Çamaşır Suyu Hamam Böceğini Öldürür mü?

Çamaşır Suyu Hamam Böceğini Öldürür mü?

Hamam böcekleri evlerde yaşadığımız en büyük sorunlardan biridir. Bunun nedeni, hamam böceklerinden kurtulmanın oldukça zor olmasıdır. Özellikle yaz aylarında baş gösteren bu sorun, pek çoğumuz için katlanılamaz bir hal alabilmektedir. Hamam böceklerinden kurtulmak için önerilen sirke, çamaşır suyu, sabunlu su gibi pek çok öneri bulunmaktadır. Peki bu öneriler kesin çözüm müdür? Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Hamam böcekleri ile mücadele etmek adına gereken bilgileri bu yazıda derledik.

Çamaşır Suyu Hamam Böceğini Öldürür mü?

Hamam Böceklerinden Kurtulmak

Evin içinde tek bir hamam böceği bile görsek, bu; daha fazlasının yakında olduğunu göstermektedir. Araştırmalara göre hamam böcekleri yalnız değil sürü halinde yaşamaktadır. Bu nedenle, tek bir böcek daha onlarca hatta belki yüzlercesinin habercisidir. Bu durumun bir nedeni de hamam böceklerinin üreme hızıdır. Yüksek sıklıkta üreyen hamam böceklerinin yavruları, yumurtadan yaklaşık 21 günde çıkmaktadır. Hamam böcekleri, yumurtalarını karanlık ve kuytu yerlere saklamaktadır. Bu nedenle evde sık görmediğiniz çatlak, gider gibi kısımlarda yer alan yumurtalar; siz daha fark etmeden bir sürü oluşturabilmektedir. Hamam böceklerinden kurtulmanın bu kadar zor olmasının nedenleri:

  • Oldukça yüksek radyasyona maruz kalıp yine de sağ çıkabilirler.
  • Yaklaşık 40 dakika boyunca nefeslerini tutabilirler.
  • Nefes almak için kafalarına ihtiyaçları yoktur. Bu nedenle kafaları olmadan yaklaşık 1 hafta boyunca hayatta kalabilirler. Kısacası, kurtulması oldukça zor canlılardır!

Hamam Böceği Zararları

Evlerimizde hamam böceklerinden kurtulmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Peki bu mücadele neden bu kadar önemli? Hamam böceklerinin bilinen zararları:

  • Hamam böceğinin varlığı, o yerin yeterince hijyenik olmadığının göstergesidir. Hamam böceklerinin varlığı ortamın hijyen seviyesini daha da düşürmektedir.
  • Hamam böcekleri hepçildir. Evde bulunan, organik olan her şeyi yiyebilirler. Yere düşen saç telleri, mutfakta yer alan kirli bulaşıklar üzerindeki yemek kalıntıları gibi pek çok besin kaynakları vardır. Hamam böceği, bulaşıklar üzerinde mikrop bırakmaktadır.
  • Hamam böcekleri taşıyıcıdır. Pek çok hastalığı ve mikrobu evlere taşımaktadırlar. Kolera, tifo, veba, dizanteri gibi hastalıkları taşımaktadırlar.
  • Alerjik rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Salgı ve dışkı yolu ile insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır.
  • Gıda zehirlenmesi, ishal gibi hastalıklara sebebiyet vermektedir.

Çamaşır Suyu Hamam Böceğini Öldürür mü?

Hamam Böcekleri Eve Nasıl Girer?

Binanın dış cephesinde meydana gelen çatlaklara yerleşebilirler. Balkon ve pencereler aracılığı ile bina dış cephesinde yaşayan hamam böcekleri evlere kolaylıkla sızmaktadır.

Binaların bodrumları ve çatıları, hamam böcekleri için ideal yaşam alanıdır. Bina içinde yaşayan böceklerin daireye girmesi pek de zor değildir.
Kanalizasyon aracılığı ile, mutfak ve banyo giderlerinden gelebilirler.

Nasıl Kurtuluruz?

Hamam böceklerinden kurtulmanın en garantili yolu, eve hiç girmemelerini sağlamaktır. Bu da, evin sık sık temizlenmesi ve giderlerin kapatılması ile mümkündür. Çamaşır suyu burada devreye girmektedir. Çamaşır suyu ile iyice temizlenen yerlere hamam böceklerinin yanaşmadığı belirtilmektedir. Sirke, çamaşır suyu gibi yöntemler tek tek hamam böceklerini öldürmeye yarasa da, evi tamamen kurtaramayabilir. Bu nedenle böcek ilaçlarına başvurmanız önerilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir