Bedelli Askerlik Başvurusu

Bedelli Askerlik Başvurusu

Sürekli hale gelen bedelli askerlik sayesinde hayatlarından uzun süre kopmak istemeyen vatandaşlar, kısa sürede askerlik görevini tamamlayabiliyor. Her yarıyılda bir güncellenen bedelli askerlik ücretleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulmaktadır. Bedelli askerlik başvurusu ise e-devlet kapısı üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. 2022 yılında bedelli askerlik hizmeti yoluyla askerlik görevini yapmak isteyenler için koşullar Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Bedelli Askerlik Başvurusu

Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022 yılında bedelli askerlik yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021 Cuma saat 18.00 olarak belirlendi. Bedelli askerlik başvurusu, hem e-devlet kapısı üzerinden hem de askerlik şubelerinden gerçekleştirilebilecek. E-devlet üzerinden yapılacak başvurunun adımları şu şekilde:

  • E-devlet sistemine giriş yapın.
  • Kamu kurumları arasından Milli Savunma Bakanlığı başlığına gidin.
  • Yoklama Başvurusu başlığına giderek karşınıza çıkan kişisel bilgileri eksiksiz olarak girin.
  • Daha sonra Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri bölümüne gidin. Bu başlıktan askere gitmeyi istediğiniz ayı tercih edebileceksiniz.
  • Tüm aşamaları eksiksiz bir şekilde tamamlamanızın ardından Aile Hekimi Muayenesine ihtiyaç duyacaksınız. Bu adımda aile hekiminize kontrole gitmelisiniz. Kontrolün ardından yüksek ihtimalle muayene işleminiz tamamlanacaktır. Bazı istisnai durumlarda bir hastaneye gidip tetkik yaptırmanız gerekebilir. Muayene işlemleriniz tamamlanınca birkaç gün içinde aile hekimi başvurunuz onaylanır.
  • Daha sonra ödeme ekranına geçin. Ödeme süresi zarfında ödemenizi yaptıktan sonra başvuru adımlarını tamamlamış olacaksınız. 4-5 iş günü içinde ödemeniz alınır ve sınıflandırma bekleme aşamasına geçersiniz.
  • Bedelli askerlik başvurunuzun tüm detaylarını Yoklama Başvuru Süreç Takibi başlığından inceleyebilirsiniz.

Bedelli Askerlik Başvurusu

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

2022 yılı içinde askerlik görevini, bedelli askerlik hizmeti olarak yerine getirecek olanlar için ücretler Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. 2021 yılı içinde başvuru yapacakların ödeyeceği bedelli askerlik ücreti belli oldu. 2022 yılında bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşların ödeyeceği ücret, 2021’nin ilk 6 ayı için 39 bin 788 lira 64 kuruş olarak belirlendi.

2021 yılının ilk yarısında başvuracaklar için belirlenen bedelli askerlik tutarı 39.788,64 liradır. Başvuruda bulunacak olanların 30 Haziran 2021 saat 18.00’e kadar bu ödemeyi gerçekleştirmeleri gerekiyor. 2021 yılının ikinci yarısında başvuruda bulunacaklar için bedelli askerlik ücreti henüz duyurulmadı. 1 Temmuz ile 31 Aralık 2021 arasında bedelli askerlik hizmetine başvuranların ödeyeceği tutar, ikinci yarı başlamadan önce duyurulacak.

Dövizle Askerlik Ücreti

2021 yılında bedelli askerliğe müracaat edecek vatandaşların, uzaktan eğitim programını tamamlamaları ve ardından başvuru evrakları ile yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir. Başvuruları sonucunda dövizle askerlik için hak sahibi olduklarının tespit edilmesi ve belirtilen dövizi ödemeleri lazımdır.

30 Haziran 2021’e kadar başvuruda bulunacak vatandaşların ödemesi gereken miktar 4.402,27 Euro ya da karşılığı olan bir yabancı ülke parası olarak belirlenmiştir. Dövizle askerliğe 1 Temmuz-31 Aralık 2021 arasında başvuracakların ödeyecekleri döviz miktarı henüz duyurulmamıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir