E- Spor Takımı Nasıl Kurulur?

featured

E-spor tutkunlarının en çok merak ettiği konulardan birisi de E-spor takımı nasıl kurulur? Sorusudur. E-spor takımı kurmak için günümüzde belli başlı hususlar bulunur. TFF’nin kurulmasıyla beraber kulüpler şirketleşmeden kulüp olmaya geçmektedir. Bunun içinde yapılması gerek ilk işlem şirketin derneğe geçiş sürecidir. E-spor takımı kurmadan önce mutlaka dernek sahibi olunması gerekiyor.

E- spor kulübü kurmak için 5253 Dernekler kanununa uygun hareket edilmesi gerekir. E- spor takımı kurmadan önce spor derneği kurmanız gerekir. Spor derneğine sahip olmayan kişiler e-spor takımı kuramaz. Spor derneği kurmanız için en az yedi üyeye ihtiyacınız bulunuyor. Ayrıca bu kişilerin fiil ehliyeti sahibi olması gerekiyor.

Daha sonrasında derneğinizin ortaklaşa tüzüğünü hazırlamanız gerekiyor. Tüzük hazırlama süreci oldukça zor bir süreçtir. Tüzüğü hazır olmayan derneklere ciddi derecede yaptırımlar olur. Böylelikle derneklere kapatılma cezası gelebilir. Tüzük hazırlama işlemi uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Dolayısıyla mutlaka profesyonel bir kişiden destek alınması gerekir. Tüzükler derneğin ana prensibi görevi görür.

E-Spor Takımı Lisansı Nasıl Alınır?

E-spor takımı kurduktan sonra mutlaka takımınızın lisansını almanız gerekiyor. Lisans alma işlemleri sırasında belli başlı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Lisans almadan önce mutlaka derneğinizin adını belirleyin. Ayrıca derneğinizin ikamet ettiği merkezide belirtmeniz gerekiyor. Derneğinizin amacını, derneğinizde gerçekleştirilecek toplantıların içeriğini mutlaka belirlemeniz gerekir.

Spor derneğinize üye olma şartları, üyelik menetme şartlarını mutlaka belirlemeniz gerekiyor. Genel kurulum toplanma zamanı mutlaka belirtilmelidir. Derneğin kurucularının imzaladığı 2 tane bildirim bulunmalıdır. Bu bildirimler ıslak imzalı olması gerekir. Bütün evraklar hazırlandıktan sonra mülki idare amirliğine başvuru yapılması gerekir. Mülkü idare amirliğine başvuru yaparken mutlaka evraklarınızın eksiksiz olması gerekir. Eksik evraklar değerlendirmeye alınmaz.

Teslim edilmesi gereken evraklar şu şekildedir; taslak, tüzük, taahhütname, dilekçeler, yönetim kurulu kararları, amblem, kuruluş bildirgesi, tesis bilgileri, vergi numaraları, tapu senetleri mutlaka evrakta eksiksiz bulunmalıdır.

Aynı zamanda kulübünüze ait resmi e-posta adresiniz ve telefon numaranız bulunması gerekir. E-posta adresi ve telefon numarası mutlaka şahsi olmalıdır. Faaliyet belgesi de evrakların içerisine bulunması gerekiyor.

E-Spor Takımı Nasıl Üye Olunur?

E-spor takımına üye olmanız için üye olacağınız derneğin şartlarını karşılıyor olmanız gerekiyor. Her derneğin kendine has tüzük kuralları mevcut durumdadır. Tüzükte yazan kurallara uygunluğunuzu kanıtlamanız gerekir. Uygunluğunuz kanıtlandıktan sonra imzalar atılarak spor derneğine üyelik işleminiz sağlanmış olur. E-spor takımına üye olduktan sonra mutlaka derneğinizin yaptığı faaliyetlere katılmanız gerekir.

Pasif durumda olan kişilere ilk başta uyarı cezası verilir. Pasif hal ve davranışlar devam ettiği sürece kişilere dernekten çıkarılma yaptırımı uygulanır. Dolayısıyla mutlaka üye olduğunuz e-spor takımında aktif olmanız gerekir. Aktif olduğunuz sürece e-spor üyeliğiniz devam eder. Aynı zamanda takımınızın başarısı için çok çalışmalı ve kendinizi ispatlamanız gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir