Diş Taşı Temizliği Nedir? | Diş Taşı Temizliği Fiyatı?

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği nedir, diş taşı temizliğinin faydaları nelerdir ve diş taşı temizliği fiyatı ne kadardır çoğu kişi tarafından özelliklede dişinde problem yaşayan kişilerce meral edilmekte ve araştırılmaktadır. Diş taşı temizliği ağzının düzenli veya yeterli düzeyde temizlenmemesiyle ortaya çıkan tatar adı da verilen diş taşlarının oluşumunu sağlamaktadır.

Diş taşlarının oluşmasındaki asıl etken olarak gösterilen olay ise, diş taşlarının yenilen yiyeceklerden kalan az miktardaki besin ve bakterinin minerallerle olan birleşimi sonucu ortaya çıkar. Birçok maddenin de birleşimiyle oluşan diş taşları bakteri plağı haline de gelmektedir. Dişin yüzeyinde oluşan plaklar düzenli olarak fırçalandığı takdirde dişten ayrılmaktadır ancak temizlenmeyen ve dişten arınması sağlanmayan plaklar zamanla diş taşına dönüşmektedir.

Diş taşı temizliği genellikle on sekiz yaşı doldurmuş olan bireylere uygulanmakta olup senelik rutin bakım da yapılmaktadır ancak diş taşı bulunmayan kişilerinde diş sağlıklarını korumak adına diş bakımı yaptırmaları önerilmektedir. Diş taşı temizliğinin süresi ise kişinin diş taşı oranına ve yaşadığı problemlerin büyüklüğüne göre değişmekte olup yaklaşık olarak yirmi ila elli dakika arası sürmektedir. Diş taşı temizliği dişe zarar vermemekle birlikte diş kaybını önleyerek ağız sağlığını da korumaktadır.

Diş Taşı Temizliği Fiyatı Nedir?

Diş taşı temizliği fiyatı ağzın içindeki diş taşının durumuna ve oluşan plakaların kalıcılığı ve durumuna göre değişiklik göstermektedir. Diş taşı temizleme fiyatlandırmasında bir diğer önemli konu ise diş taşı temizliği yapacak doktorun uzmanlığı ve de çalıştığı kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir.

Türk Diş Hekimleri Birliğinin uygulamakta olduğu ve öngördüğü diş taşı temizleme fiyatlandırması hem kurum hem de uzmanlara rehber niteliği taşımaktadır. 2021 yılı için ön görülen genel kanı kesin rakamlar vermemekle birlikte yaklaşık olarak 300 TL ve 500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Döviz kurunda yaşanacak değişiklikler ise fiyatlandırmayı etkilemektedir.

 

Diş Taşı Temizliği

 

Diş Taşı Zararları Nelerdir?

Diş taşı her ne kadar basit görünen bir diş sorunu olsa da tedavi edilmemesi durumunda kişide ciddi ağız ve diş sağlığı problemlerine yol açmaktadır. Diş taşının en büyük zararları arasında göstereceğimiz asıl odak noktası diş taşının çene kemiğinin erimesine yol açarak ciddi oranda diş kaybına neden olmasıdır. Diş eti rahatsızlıklarında özellikle gözüken kanamalar diş minesinde de ciddi sorunlara yol açmaktadır. Diş taşlarının artması sonucunda diş etinde ciddi düzeyde kanamalar meydana gelmektedir.

Diş taşı zararları arasında yer alan ve kişiler tarafından rahatsızlık duyulan durum ise genellikle ağız kokusudur. Ağız kokusu özellikle de dişin plaklaşması ve diş taşının oluşumu sonucunda iltihaplanma meydana gelir, meydana gelen iltihaplanma ise ağızda kokuya sebep olarak problem yaratmaktadır. Diş eti çekilmesi dış taşının zararları sonucu oluşan ciddi bir rahatsızlıktır, kişiler diş eti çekilmesiyle mevcut diş etini kaybetmektedirler bu zararın tedavisi ise diğerlerine oranla daha zordur.

Özellikle de diş taşı oluşumu sonrası diş taşının artması ve ilerlemesiyle dişlerde büyük oranda kayıp yaşamaktadır. Yaşanan diş kaybı büyük boyutta gerçekleşti ise tedavisi telafi edilmemektedir. Diş etinin kızarması, diş eti hassaslaşması ve diş eti şişmesi hem diş taşı zararları hem de diş taşı belirtileri olarak geçmektedir.

Diş taşları sonucu oluşan pürüzlü yapı ve dişin üzerinde oluşan kahverengi ve sarı lekeler hem görünüm olarak hem de diş temizliği yapılmak için kullanılan diş ipinin kullanılmasını engelleyecektir. Diş taşlarında yaşanan ilerlemeler diş iltihabına yol açmakla birlikte tedavi edilmezse büyük oranda ve dönüşü olmayan hastalıklara yol açacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir