Cilt Enfeksiyonları Nelerdir?

featured

Cilt enfeksiyonu, deri enfeksiyonu olarak da bilinmektedir ve pek çok sebebi bulunmaktadır. Ciltte meydana gelen enfeksiyonlar, insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir ve cilt hastalıkları, önemli hastalıklar grubunda yer almaktadır. Virüs, bakteri ya da mantara bağlı olarak deride enfeksiyon meydana gelmektedir ve kişi bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Ellerde, yüzde ve ayakta cilt enfeksiyonu ya da vücudun başka yerlerinde görülebilmektedir. Ciltte enfeksiyona bağlı olarak çeşitli belirtiler meydana gelmektedir.

Bu durumlarda destek almak ve dermatolog tarafından yazılan ilaçların kullanılması gerekmektedir. Her geçen gün cilt rahatsızlıklarının arttığı bilinmektedir ve görülme olasılıklarında da artışlar yaşanmaktadır.

Cilt Enfeksiyonu Belirtileri | Deri Enfeksiyonu Belirtileri

Cilt enfeksiyonu oluşumunun pek çok nedeni bulunmaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı oluşan bu cilt hastalıklarının belirtileri de oluşum nedenlerine bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. Genel olarak karşılaşılan belirtiler şu şekildedir:

  • Kızarıklık,
  • Yanma,
  • Kaşıntılı döküntüler,
  • Alevlenme,
  • Apseler,
  • Deri enfeksiyonu çeşitleri ve enfeksiyon oluşmasına neden olan diğer rahatsızlıkların belirtileri

Cilt Enfeksiyonu Çeşitleri

Bireylerin sağlığını ve psikolojisini olumsuz yönde etkileyen ve hayat standartlarını düşüren çeşitleri olduğu gibi; kolaylıkla kontrol atına alınabilen çeşitleri de bulunmaktadır. Tende meydana gelen belirtilerde mutlaka uzmanlardan destek alınması önemle vurgulanmaktadır. Çünkü her bir enfeksiyon çeşidinin, teşhisinin ve nitelikli bir tedavisinin yapılması önemli hususlar arasında yer almaktadır. Ciltte meydana gelen enfeksiyon çeşitleri şu şekilde belirtilmektedir:

 

 

Cilt Enfeksiyonları Nelerdir?

 

Mantar Enfeksiyonu ve Çeşitleri

Cilt enfeksiyonu, mantar enfeksiyonuna bağlı olarak oluşabilmektedir. Yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan enfeksiyon türlerinden biri olarak bilinmektedir. Doğru teşhis ve kaliteli bir tedavi ile cilt enfeksiyondan arındırılmaktadır.  Hastalığın ilerlemesi durdurulmaktadır ve hastalıkta birkaç gün içerisinde gerileme meydana gelmektedir. Enfeksiyonun yayılması önlenmektedir ve verilmiş ise ilaçların tam ve zamanında kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Bakteriyel Cilt Enfeksiyonu

Bakteriyel bazlı oluşan cilt enfeksiyonlarında kritik ilkeler bulunmaktadır. Enfeksiyonun tanı ve tedavisi oldukça önem taşımaktadır. Hastalık belirtileri görülen bireylerdeki bakteri türünün ayırt edilmesi ve ona göre tedavide bulunulması gerekmektedir. Kişilerden uygun örneklerin alınması, gram boyasının nitelikli bir şekilde değerlendirilmesi ve kültür için uygun besi ortamının doğru seçilmesi önemli ilkelerdendir.

Cilt enfeksiyonu çeşitli cilt hastalıklarına neden olmaktadır. Hayatı olumsuz bir hale getirebilmekte ve ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakabilmektedir. İnsanın soyutlanmasına ve a sosyal şekilde yaşamasına neden olan cüzzam hastalığı gibi ya da genellikle boyun kısmında apseleşerek oluşan, halk dilinde  aslan pençesi olarak da bilinen karbonkül gibi pek çok çeşitleri bulunmaktadır. Başlıca bakteriyel cilt enfeksiyonu çeşitleri şunlardır:

  • Cüzzam (Hansen hastalığı olarak da bilinmektedir),
  • Karbonkül ( halk dilinde “aslan pençesi” denilmektedir),
  • Staph enfeksiyonu,
  • Çıban,
  • İltihaplı isilik,
  • Sellülit,
  • Kist ve apse

Egzamalar

Bir çeşit deri hastalığı olan egzamalar, halk arasında yaygın olarak görülmektedir ve çeşitleri bulunmaktadır. Egzama nedenleri kesin olarak bilinmemekle birlikte birçok nedeni olabilmektedir. cilt yüzeyinde kızarıklık oluşması, kaşıntı meydana gelmesi, kuruması ya da su toplaması gibi durumlarda cilde enfeksiyon yerleşebilmektedir. Değişik tipleri bulunmaktadır ve egzama belirtileri de bunlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Cilt enfeksiyonu çeşitleri ve nedenleri arasında egzamalar yerini almaktadır. Hayati bir öneme sahip olmayan hastalık etkili bir tedavi sonucu rahatlıkla kontrol altına alınabilmektedir.

Viral Enfeksiyon

Viral enfeksiyonlar, tende enfeksiyon oluşma nedenlerinden ve çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hızlı bulaşan ve temasla ya da hapşırma- öksürme gibi durumlarda kolayca bulaşan viral enfeksiyonun çeşitleri bulunmaktadır. Suçiçeği, kızamık, kızamıkçık ya da uçuk gibi rahatsızlıklar viral hastalıklar olarak belirtilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir