Gerilim ve Aksiyon Severlere Özel En İyi Tarihi Savaş Filmleri

featured

Film izlemek birçok insan için keyifli bir etkinliktir. Özellikle beyazperdenin karşında büyük ekrandan film izlemenin keyfi ise bambaşka bir deneyim. Sinema öyle bir sanat dalıdır ki hangi ruh halinde olursanız olun, size eşlik edebilme özelliğine sahiptir. Siz de aksiyon, gerilim dolu dakikalar geçirmek ve izlerken tarih öğrenmek istiyorsanız bu liste tam size göre. İşte, gerilim ve aksiyon severlere özel en iyi tarihi savaş filmleri:

Gladiator – Gladyatör, 2000

 

ABD-İngiltere ortak yapımı olan filmin yönetmenliğini Ridley Scott üstlenmektedir. Başrollerinde ise Russel Crowe, Connie Nielsen ve Joaquin Phoenix yer almaktadır. Film, Antik Roma İmparatorluğu’nda geçmektedir. Roma’nın başarılı komutanı Marcus Nonius Macrinus’un ihanete uğraması üzerine kurgulu olan film, güzel bir hayatta kalma mücadelesidir. 11 dalda Oscar adaylığı bulunup beşini kazanan film, izleyiciler tarafından efektler, oyunculuklar ve senaryo açısından da beğenilmiştir.

Braveheart – Cesur Yürek, 1995

 

Kült filmler listesine giren Cesur Yürek filmi, sadece William Wallace karakterini canlandıran Mel Gibson için bile izlenebilir. William Wallace, İskoç halk kahramanıdır. Büyük bir savaşın sonunda yaşadığı yere geri dönen William Wallace’in tek bir amacı vardır; sakin bir hayat sürmek. Kasabasına dönen William, çocukluk aşkıyla karşılaşınca işler farklı ilerleyecektir. William’ın çocukluk aşkı Murron, İngiliz askerleri tarafından şiddete maruz bırakılmaktadır. William ise kendini yeni bir savaşın içinde bulur. Filmin yönetmenliğini üstlenen de yine Mel Gibson’ın kendisidir.

Saving Private Ryan – Er Ryan’ı Kurtarmak, 1998

 

Steven Spielberg tarafından yönetilen film, epik bir savaş filmidir. Üç çocuğunu İkinci Dünya Savaşı’nda kaybeden bir anne, hayatta kalan tek çocuğunun savaştan sağlıklı bir şekilde dönmesini talep etmektedir. Talepleri başkan karşında kabul edilince, verilen emirle James Ryan savaştan sağ çıkmalıdır. Filmde tam olarak bu hikaye örgüsü üzerine kuruludur. Normandiya çıkarmasının gerçekleştiği gün, sekiz kişiden oluşan bir asker birliği Ryan’ı kurtarmak üzere görevlendirilir. John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pahasına Ryan’ı kurtarmak üzere yaşam mücadelesine atılır.

Dunkirk, 2017

Yönetmen koltuğunda oturan isim, bilim kurgu ve savaş filmlerinin aranan ismi Christopher Nolan. Film, ikinci dünya savaşı sırasında İngiliz ve Fransızların mücadelesini konu alır. İngiliz ordusu Fransa’nın Dunkerque yakınlarında 400 bin askerle kapana kısılır. Bu ordunun denizden tahliye edilmesi filmin heyecanlı tarafını yansıtır. Birçok dalda Oscar’a sahip olan filmin başrollerinde ise Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Mark Rylance ve Tom Hardy yer almaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir