Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

featured

Hızla gelişen teknolojik ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda çağın gereklilikleri de değişim göstermektedir. Dijitalleşme ve mevcut şartların değişimiyle birlikte yeni ihtiyaç ve istekler doğmaktadır. Günümüzdeki meslek gruplarının bazıları bu değişimler karşısında önemini yitirip kaybolmaya yüz tutarken bazıları daha da önem kazanmaktadır. Değişen ihtiyaçlara cevap verebilen, sorunlara çözümler sunabilen mesleklerin gelecekte popüler olması bekleniyor. Peki geleceğin meslekleri nelerdir? Bu yazımızda gelecekte tüm dünyada popüler olması beklenen meslek gruplarını inceledik.

Alternatif Enerji Uzmanı Ve Teknisyeni

Günümüzde fosil yakıtların büyük bir hızla tüketilerek azalması bu sınırlı kaynaklar dışında yeni enerji kaynaklarına yönelmeyi zorunlu hale getirmektedir. Alternatif enerji uzmanı ve teknisyeni; enerji verimliliğini arttıracak en doğru yakıtı bulma, yeni enerji kaynakları belirleme, yeni enerji kaynakları ile projeler tasarlama gibi görevleri üstlenmektedir. Bu meslek sayesinde enerji kaynaklarının devamlılığı sağlanacaktır.

Veri Analisti ve Veri Bilimci 

Veri bilimi kavramı hayatımıza giren yeni kavramlar arasında. Şirketlerin verilerini analiz ederek yönetimle paylaşan, şirketleri yönlendiren veri analistleri pazarlama stratejileri açısından oldukça önemlidir. Veri bilimciler verileri sistematik şekilde sınıflandırarak analitik çıkarımlar yapma görevi üstlenirler. Yazılımsal ve istatistiki verileri kullanan veri analisti ve veri bilimciler sektörlerin dijitalleşmeye ve verilerin çeşitlenmesiyle daha da önem kazanmaktadır. Bu meslek dallarının geleceğin meslekleri arasında yer alması beklenmektedir.

Yapay Zeka Uzmanı

Teknoloji endüstrisinde önemli bir yere sahip olan yapay zeka uzmanlığının geleceğin meslekleri arasında olması beklenmektedir. Yapay zeka uzmanı, insan görevleri ve davranışlarını üstlenebilen makine fonksiyonlarını programlara görevi üstlenir. İnsan hayatını kolaylaştırmak adına yapay zekanın geliştirilerek yaygınlaşması beklenmektedir.

Şirket, kuruluş ve kişilerin karar alma, sorunlarını belirleme ve çözme süreçlerinde yapay zeka uzmanlarının görev alarak çeşitli sistemler sunması öngörülmektedir. Yapay zeka uzmanı kişilerin gelecekte siber güvenlik, bulut bilişim ve bilgi teknolojisi, sağlık sektörü, ulaşım ve imalat gibi alanlarda çalışmalar yapan bir sektör olması olasıdır.

Yazılım ve Uygulama Geliştirme Uzmanı

Yazılım ve kodlamanın gün geçtikçe önem kazanmasıyla birlikte yazılım ve uygulama geliştirme uzmanı mesleği yaygınlaşacaktır. Yazılım ve uygulama geliştirme uzmanı, kurum veya kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda kod tasarlama ve yazma görevi üstlenen kişilerdir.

Veri Güvenliği Uzmanı

Dijitalleşmenin artışıyla birlikte özellikle şirketlerin verilerini güvenli şekilde saklaması zorunlu hale gelmiştir. Veri güvenliği uzmanı, kurumların dijital veri güvenliğini sağlayarak siber saldırılara ve olası olumsuzluklara karşı güvenlik sistemini iyileştirir.

3D Üretim Mühendisi

3D baskı ve yazıcıların gelişmesi pek çok sektör için değişim vaat etmektedir. Özellikle sağlık, inşaat, tekstil ve turizm gibi sektörlerde kendini göstermeye başlayan 3D üretim teknolojisinin gelecekte daha da yaygın kullanılması beklenmektedir.

3D üretim mühendisi, 3D yazıcı teknolojisini geliştirme, denetleme, imalat sürecini takip etme gibi görevleri yerine getirerek bu teknolojinin daha donanımlı hale gelmesini sağlayan meslek grubudur. Özellikle sağlık sektöründe yapay organ üretiminin gerçekleşmesi, mimaride 3D yazıcı kullanılarak binalar yapılmaya başlanması bu meslek grubunun gelecekteki önemini ispat eder niteliktedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir