Cilt Çatlakları İçin Doğal Çözümler

Cilt Çatlakları İçin Doğal Yöntemler

Cilt çatlakları, genellikle kadınlarda görünen dokunun hasar görmesi olarak bilinir. Doğum, kısa zamanda kilo alıp verme, cildin susuz kalmasından dolayı kuru kalması gibi  çeşitli nedenleri vardır. Çatlakların en sık görüldüğü yerler karın bölgesi, göğüs ve çevresi, kalçalarda ve bacaklardır. Önlem alınmadığı taktirde kalıcı olur ve göze hoş görünmez. Kişin her baktığında can sıkıcı bir tablo ile karşılaşması demektir. Bunun için çatlak oluşumu başladığı andan itibaren hiç vakit kaybetmeden önlem almak gerekir. Bu makalemizde cilt çatlakları için doğal çözümlerden bahsedeceğiz.

Cilt Çatlakları İçin Doğal Yöntemler

Cilt Çatlakları İçin Doğal Yöntemler

 Cilt Çatlaklarına Aloe vera Uygulayın: Aloe vera son yıllarda adından sıkça bahsedilen ve sağlık sektörü ile cilt bakım ürünlerine hızla giriş yapmış bir bitkidir. Hızla giriş yapmasının nedeni her konuda onarıcı özelliğinin bulunmasından dolayıdır. Sağlık sektöründe ve özellikle kozmetikte kullanılıyor. Cilt çatlakları onarımı ve tedavisi başta  olmak üzere tüm kozmetik bakım ürünlerinde güvenle kullanılıyor.

Kullanımı: Aloe vera bitkisinin kullanımı oldukça basittir. Tek yapılması gereken bitkinin içerisindeki jeli çatlak ve sorunlu bölgeye sürüp 15 dakika boyunca beklemek. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu yöntemi her gün uygulayın, zamanla çatlakların azaldığını gözlerinizle  görün.

Çatlaklara Karşı Zeytinyağı: Zeytinyağı içinde bulunan özellikleri sayesinde çatlak onarımında ve sağlıkta birebir etkili olduğu biliniyor. Bunu bilmeyen kişi yoktur. Cilt çatlakları sorunlarına  kullanıldığı zaman inanılmaz sonuçlar elde edeceksiniz. Asırlardır soframızda yer almaya devam eden ve son yüz yılda bakım ve güzellik gibi alanlarda da kullanılması ile insanlığa hizmet eden bitki türüdür. Cilde ve organlara dost damar tıkanıklığı veya cilt sorunları ile baş edici özelliği ile baç tacımız.

Kullanımı: Sorunlu çatlak bölgeye her gün sürmeye çalışın. Zamanla çatlakların azalarak bittiğini göreceksiniz. Zeytinyağını yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Saf zeytinyağı olmasına dikkat edin. Yüzünüze düzenli sürüp masaj yaptığınızda daha esnek bir görünüm kazanacaktır. Çatlak bölgelere düzenli olarak sürün ve bekleyin etkisini kısa  zamanda gösterecektir.

Cilt Çatlaklarına Yumurta akı yöntemi: Yumurta protein bakımından oldukça zengindir. Yumurtanın akını cilt çatlakları tedavisinde rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Cilde esnek bir görünüm vererek çatlakların tedavisinde düzenli kullanımınızda etkisini göreceksiniz.

Cilt Çatlakları İçin Doğal Yöntemler

Kullanımı: Uygulanacak olan bölgenin genişliğine göre bir veya iki yumurta akı yeterli olacaktır. Yumurta aklarını çatal yardımıyla iyice çırparak krem haline getirin. Çatlak olan bölgeye sürüp kurumasını bekleyin. Kuruyunca ılık su ile yıkayın. Bu uygulamayı haftada 2 veya 3 kez tekrarlayın. Zamanla çatlaklarınızın nasıl azaldığına tanık olacaksınız.

Cilt Çatlaklarına Badem Yağından gelen Güzellik: Badem yağı cilt bakımının vaz geçilmez parçalarında biridir. Bu yüzden adından sıkça  söz edilir. Badem yağında bolca E vitamini bulunur. Saç bakımından cilt bakımına, el ve yüz veya çatlak tedavilerine kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Cilt çatlakları için doğrudan uygulanması uygulanır. Çatlakların yok olması ya da oluşmaması için düzenli kullanım önerilir.

Kullanımı: Badem yağını cilt sorunu olan bölgelere masaj yaparak sürün. 20 dakika bu şekilde  bekleyin. Fazla olan cildin emmediği yağı peçete ile silebilirsiniz. Badem yağının sorunlu bölgede kalması gün içerisinde tedaviye devam etmesi demektir. Bu nedenle yıkamıyoruz, peçete yardımıyla yalnızca siliyoruz. Bir kaç hafta sonunda doğum çatlakları da başta olmak üzere tüm çatlak tiplerine uygulayabilirsiniz. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta çatlak oluşan bölgeye kısa zamanda önlemi almak gerekir. Çok daha olumlu sonuçlar için baştan tedbirin alınması yüzde yüz sonuçlar elde etme açısından önemlidir.

Susam Yağı ile Çatlaklara Veda edin: Susam yağının içinde E, B1, B2 vitaminleri bulunur. Uzak doğunun vaz geçilmez besin kaynaklarının arasında yer alır. Vücuda ve cilde dost olduğu için bütün sağlık ve bakım ürünlerinde yer alır. Aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Cilt çatlakları sorunları için mükemmel baş edici özelliği bulunmaktadır. Çatlak olan bölgelerde devamlı olarak kullanılması bir kaç hafta içerisinde olumlu sonuçların elde edilmesi için yeterlidir.

Kullanımı: Susam yağının kullanımı oldukça basittir. Yağı direk sorunlu bölgeye sürerek  yarım saat kadar bekletilmesi gerekir. Bu yüzden zamanınızın bol olduğu özellikle hafta sonları veya tatillerde uygulamanızı tavsiye ederiz. Gece yatmadan yarım saat önce de uygulayabilirsiniz. Düzenli kullandığınız zaman kısa zamanda cildinizin onarıldığını göreceksiniz. Susam yağı ilk zamanlarda ciltte kılları besleyebilir. Bu sizi korkutmasın zamanla dökülecektir. Susam yağının ayrıca saçları beslediği için saçlara da kullanılır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir