Covid – 19 Bergüzar Korel’in psikolojisini bozdu! 

featured

7 aylık hamile olan ünlü oyuncu Bergüzar Korel, Covid – 19 aşısı olduğunu instagram hesabından yayınladığı fotoğraf ile duyurdu. Kaygılı olduğu görülen Korel, “Çok yoruldum. Yoğun bakımdaki gebelere virüsün bulaşma ihtimalinin üç kat daha yüksek olması psikolojimi bitirdi” dedi. 

Leyla adını vereceği üçüncü bebeğini dünyaya getirecek olan Bergüzar Korel, aşı olmaya nasıl karar verdiğini anlattı.

“Psi̇koloji̇mi̇ bi̇ti̇rdi̇!”

Aşı olduğu fotoğrafı instagram’ın hikaye kısmından yayınlayan Bergüzar Korel şu ifadeleri kullandı; “Açık konuşacağım. Aşı olmak için doğumu bekliyordum. Riskleri konuştuğumuzda sahada çalışmadığım ve ilk günden bugüne çok izole yaşadığım için dayanacaktım.

Han’ı doğurup, eve geldikten sonra pandeminin başlaması, yalnız bir bebek büyütmek, tam rahatladık derken vakaların en yüksek olduğu zamanda sürpriz bir şekilde tekrar hamile olduğumu öğrenmem ve yine büyük korkularla oldukça dikkatli bir şekilde yaşamak, hiç bitmeyen bir kaygı.

Gerçek anlamda evden hiç çıkmadan geçen bir lohusalık ve tekrar gebelik. Çok yoruldum. Yoğun bakımdaki gebelere virüsün bulaşma ihtimalinin üç kat daha daha yüksek olması psikolojimi bitirdi.

“En önemli̇si̇ yüz yüze eği̇ti̇m”

Ama en en en önemlisi yüz yüze eğitim olacağını ve okulların açılacağını öğrendiğim gün karar verdim. Bu sabah aşımı oldum. 30. haftayım. Bu süreçten en çok etkilenenler, okul sürecindeki çocuklar oldu. Unutmayın, bu hastalığı çocuklar değil biz bulaştırıyoruz. Ve onlar bizim yüzümüzden 1,5 yıldır evdeler. Öğretmenler, veliler lütfen ama lütfen aşınızı olun. Bu yavruların hayatlarından yeterince çaldık. Buna hakkımız yok.

Ben en başta geleceğimiz, çocuklarımız için bu aşıyı oldum. Doktorunuzla konuşun ve birlikte karar verin. “

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir