Epsom Tuzunun Faydaları

Epsom Tuzunun Faydaları

Çoğumuz için yabancı olan bir kavram olan epsom tuzu, son dönemde popüler olan ve İngiliz tut adıyla da anılan bir besin kaynağıdır. Son derece faydalı bir tuz türü olan söz konusu ürünün özellikleri ve yararlarına aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Genellikle zayıflamak isteyenlerin araştırma yaptığı bahse konu tuz türü kimi kaynaklarda İngiliz karbonatı adıyla da anılmaktadır. Esasında magnezyum sülfat bileşimi olan epsom tuzu, inorganik tuz türlerinden biridir. Görünüm itibariyle kaya şekerini anımsatan İngiliz tuzu, içeriğinde sodyum değil, magnezyum barındırmaktadır.

İngiliz tuzu, kesinlikle sofra tuzu ile karıştırılmaması gereken bir üründür. Bahse konu ürün özellikle medikal alanda sıklıkla kullanılmaktadır. Banyo tuzu olarak kullanılabildiği gibi güzellik ürünlerinde ya da bahçecilik faaliyetlerinde söz konusu ürünün kullanıldığını görebilirsiniz.

Epsom, İngiltere’de bulunan bir yerleşim yerinin ismidir. Sporcular boğaz kaslarını rahatlatmak, bahçıvanlar ise bitkileri geliştirmek maksadıyla bu ürünü kullanırlar.

Epsom Tuzunun Faydaları

 

Epsom Tuzunun Sağladığı Yararlar Nelerdir?

İngiliz tuzu, kas ve eklem ağrılarının tedavisinden strese bağlı uyku bozukluklarına kadar birçok alanda kullanılır. Epsom tuzunun faydalarını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

  • İngiliz tuzu, içeriğinde bulunan minerallerden kaynaklı olarak sebze ve meyvelerin daha sağlıklı şekilde büyümesini sağlar.
  • Temizlik için tercih edilen İngiliz tuzu, kalıcı su lekelerin ortadan kaldırılmasında çok etkilidir.
  • Sağlıklı bir cilt elde etmek isteyenlerin kullanabileceği epsom tuzu, pürüzsüz, yumuşak ve sağlıklı bir ten yapısına kavuşmanızı sağlar.
  • Düzenli olarak kullanılması durumunda ayak kokusunun yok olmasını sağlar.
  • Tendeki ölü deri tabakalarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  • Yüksek oranda magnezyum barındıran İngiliz tuzu, saçların sağlıklı şekilde uzamasını sağlar.
  • Sinir ve strese karşı da etkili olan İngiliz tuzu, zihinsel yorgunlukların atılmasında etkilidir.
  • Vücudun seretonin hormonu salgılamasını kolaylaştıran epsom tuzu, üzüntü, stres ve depresyonla mücadele etmeye destek olur.
  • Sindirim sistemini düzenleyen söz konusu tuz, kabızlık sorununun ortadan kalkmasına destek olur. Bu sayede hızlı kilo vermeye de katkı sağlayacaktır.
  • Kan dolaşımını düzenleyen İngiliz tuzu, damar tıkanıklıklarını da engeller.
  • Kalp rahatsızlıklarının önüne geçmenizi sağlayan bahse konu tuz, damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır.
  • Kas ve eklem ağrılarına karşı ağrı kesici görevi görür.

Epsom Tuzu Nasıl Kullanılır?

Hastalıkların ya da cilt sorunlarının engellenmesinde son derece etkili olan epsom tuzu kullanımından önce aile hekimi ya da doktordan destek almanızı tavsiye ediyoruz. Gerekli yönlendirme ve tavsiyeleri aldıktan sonra söz konusu ürünü şu şekilde kullanabilirsiniz. Bu tavsiyelere uyarak bahse konu ürünün doğru şekilde kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

  • Ayak ve cilt sağlığı için bu ürünü kullanacaksanız banyo suyuna ilave etmeyi ya da küvete eklemeyi deneyebilirsiniz. Tuzu suyun içine attıktan sonra en az 5 dakika beklerseniz çözünmesi için yeterli olacaktır.
  • İngiliz tuzunu ağız yoluyla tüketmek isteyenler de olabilir. Ağrı kesici olarak ürünü kullanmak isteyenler 1 su bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı tuz atıp karıştırmalıdır. Suda çözünen tuzlu karışım direkt olarak tüketilebilir.
  • Saçlarınızın sağlığı için de bahse konu ürünü kullanmak isteyebilirsiniz. Bunun için de saçınızı yıkayacağınız suyun içine belli ölçüde tuz koyarak çözünmesini beklemelisiniz. İçerisinde epsom tuzu olan karışımı saçlarınız için kullanabilirsiniz. Bunun yanında cilt maskesi şeklinde de ürünün kullanıldığına şahit olabilirsiniz.
  • Bitki bakımı için söz konusu ürünü kullanmak isteyeler yine suda çözündükten sonra ürünü kullanmalıdır. Epsom tuzu olan çözelti bitkileri canlandıracak, daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir