Ciro Nasıl Hesaplanır?

featured

Ciro günümüzde ticari bir terim olarak bilinir. Poliçeler başta olmak üzere senetler gibi yazılı belgelerin el değiştirmesi anlamına geliyor. Kurumların ve işletmelerin belli dönem aralıklarında elde ettikleri resmi olmayan gelir karıdır. İşletmelerin aylık, yıllık ve günlük ciroları bulunur. Ciro maliyetlerinin veri hesaplarının içerisinde bulunmayacağı mutlaka belirtilmesi gerekir. Ciro sisteminden sabit kar elde etmek için hesap dönümünden maliyetleri cirodan çıkarmanız gerekiyor.

Ciro hesaplamaları günümüzde kurum sahipleri tarafından yapılır. Ayrıca muhasebeciler aracılığıyla da yapılabiliyor. Küçük düzeydeki işletmeler ciro hesaplamalarını kendileri yapıyor. Ciro hesaplamaları günümüzde geleneksel yöntemlerle yapılmıyor. Bütün hesaplamalar ön muhasebe programlarıyla yapılıyor. Bu programlar oldukça etkili ve profesyonel programlardır. Profesyonel ön muhasebeciler tarafından yapılıyor.

Böylelikle ön muhasebe programları işletme sahiplerinin vazgeçilmez programları arasında yer alıyor. Günümüzde birçok ciro hesaplama yöntemi bulunuyor. Ancak bu durum kurum sahiplerinin kafasının karışmasına yol açmaktadır. En uygun ciro hesaplama yönteminin hangisi olduğu konusunda net bir bilgi bulunmuyor. İşletmeniz için hangi ciro hesaplama metodu uygunsa onu tercih etmeniz gerekiyor.

Ciro Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Ciro hesaplama yöntemleri arasında en çok kullanılan yöntemlerden birisi de ‘’Safi Hasılat Metodu’’ olarak biliniyor. Bu metot işletmenizin yurtiçi satışlarını ciro sistemine dahil ediyor. Fakat birçok işletmenin günümüzde yurtdışı satışı da bulunuyor. Kurumunuzun yurtdışı satışları da kar olarak dahil edilebiliyor. Bu metotta yurt içi satışları, yurt dışı satışı ile diğer gelirler toplanarak hesaplanır. Ortaya çıkan tutarlar raporlanarak kaydedilir. Raporlama işlemi profesyonel bir şekilde yapılması gerekiyor.

Bir başka hesaplama yöntemi ise ‘’ Gayrisafi Hasılat Metodu’’ olarak biliniyor. İki yöntemde birbirine oldukça benzerlik gösterir. Hesaplama yöntemleri birbirine eş değerdir. Ciro hesaplamaları işletmeler için oldukça önemli bir yere sahiptir. İşletmenizin kar oranını saptamak için kullanılır. İşletmelerinizin geleceğini ön görmenizde ciro hesaplama yöntemi oldukça önemlidir. Böylelikle işletmenizin geleceğini görmede oldukça önemli bir adım atmış olursunuz. Bu sayede işletmenizle ilgili gelecek planlarınızı ve stratejilerinizi belirleme fırsatınız olur.

Kurumunuzun kar oranını saptayarak, geleceğe yönelik tahminlerde bulunabilirsiniz. Ayrıca atacağınız adımları ciro hesaplamalarıyla belirleyebilirsiniz. Böylelikle daha kaliteli projelere imza atabilir, daha geniş çaplı bir şirket olma durumuna erişebilirsiniz. Günümüzde bütün işletmeler ciro hesaplamaları yapmakla mükelleftir.  Şirketlerin kar oranını, zararlarını hesaplamaları oldukça önemlidir. Ciro hesaplama işlemi profesyonellik gerektiren bir iştir. Mutlaka ön muhasebe programları kullanılarak yapılması gerekiyor. Ön muhasebe programlarını kullanarak ciro hesaplamalarını günlük, aylık, yıllık olarak yapabilirsiniz.

Ayrıca ciro hesaplamalarınız için ön muhasebe uzmanlarından destek alabilirsiniz. Böylelikle kaliteli ve kolay yoldan hesaplamalarınızı yaptırmış olursunuz. Ön muhasebe uzmanları sizlere en profesyonel ciro hesaplama işlemlerini yapar. Ön muhasebe uzmanlarından genellikle günümüzde büyük işletme sahipleri yararlanır. Fakat küçük işletme sahiplerinin de ihtiyaç duymaları durumunda ön muhasebecilerden yararlanabiliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir