Fantastik Anime Önerileri

Fantastik Anime Önerileri

Fantastik animeler; korku, komedi ya da romantizm gibi farklı türleri birleştirme özelliği ile öne çıkar. Ayrıca her yaş aralığına hitap edebilir. Çocukların seveceği türden bir dizi ya da daha olgun kitlenin ilgisini çeken bir film seçeneği ile karşımıza çıkabilir. Çoğu zaman neşeli ve eğlenceli bir maceraya odaklanırken, bazen de karanlık ve gizemli bir havayı yaşatabilir. Böylesine zengin ve çeşitli bir türle gelen sonsuz olasılıklar, büyük bir hayran kitlesini de beraberinde getirir.

Eğer daha önce hiç anime izlemediyseniz ya da yeni yeni araştırmalara başladıysanız; size birkaç önerimiz var. İşte, en iyi ve sürükleyici fantastik anime önerileri…

Fantastik Anime Önerileri

Attack on Titan

Attack on Titan, Hajime Isayama tarafından yaratılan manga dizisinden uyarlanmış bir animedir. Orijinal adı Shingeki no Kyojin olan anime dizi, 845 yılında geçen bir hikayeyi temel almaktadır. İnsanlığı tehdit eden devleri ve onlara karşı verilen mücadeleye odaklanan anime, 8 sezondan oluşmaktadır.

Fantastik Anime Önerileri
Castlevania

Bir diğer fantastik anime önerimiz ise vampir avcısı Simon Belmont’un maceralarını konu alan Castlevania’dır. Ailesinden kalan son kişi olan Simon’un Vlad Dracula terörü ile mücadelesini anlatan dizi, bilinen fantastik dünyaya da selam göndermektedir. Şehri işgalden kurtarmak için Dracula komutundaki ordu ile savaşa giren baş karakterin maceralarını bir solukta izleyeceksiniz.

Fantastik Anime Önerileri

Code Geass

Code Geass, sadece bir anime olarak değil; aynı zamanda kitapları ve oyunları ile de beğenileri toplamış bir yapımdır. Britanya ve Japonya arasında yaşanan savaşı anlatan dizi, savaşın neden olduğu değişimle birlikte gelişen olaylara odaklanır. Dizi, alternatif bir zaman çizelgesinde geçer ve etkileyici konusu ile seyirciyi kendisine bağlar.

Fantastik Anime Önerileri

Death Note

Anime dendiğinde akla ilk gelen örneklerden Death Note, çağdaş fantastik eserler arasında da harika bir örnek olarak verilebilir. Hikaye, Death Note adındaki büyülü bir günlüğe sahip olan bir lise öğrencisi üzerinden akmaktadır. Bu günlüğün büyüsü ise içine ismi yazılan kişinin ölümüne neden olmasıdır. Tamamı Tokyo’da geçen, kara büyü ve ölüm teması etrafında dönen dizinin fanlarının sayısı ise bir hayli fazladır. En yalın haliyle Death Note için bir efsane desek, abartmış olmayız.

 

Fantastik Anime Önerileri

Fullmetal Alchemist

 

Orijinal adı ile Hagane no Renkinjutsushi ya da bilinen adı ile Fullmetal Alchemist; biraz daha dram peşinde olanların tercihi olabilir. İki kardeşi ve çevrelerinde gelişen olayları konu alan bu fantastik yapım, pek çok kesim tarafından beğenilmiştir. Kardeşlerin ölen annelerini diriltmek için yaptıkları deneyin sonuçları, istedikleri gibi gitmez. Sonrasında yaşadıkları kayıplar daha büyük sorunları beraberinde getirir. Fullmetal Alchemist, mangadan uyarlanan ve orijinal hikaye oldukça sadık kalan bir animedir.

Fantastik Anime Önerileri

Naruto

Anime dünyasında bir diğer efsane olan Naruto, 2007-2017 yılları arasında yayınlanan ve 500 bölüm ile oldukça uzun soluklu bir dizidir. Büyüleyici çizimleri ve güçlü karakterleri ile hafızalarda yer edinen bu dizi, bugün bile popülerliğini hala korumaktadır. Baş karakter Naruto’nun ninjalığa geçişi başta olmak üzere yakın çevresi ile maceralarını izlemek, iyi bir anime arayanlar için harika bir seçim olacaktır.

Fantastik Anime Önerileri

Sword Art Online

Liste içindeki en yeni animelerden biri olan Sword Art Online, 2012 yılında ilk olarak izleyicilerin beğenisine sunulmuştur. Fantastik anime severleri ikiye bölen bir yapım olmasının yanında, sanal gerçeklik teması nedeniyle oldukça ilgi çekicidir. Tümüyle kopyalanmış bir dünyada oyun oynadığınızı düşünün. Her gün gittiğiniz marketi görebilir, otobüs durağının önünden geçebilirsiniz. Ancak sanal bir dünya içindesiniz. Tek fark; bu sanal dünyada ölürseniz, gerçekte dünyada da ölürsünüz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir