Berqnet Firewall Nedir?

featured

Bilgisayarlar günlük hayatımızın daha büyük bir parçası haline geldikçe, Firewall sistemlerinin istasyonlarının değişen ihtiyaçlarına ayak uydurması gerekiyor. Firewall sistemleri, şüpheli ağ trafiğini engellemek için tasarlanmış güvenlik duvarlarına sahip olmalıdır. Bu güvenlik duvarlarının kurulumu ve kullanımı kolay olmalıdır. Ayrıca, hiç kimsenin onları atlayamayacağı ve sistemin bilgisayarlarına veya verilerine erişemeyeceği kadar güvenli olmalıdırlar. BitDefender ‘ın özelleştirilmiş bir sürümü bu amaç için idealdir. Alternatif olarak, Berqnet ‘tekine benzer bir proje, kişiler için güvenli bir güvenlik duvarı oluşturmaya yardımcı olabilir.

Berqnet Firewall Ne İşe Yarar?

Firewall sistemi günümüzde tehlikeli yazılımlardan ve virüslerden korumada en etkili güvenlik duvarı araçlarından birisidir. Bunun yerine, eski bir Windows bilgisayarında veya zayıf bir virüsten koruma programı olan bir ev bilgisayarında BitDefender ‘ın bir sürümünü çalıştırabilirler. Ancak bunu yapmak hem personel hem de ekipman için sıkıcı ve tehlikeli olabilir. Ayrıca, personel bilgisayarında bir enfeksiyon belirirse, bölümün bilgisayarlarına ve verilerine yayılabilir. En iyi çözüm, istasyonun bilgisayarlarında gelen ve giden tüm trafiği engelleyen bir güvenlik duvarı çalıştırmaktır. Bu, tehlikeli programların bilgisayarlarına ve verilerine erişmesini engeller.

Bunu yapmanın en güvenli yolu, istasyondaki özel bir bilgisayara bir BitDefender sunucusu kurmaktır. Bu, personelin dosyalarına hızlı bir şekilde erişmesini sağlar, ancak yetkisiz kullanıcıların istasyonun dosyalarına doğrudan erişmesini önler. Ek olarak, sanal bir özel ağ (VPN) kurmak, Firewall dışından dosyalara erişmeyi daha da güvenli hale getirir. Bir VPN, diğer istasyonlardaki çalışanların dosyalarına Firewall ağındaki bir adres aracılığıyla erişmesine olanak tanır. Bu hem dahili kaynaklara hem de istasyon dosyalarını tutan uzak veri merkezlerine faydalı erişim sağlar.

Berqnet Firewall Önemi Nedir?

İstasyonunuzda bir güvenlik duvarı kurmak hem zaman hem de para ve ayrıca genel olarak güvenlik konularına ve özel olarak BitDefender ‘a aşina olan personel gerektirir. BitDefender ‘ın genel kullanıma yönelik özelleştirilmiş bir sürümü, her bir kopyaya özel yamaları ve diğer gerekli güvenlik düzeltmelerini önceden yükleyerek bu sorunları çözebilir. Ardından, bölgenizdeki herkesin kullanması için yerel üniversitenizdeki veya lisenizdeki bir sunucuda çalışabilir. Bu, ülke çapındaki tüm kişiler için hem güvenliği hem de erişilebilirliği büyük ölçüde artıracaktır.

Pek çok insan interneti kullanıyor, ancak bilgilerinin güvenli olup olmadığını bilmiyorlar. Güvenlik duvarı, yetkisiz kullanıcıların bilgisayar kaynaklarına erişmesini engelleyen bir programdır. İstenmeyen yazılımların veya verilerin bilgisayardaki bilgilere erişmesini engellemek için tasarlanmıştır. Çoğu ev bilgisayarında, belirli web sitelerini ve sunucuları engelleyen yerleşik güvenlik duvarları bulunur. Bu güvenlik duvarlarının ayarları genellikle anlaşılması kolaydır. Ancak konu bilgisayar kullanıcılarının korunması olduğunda hala iyileştirmeler yapılabilir.

Berqnet Firewall Neden Kullanılıyor?

Bilgisayarların çevrimiçi ortamda güvenli olduğundan emin olmanın bir yolu, kötüye kullanım veya şüpheli davranışları bildiren bir sisteme sahip olmaktır. Birçok hükümet ve kurum, kendilerini korumak için bu tür programları kullanır. Bunlara bal küpleri denir, bunlar, kurumun verilerine zarar vermeden bilgisayar korsanlarını çekmek için kurulmuş yazılım veya donanım cihazlarıdır. İnsanlar, yerleşik siber güvenlik özelliklerine sahip güncellenmiş bir işletim sistemi kullanarak da kendilerini koruyabilirler. Bu özellikler, güncellenmiş bir güvenlik duvarı, antivirüs ve güvenlik güncellemelerini içerir. Birçok kuruluş, bilgisayarlarını siber saldırılardan korumak için berqnet kullanır.

Güvenlik duvarı, bir bilgisayarı gelen İnternet bağlantılarından koruyan bir yazılım veya donanım aygıtıdır. Birisi bir bilgisayarın kaynaklarına erişmek istediğinde, önce bir İnternet bağlantısı kurması gerekir. Bundan sonra, bilgisayara erişmeye çalışan herhangi bir yetkisiz program güvenlik duvarı tarafından durdurulacaktır. Bu, bilgisayar korsanlarının kişisel bilgilere, şifrelere ve e-postalara izinsiz erişmesini engeller. Ek olarak, kişisel bir güvenlik duvarı kurmak, insanların bilgisayarlarını siber zorbalığa karşı korumasını sağlar. Bazı okullar, öğrencileri çevrimiçi zorbalığa karşı korumak için güvenlik duvarları kullanır. Bu özellikle İnternette güvenli bir şekilde gezinmeyi bilmeyen genç öğrenciler için yararlıdır.

Güvenlik duvarlarının çoğu, belirli isteklerin bilgisayarınıza girmesini engelleyerek çalışır. Buna iyi bir örnek, okulunuzun güvenlik duvarının sizi İnternet ‘teki uygunsuz web sitelerine veya dosyalara erişmekten nasıl koruduğudur. Bunlara genellikle kara listeler denir. Bu listeler, engellenen web sitelerine ve sunuculara nasıl erişileceğine ilişkin talimatlar içerir, ancak yine de çocukları çevrimiçi ortamda güvende tutmak söz konusu olduğunda her zaman iyileştirmeye yer vardır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir