En Komik Türk Filmleri

featured

En komik Türk filmleri dendiğinde akla gelen film türlerinin başında Yeşilçam gelir. Yıllarca beğeniyle izlenen Yeşilçam filmlerini zamanla çok daha profesyonel teknoloji ile çekilmiş filmler almaya başladı. Bu anlamda sineme sektöründe yaşanan gelişmeler ile film sektörü farklı bir boyuta ulaştı.

Tüm zamanlarda en çok izlenen ve en komik Türk filmlerini aşağıdaki başlıklarımızda bulabilirsiniz. Herkesin zevkine göre komik film anlayışı farklılık gösterse de genel anlamda kabul gören filmler aşağıda belirtilmiştir.

1. Eyvah Eyvah

Ata Demirer ve Demet Akbağ\’ın başrollerini oynadığı film, 3 seriden oluşuyor. Çanakkale’nin Geyikli kasabasında yaşayan Hüseyin, sevdiği kıza kavuşmak için büyük gayret sarf eder. Bu esnada şarkıcı Firuzan da Hüseyin\’e yardım eder. Bu esnada komik olaylar başlarına gelir. Büyük keyif alacağınız bu film serisi Türk sinemasında özel bir yere sahip olmayı başarmıştır.

2. Düğün Dernek

Düğün Dernek filmi de 2 seriden oluşan bir filmdir. Filmin il serisinde yabancı bir kızla evlenmek isteyen gencin hikâyesi anlatılıyor. Oğlunun düğününü yapmak zorunda hisseden baba, bu görevine esnasında arkadaşlarından destek alır. Aldığı bu destek ile başlarına komik olaylar gelir. İlk filmde düğün, ikinci filmde ise evlilik sonrasında doğan torunun sünneti konu alınır. Komik olaylar serinin ikinci filminde de devam ediyor.

3. Hükümet Kadın

Mardin’in bir ilçesinde belediye başkanı olan Hate, okuma yazma bilmediği için başkanlık görevinde bir kısım sorunlar yaşar. Sosyal mesaj verme konusunda da son derece başarılı olan filmde komik olaylar dizisi sizi bekliyor. Demet Akbağ gibi usta isimlerin rol aldığı filmde kahkahalara boğulacağınıza emin olabilirsiniz.

4. Süt Kardeşler

Yeşilçam klasikleri arasında özel bir yere sahip olan Süt Kardeşler filminde Kemal Sunal, Şener Şen, Halit Akçatepe, Adile Naşit ve Ayşen Gruda gibi Yeşilçam’ın çınarları rol alıyor. Filmde gulyabaniden kurtulmak isteyen ailenin başından geçen komik olaylar konu alınıyor. Her sahnesi ile seyirciyi gülme krizlerine sokan filmde oyuncuların ustalıklarını da konuşturdukları göze çarpıyor.

5. Hababam Sınıfı

Yine Yeşilçam klasikleri arasında sayabileceğimiz Hababam Sınıfı serisi de seyircide özel yere sahip filmler arasındadır. Özel Çamlıca Lisesi‘nin haylaz çocuklarının tembellikleri, yaramazlıkları ve vukuatları ile dolu olan filmde neredeyse Yeşilçam denildiğinde akla gelen ünlülerin tamamı oynuyor. Serinin tüm filmlerini izlerken büyük keyif alacağınıza emin olabilirsiniz.

6. Eltilerin Savaşı

Son dönemin komik filmleri arasında yüksek bir trend yakalayan Eltilerin Savaşı, iki eltinin birbirlerine kurdukları tuzakları konu alıyor. En son çocuk yapma konusunda yarışa giren eltilerden bakalım kim galip gelecek?

7. Aile Arasında

Kocasından boşanmış bir kadın ve mutsuz bir evlilikle boğuşan bir adamın hikâyesinin anlatıldığı filmde Demet Evgar ve Engin Günaydın oynuyor. Bir kız isteme faaliyeti ile başlayan hikâye, komik olaylar serisi ile devam ediyor.

En komik Türk filmleri listesinin uzayıp gittiğini söyleyebiliriz. Siz de kısa bir araştırma ile en komik filmleri izleyebilir, ailece hoşça vakit geçirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir