Cypress.io Nedir?

featured

Test otomasyonu olarak da bilinen Cypress.io sistemi testlerin otomatikleştirildiği ve bunları gerçekleştirmek için gereken süreyi, insan gücünü azaltan bir süreçtir. Test otomasyon süreci, test sonuçlarının kalitesini ve ürün gereksinimleriyle test tutarlılığını da iyileştirebilir. Test otomasyon araçları ve stratejileri projeye ve ekibe göre değişir. Cypress.io ekiplerin testleri kolay ve verimli bir şekilde geliştirmelerine ve çalıştırmalarına yardımcı olan bir test otomasyon platformudur. Cypress platformu, web ve mobil uygulamalar için tasarlanmıştır ve ekiplerin uçtan uca testleri otomatikleştirmesine yardımcı olarak hata riskini ve teslimat sürelerini azaltır.

Cypress Ne İşe Yarar?

Cypress.IO API’larınızı kolaylıkla test etmenizi, izlemenizi ve güvence altına almanızı sağlayan bulut tabanlı bir API test platformudur. Cypress.IO test yazmanızı ve çalıştırmanızı kolaylaştıran ve API sisteminizle ilgili sorunları hızlı bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olan sezgisel ve kullanıcı dostu bir arayüz imkanını sizlere sağlamaktadır. Cypress.IO ayrıca, aşağıdakiler de dahil olmak üzere API sistemlerinizi etkin bir şekilde test etmenize ve izlemenize olanak tanıyan çok çeşitli özellikler sunar:

  • Testleri kolayca oluşturmanıza, çalıştırmanıza ve hata ayıklamanıza olanak tanıyan API test araçları
  • Performansı izlemenize ve sorunları belirlemenize yardımcı olan API izleme araçları
  • Güvenliğinizi sağlamanıza olanak tanıyan API güvenlik araçları apı’leriniz ve onları saldırılardan korur.

Cypress.io web siteleri için bir test aracı olarak da bilinmektedir. Web uygulamalarınız için testleri hızlı ve kolay bir şekilde yazmanıza ve çalıştırmanıza olanak tanır. Cypress.io mevcut iş akışınızla bütünleşir ve etkileyici ve bakımı kolay testler yazmayı kolaylaştırır.

Cypress Özellikleri Nelerdir?

Cypress.io web uygulamalarınız için testler yazmanıza ve çalıştırmanıza yardımcı olan bir test çalıştırıcısıdır. Cypress testleri paralel olarak yürüterek onları çok daha hızlı ve daha güvenilir hale getirir. Ek olarak, Cypress size testinizin her adımı ve test sırasındaki uygulamanızın durumu hakkında ayrıntılı geri bildirim verir. Bu, Cypress’i tarayıcı tabanlı uygulamaları test etmek için ideal bir seçim haline getirir.

Cypress.io geliştiricilerin API’leri için otomatik testler yazmasına, yürütmesine ve yönetmesine olanak tanıyan bir API test platformudur. Cypress.io tüm ana programlama dilleri, test çerçeveleri ve CI / CD araçlarıyla entegre olarak geliştiricilerin API’leri için otomatik testler oluşturmasını ve çalıştırmasını kolaylaştırır. Cypress.io ayrıca, API etkileşimlerinin kaydedilmesi ve oynatılması, kapsamlı raporlama ve analitik gibi güçlü özellikler sunar.

Cypress Kurucuları

Sistem, 2007 yılında popüler Ruby on Rails web geliştirme çerçevesinin yaratıcısı Bay Dave Thomas tarafından oluşturulan bir programlama dilidir. Io, hem Ruby’den hem de Smalltalk’tan büyük ölçüde ödünç alır ve çok basit, güçlü ve etkileyici bir dil olacak şekilde tasarlanmıştır. Io “tamamen işlevsel” bir dildir, yani tüm veriler değişmez. Bu, diğer dillerden gelen programcılara alışmak biraz zaman alabilir, ancak sonuçta daha güvenilir kodlara yol açabilir. Io’nun ayrıca giriş için çok düşük bir engeli vardır, bu da onu yeni başlayanlar için iyi bir seçim haline getirir. Genel olarak, Io, biraz farklı bir şey öğrenmekle ilgileniyorsanız bakmaya değer çok ilginç bir dildir.

Io, Smalltalk, Ruby ve Javascript’ten esinlenen bir programlama dilidir. Çok basit bir sözdizimine sahiptir ve ölçeklenebilir ağ uygulamaları için tasarlanmıştır. Io, Java sanal makinesinde uygulanır ve Java’yı destekleyen herhangi bir platformda çalıştırılabilir. Io, eşzamanlı ve dağıtılmış programlamayı sağlayan bir dildir. Eşzamanlı ve dağıtılmış uygulamalar yazmayı kolaylaştıran basit, hafif ve güçlü bir dildir. Io, aktör modeline dayanır, bu da uygulamalarınızın aktörler adı verilen özerk varlıklardan oluşturulduğu anlamına gelir.

Aktörler mesaj göndererek birbirleriyle iletişim kurarlar. Bu, hatalara dayanıklı kod yazmayı kolaylaştırır. Cypress.io geliştiricilerin ön uç kodu daha hızlı yazmasını, test etmesini ve dağıtmasını sağlayan bir web geliştirme platformudur. Cypress.io testleri otomatikleştirmek için güçlü bir açık kaynak aracı olan Cypress Test Runner üzerine kurulmuştur.

Cypress Tarihsel Serüveni

Geçmiş dönemlerde sistem ilk kez 1970’lerin ortalarında Carl Hewitt, Peter Deutsch ve Brian Harvey tarafından tasarlanan dinamik, yansıtıcı, nesne yönelimli, üst düzey bir programlama dili olarak piyasaya sürüldü. Io, hem nesne yönelimli hem de prosedürel programlama dillerinin özelliklerini birleştirir. Basit bir sözdizimine ve güçlü bir meta dile sahiptir. Io dağıtılmış bir sistemdir, yani programlar bir ağ tarafından bağlanan birden fazla makinede çalıştırılabilir. Makineler arasında mesaj göndermek için IIOP adlı bir mesajlaşma protokolü kullanır. Io aynı zamanda eş zamanlıdır, yani aynı anda birden fazla program çalıştırabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir