En Popüler 12 Web Site Türü

featured

Her geçen gün daha da büyüyen web dünyasında çeşitli amaçlarla oluşturulan pek çok web sitesi türü bulunuyor. Bir web sitesi oluşturmayı düşünüyorsanız ihtiyacınıza yönelik site türünü doğru belirlemelisiniz. İşte internetteki en popüler 12 web site türü

Kişisel Web Sitesi

Kişisel web sitesi; ürün veya hizmet satmak, tanıtmak için değil, bireysel düşünceleri paylaşmak için kullanılır. Ana hedefin para kazanmak olmadığı bu web sitesi türünde blog, vlog ve fotoğraflar paylaşılabilir.

Blog

Blog siteleri hemen her konuda ayrıntılı içerik oluşturmaya imkan sağlar. Belirli konularda yazı ve görsellerden oluşan bloglar düzenli olarak güncellenirler. Hedef kitleyi çekmek, potansiyel müşterilere ulaşmak veya yalnızca düşünceleri paylaşmak amacıyla oluşturulabilir. Birçok blog sahibi, web sayfasından gelir elde etmektedir.

Sosyal Medya Siteleri

Sosyal medya siteleri, insanların yazı, fotoğraf, video paylaşabilmesine olanak sağlar. Fikir paylaşmanın yanı sıra sosyal medya araçlarında diğer kullanıcılarla bağlantı kurulabilir. Facebook, Twitter, Instagram ve Pinterest bu tür sitelere örnek verilebilir. Kaydırma ve otomatik yenileme gibi özelliklerle kullanıcıların sıklıkla siteye geri dönüşü sağlanır.

Forum ve Wiki Siteleri

Birçok konuda oluşturulabilen wiki’ler kullanıcıların bu içerikler üzerinde işlem ve değişiklik yapabildiği web siteleridir. Forum siteleri ise belirli bir konuda tartışma başlatmak, tartışma konularına katkı sağlamak için kullanılır. Bu tür sitelerde kullanıcıların yaşadığı teknik sorunlar çözüme kavuşturulur.

Portföy Web Sitesi

Portföy web sitesi, geçmiş çalışmaları tanıtmak için kullanılır. Özellikle yaratıcılık becerilerinin ön planda olduğu alanlarda; yapılan işlerin kalitesi web sitesinde gösterilerek potansiyel müşterilere ulaşılır.

Üyelik Web Siteleri

Üyelik web siteleri, ziyaretçilerin içeriğe ulaşması için aylık veya yıllık ödeme duvarı kullanmaktadır. Bu tür web siteleri üyeliğin yenilenmesi ve kullanıcıların artması için sık sık yeni içerikler eklenerek güncellenir.

Dergi Ve Haber Medyası Web Siteleri

Dergi ve haber medyası web siteleri gazeteciliğe odaklı blog sitelerine gibidir. Bu tür sitelerde bilgilendirici yazılar, eğitici makale, fotoğraf ve videolar bulunur. Son yıllarda pek çok dergi ve haber ajansı basılı sunumun yanı sıra dijital biçimi de kullanmaktadır.

E-Ticaret Web Siteleri

E- ticaret web siteleri, işletmelerin ürün veya hizmetlerini doğrudan kullanıcılara sunduğu online mağazalardır. Bu sitelerde ürünlerin sergilenmesinin yanı sıra satışı gerçekleştirilmektedir. E- ticaret siteleri fiziki mağazanın parçası olabildiği gibi işletme olmadan yalnızca sanal mağazadan da satış yapabilir.

İşletme Web Siteleri

Sunulan hizmet ve ürünlerin detaylarının paylaşıldığı işletme web siteleri e- ticaret sitelerine benzer. İşletmenin ne yaptığı ve nasıl yaptığı bilgilerinin ayrıntılı paylaşılmasının yanı sıra siteden doğrudan para kazanılmasına olanak sağlar.

Web Portalları

Web portalları çoğunlukla işletme ve kurumlar tarafından oluşturulur. Çeşitli kaynaklardan toplanan bilgiler toplanarak belirli kullanıcılara sunulur. Diğer web site türlerine göre daha karmaşık programlama ve tasarıma sahiptirler.

Video Akışı Web Siteleri

Video akışı web siteleri ücretli veya ücretsiz şekilde hizmet sunarlar. YouTube, Netflix, Hulu, Exxen, Amazon Prime gibi birçok web sitesi son yıllarda popülerliğini arttırmış video web siteleri arasındadır.

Açılış Sayfaları

Açılış sayfaları, site ziyaretçilerini belirli bir eyleme yönlendiren tek sayfadan oluşan sitelerdir. Genellikle bir pazarlama kampanyası dahilinde oluşturulan bu siteler ziyaretçileri yönlendirmeyi hedefler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir