Diş Eti Çekilmesi İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş Eti Çekilmesi İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş eti çekilmesi, ağrılı ve oldukça da zorlu bir süreç oluşturmaktadır. Özellikle de ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesi durumunda bu zorlu süreç ile karşılaşılabilir. Bazı genetik faktörler de çoğu zaman diş eti çekilmesi gibi durumlara neden olabilmektedir. Bu konuda her şeyden önce mutlaka uzman bir diş hekimine başvurmak en birincil tavsiyelerden biridir.

Diş eti çekilmesi yaşayanlar bitkisel çözümler arama yoluna girmişler ise bu durumda da uygulanması gereken bazı yöntemler bulunmaktadır. Biz de bu yazımızda diş etinde çekilme durumu için başvurulması gereken en faydalı doğal tedavi yöntemlerini derledik.

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş etinde meydana gelen çekilme durumunda ilk olarak diş etinin ne olduğuna bakmak faydalı olacaktır. Diş eti, diş kökünü saran ten ya da pembe renkli dokuya verilen isimdir. Ağız bakımının aksatılması nedeniyle ortaya çıkan bazı bakteriler bu alanda çekilmeye neden olabilir. Aynı zamanda bu bakteriler iltihaplara da neden olduğundan çekilen diş etleri bölgesinde ağrıların oluşması da mümkündür.

Diş eti çekilmesi ile diş köklerinin de zarar görmesi söz konusudur. Yayılan iltihap, diş minesine de zarar vererek çürümeye neden olabilir. Aynı zamanda diş etlerinde meydana gelen çekilmeler, dişi estetik açıdan da olumsuz yönde etkilemektedir.

Diş Eti Çekilmesi İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?

Diş eti çekilmesi tedavisi kapsamında ilk önce mutlaka diş hekimine başvurulması önerilmektedir. Fakat bazı sebeplerden dolayı henüz diş hekimine başvuramayacak haldeyseniz o zaman sizinle paylaştığımız doğal tedavi yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde tıbbi imkanlara da güvenerek diş eti çekilmesi ameliyatı gibi yöntemleri de sorunun boyutuna göre düşünebilirsiniz.

1-     Yeşil Çay

Yeşil çay diş eti çekilmesi için uygulanan en doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Aktardan alacağınız yeşil çay yapraklarını 5 – 10 dakika demleyip ılık hale getirdikten sonra dişinize uygulayabilirsiniz. Antioksidan özelliğe de sahip olan yeşil çay, sorunlu bölgeyi kısa sürede rahatlatmış olacaktır. Bu yöntemi de diş hekimine başvurmadan birkaç gün önce günde 1 – 2 defa olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

2-     Karanfil

Diş etinde meydana gelen çekilme ve iltihap durumlarında karanfil de kısa süreli kurtarıcı etki sağlayan bir diğer doğal çözümdür. Antiseptik özelliğe sahip olan karanfil, diş ağrısı ve enfeksiyonu gibi durumlar için de sıkça tercih edilmektedir. Her yemekten sonra 2 – 3 karanfil çiğnenmesi halinde ağrılı olan kısım kısa süreli de olsa yatıştırılmış olacaktır.

3-     Misvak

Diş eti çekilmesi için diş macunu önerilerinin yanında doğal misvak kullanımı da acıyı dindirme etkisine sahip olacaktır. Ağız ve diş bakımı için tercih edilen misvak, diş yapısını koruyup kollama özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Misvak yöntemi ile temizlenen dişlerde iltihap ve diş etinde meydana gelebilen çekilmelerin görülme olasılığı oldukça azdır. Siz de günlük ağız ve diş bakım sağlığınızı korumak adına misvak kullanmayı tercih edebilirsiniz.

4-     Meyan Kökü

Diş eti çekilmesi için meyan kökü çayının da iyileştirici etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu bitkisel yöntem de günde 1 – 2 defa uygulanarak diş yapısını güçlendirebilir. Meyan kökü, plakların oluşumunu engellediği gibi aynı zamanda iltihaplar ile de savaşan bir bitkidir. Fakat meyan kökünün de günde yalnızca birkaç kez tüketilmesi tavsiye edilir. Uzun süre ve fazlaca tüketilen meyan kökü, yüksek tansiyon ve ödem gibi sorunlara da yol açabilmektedir.

5-     Kekik

Daha sağlıklı diş etleri için Ender Saraçoğlu tarifi olan kekik bitkisinden de faydalanabilirsiniz. Hem diş iltihabı hem de diş eti çekilmesi durumlarında kekik kürünün faydaları anlatmakla bitmez. Haftanın 3 günü düzenli olarak uygulayacağınız bu kür sayesinde dişleriniz eskiye oranla daha sağlıklı bir yapıya da kavuşmuş olacaktır.

  • 5 dakika boyunca sıcak su ile demlenen kekikleri beklemeye alın
  • Demlenen karışım tamamen soğuduktan sonra karışımı diş fırçalardan kullanın
  • Kekik kürünü haftada en fazla 3 defaya mahsus olmak üzere dişlerinize uygulayın
  • Ortalama 1.5 – 2 ay sonra diş etleriniz daha sağlıklı bir hale gelecektir

Diş Eti Çekilmesi İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bonus: Papatya

Papatya, hiç şüphesiz ki pek çok duruma iyi gelebilen mucizevi bir bitkidir. Diş eti sağlığı için de papatya suyu ile yapılan gargara yöntemini deneyebilirsiniz. Kurutulmuş halde bulunan papatyaları sıcak suda demleyerek bir süre bekletmeniz yeterli olacaktır. Ardından soğumuş olan papatya su ile haftada birkaç kez düzenli gargara yapmanız gerekmektedir.

Papatya, antiseptik bir özellik taşıdığından dolayı iltihap ve ağrı gibi durumlar ile etkili bir şekilde savaşabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir