Böcekler Öldüklerinde Neden Ters Dönerler?

Böcekler Öldüklerinde Neden Ters Dönerler?

Ne zaman ölmüş bir böcek görsek hep ters dönmüş ve kabuğunun üstünde bir vaziyet alır. Böcekler ters döndükleri için mi ölürler? Yoksa ölecekleri için hareketsiz kaldıkları için dış etkenlere bağlı olarak mı ters dönerler? Gelin bu makalemizde böceklerin öldükleri zaman mı ters döndüklerini yoksa ölecekleri için mi ters döndükleri veya ters döndükleri için mi öldüklerinin cevabına bakalım.

Böcekler Öldükleri Zaman Ters Mi Dönerler?

Aslında birçok kişi bu sorunun cevabını yanlış biliyor, çünkü sorunun kendisi yanlış. Böcekler öldükleri zaman mı ters dönerler yoksa öldükleri için mi ters dönerler? Aslında sorunun cevabı ikisi de değil. Böcekler dış etkenler nedeniyle veya bir yerden düştükleri zaman kabukları üstüne düşerlerse yaşam pozisyonları almak için sürekli uğraşırlar. Çünkü eğer hareket edebilecek bir pozisyona gelmezlerse ölürler.

Böcekler Nasıl Ölür ?

Çoğu zaman çevremizde gördüğümüz ölü ya da ölmekte olan böcekler tanıdık bir hal alırlar. Sırt üstü yatmış ve bacakları havaya kalkmış bir vaziyet. Bu masalsı ve bir o kadar enteresan pozisyon, aslında hasta ya da ölmekte olan bir böceğin azalmış koordinasyonunun ve çökmekte olan bir sinir sisteminin belirtilerinden başka bir şey değildir.

Normalde, bir böcek sırtına vurulursa, kendine gelene kadar bacaklarını kullanarak yanları üzerinde sallanabilir. Ancak böcek, çok zayıfladığı veya sinir sistemi düzgün çalışmadığı için karnına geri dönemezse, sırt üstünde kalır ve dış etkenlerle tekrardan yaşam pozisyonu haline gelmeyi bekler aksi takdir de ölür.

Böcekler Öldüklerinde Neden Ters Dönerler?

Böcekler Ters Döndüklerinden Neden Ölür?

Böcekler bu pozisyonda ölmesinin nedenlerinden bir tanesi şudur. Hareketsiz kaldığında besin alamadığı için veya kendisini yırtıcılardan veya diğer dış etkilerden koruyamadığı için, geri dönemezse kısa sürede ölür.

Ayrıca bazı birkaç etken bir böceğin kendini yeniden konumlandırma yeteneğini engelleyebilir. Böcek ilacı ve böcek ilacı gibi böcek öldürücüleri yutmak, böceğin nöro transmitterlerini bozar ve sinir sistemini kapatır. Bir yan etki olarak, çoğu böcek ilacı, bir böceğin kontrolsüz bir şekilde bacaklarını yukarı kaldırdığı ve genellikle sırtına sıkıştığı kasılmalara neden olur.

Sinir sistemi tehlikede ve koordinasyonu azalan böcek, yana yuvarlanmak ve ayağa kalkmak için tüm bacaklarını senkronize etme yeteneğinden yoksundur. Pestisite bağlı olarak, bir böcek zehri aldıktan sonra saatler veya günler içinde ölebilir.

Bir yaralanma veya yiyecek veya su eksikliği, bir böceğin kendini düzeltme yeteneğini de tehlikeye atabilir. Veya böcek ömrünün sonuna gelmiş olabilir ve gücü ve koordinasyon yetenekleri azalıyor.

Böceklerin Faydaları

Böcekler, birçok önemli işlevi yerine getirdikleri birçok ekosistemin önemli bileşenleridir. Toprağı havalandırır ve çiçeklerin polenlerinin dağılmasını sağlar. Böcekler bitki zararlarını kontrol eden doğal bir sistemdir. Pek çok böcek, ölü hayvanlar ve devrilmiş ağaçlarla beslenen leş yiyicilerdir, böylece besinleri toprağa geri dönüştürür. Ayrıştırıcılar olarak böcekler, bitkilerin büyümesine yardımcı olan besin açısından zengin toprak tabakası olan üst toprağı oluşturmaya yardımcı olur. Karıncalar ve böcekler gibi oyuk böcekleri, su için kanallar sağlayan ve bitkilere fayda sağlayan tüneller kazar. Bahçıvanlar, yeni bitki büyümesiyle beslenen yaprak bitleri ve tırtıllar gibi belirli böcek popülasyonlarının büyüklüğünü kontrol ettikleri için peygamber devesini severler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir