Domain yatırımcılığı nedir?

featured

İnternet platformlarının günümüzde gelişmesiyle beraber hosting ve domain terimleri sık sık kullanılmaya başlanmıştır. İnternet sitelerinin adları sitelerinin bilinirliğini ve iş yapışı şekillerini etkileyen en önemli faktörlerin başında yer alıyor. Web sitelerinin orijinal, sıra dışı ve ilgi çekici ada sahip olması onların rakiplerine göre ön plana çıkmasını sağlıyor. Böylelikle fark yaratmasını sağlıyor.

İnternet sitelerinin adları önemli de yeni iş çeşitlerinin oluşumunu sağlamıştır. Son günlerin en çok konuşulan sistemlerinden olan yeni sistemin adı domain yatırımcılığıdır.  İhtiyaç duyulacak, tercih edilecek alan adlarını alarak ihtiyaç duyulduğu zaman satışının gerçekleştirme işlemine verilen yatırım aracının ismidir. Domain yatırımcılığı herhangi bir konuya ada veya projeye ait araştırmalar yaparak farklı tür alan adlarını uzun veya kısa vadede değerleneceğini tahminde bulunur. Değerlendirme işleminin ardında satış işlemini gerçekleştirir.

Domain yatırımcılığı alan adların kar amacıyla 3.kişilere satışının gerçekleşmesine dayanır. Yatırımcılar kendi hedefleri ve bütçelerine bağlı portföy edinirler. Sonrasında ise talep oluşmasını beklemeye başlarlar. Belirli bir anlam ifade domainler özellik .net ve .com şeklinde kombinasyonları bulunuyor. Ayrıca yüksek ticari değere sahip olabiliyor. Örnek olarak domain yatırımcılığı şehirlere uzun arsaların kullanılmayarak geçmiş zamanlarda çok makul fiyata satın alınarak yıllar sonra değerlendiğinde yüksek fiyata satılmasına benziyor. Kaliteli ve profesyonel bir domain milyonlarca dolar değere sahip olabiliyor.

Web siteleri ve domain uzantı adları 1991 yıllarından sonra günlük hayatımıza girmeye başlamıştır. Dolayısıyla çok kullanışlı, kaliteli, hafızada kalıcı domainler günümüzde bulunuyor.

Domain Ücretleri Ne Kadar?

Domain ücretleri genellikle yıllık 5 ile 10 dolar arasında değişkenlik gösterir. Domainin sonunda uzantıya göre fiyatlar çeşitlilik gösterebiliyor. Örneğin .com ve .net domain uzantılarının fiyatları birbirinden tamamen farklı düzeydedir. Fiyatların belirlenmesinde birçok etmen rol oynar. Aynı zamanda alacağınız domainin kalitesi, popülerliği, profesyonelliği fiyatlar üzerinde doğrudan rol oynuyor. 5 dolara da domain alabilirsiniz, aynı zamanda binlerce dolar değeri olan domainlerde satın alabilirsiniz. Ticari bir gelir elde etmeyi hedefleyen bir web sitesiyseniz kaliteli bir domain almanız oldukça önemlidir. Kaliteli bir domain alarak güzel karlar elde edebilirsiniz!

Domain Üzerinden Para Kazanma Yolları!

Domain yatırımcılığı yaparak ve domain üzerinden birçok alternatif şekilde para kazanabilirsiniz.  Domain üzerinden basit siteler kurarak ciddi gelirler elde edebilirsiniz. WordPress benzeri araçlarla ücretsiz domainler kurarak satış işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz web sitesi temalarıyla basit düzeyde siteler kurabilirsiniz. Sonrasında da bunları satabilirsiniz. Domainlerinizi boşta bekletmek yerine park etme yöntemi de bir diğer para kazanma yöntemidir.

Domaininizin satışını gerçekleştirene kadar park ederek reklamlar üzerinden ek gelirler sağlayabilirsiniz. Domainleri ucuza satın alarak yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Böylelikle ticaret yöntemiyle kolaylıkla gelirler elde edebilirsiniz.

Etkili Bir Domain Yatırımcısı Nasıl Olunur?

Etkili bir domain yatırımcısı olmak istiyorsanız ticari değerin sağlanabilmesi için domain adının kısa olması gerekir. Maksimum 5 karakterden oluşmalıdır. Telaffuz kolay olmalı, herhangi bir yanlış anlaşılmalara meal verilmemelidir. Türkçe karakterler hiçbir şekilde kullanmayın. Türkçe karakterler SEO uyumu açısında problem yaratabilir. Dolayısıyla karakterlerinizi oluştururken mutlaka yabancı dil kullanın. Sabırlı olarak projelerinizi tasarlayın, acele ederseniz olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Farklı ülkelere para transferi işlemlerini etkili bir şekilde domain yatırımcısının bilmesi gerekiyor. Böylelikle uluslararası çalışma prensiplerini benimsemiş bir kişi olur. Alan adınızı oluştururken tercih edeceğiniz adlar .net ve .com şeklinde olmalıdır. Bu alan adları en çok kullanılan en popüler alan adlarının başında yer alıyor. Domainlerinizi park ederek reklamlar üzerinde kar elde yöntemlerine vakıf olunmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir