk olarak alacağınız balığı detaylı bir şekilde gözlemlemeniz gerekir. Bu gözlemi dikkatlice yaparsanız kolay bir şekilde taze balık ve bayat balık ayrımını yapabilirsiniz. Taze balık ve bayat balık ayrımını aşağıda yazılı maddelere uyarak yapabilirsiniz;

  • İlk önce alacağınız balığı kendiniz seçmek için gerekirse ısrar etmelisiniz. Belki de balık seçiminde en önemli detaylardan biri de budur. Sürekli balık aldığınız bir balıkçı değilse, sizin seçmenize izin vermeyebilir. Fakat her zaman bu konuda ısrarcı olmanız iyi olacaktır. Böylece alacağınız balığı inceleyerek alabilirsiniz.
  • Bayat balığın rengi taze balığa göre daha sönük ve gri olur. Taze balıkları en çekici özelliklerinden birisi de canlı gözükmeleridir. Oldukça parlak oldukları için bayatlamış ya da bayatlamaya başlamış balığı kolayca anlayabilirsiniz.
  • Bayatlamış balık, gözleri içine göçmüş ve çirkin bir görüntüye sahip olur. Buna ek olarak dokunduğunuzda pulları da elinize yapışır.
  • Bunun yanında bayatlamış balıklar kokarlar. Normal şartlarda balığın herhangi bir şekilde kötü bir kokusunun olmaması gerekir. Eğer alacağınız balık kötü kokuyor ise kesinlikle o balığı almamalısınız.
  • Bayatlamış olan balıkların diğer bir özelliği ise, solungaçlarının olmamasıdır. Ancak bazen balık satıcıları, taze balık solungaçlarını bayat balıklara takarak tazeymiş izlenimi veririler. Ama burada sizin gözlem yeteneğiniz size çok yardımcı olacaktır. Çünkü taze gibi görünen balıklar dikkatli bakıldığı zaman kolaylıkla taze olmadıkları anlaşılabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir