Gizli Numaradan Mesaj Nasıl Atılır?

featured

Kimliğinizi gizleyerek, mesaj atmak çoğu kişinin zaman zaman ihtiyacı olan bir durumdur. Eskiden gizli mesaj atmak istediğinizde, numaranızın bağlı olduğu, operatör firmasının kullanıcı ayarlarından değiştirebilmek oldukça kolaydı. Fakat oluşan bazı yanlış amaçlı kullanımlar sebebiyle, telefon hattı operatörleri numara gizleme ayarlarını iptal etmişlerdir. Bu nedenle birçok kullanıcı numarasını gizleyerek, gizli mesaj atma ve gizli arama gibi alternatifleri kullanamaz hale gelmiştir. 

Gelişen teknoloji ve yeni çıkan uygulamalar, kullanıcıların ihtiyaçlarına hizmet etmeyi planladıkları için, numara gizleme yöntemi tekrardan gündeme gelmiştir. Numaralarını gizleyerek, arama veya mesaj atmak isteyen kişiler için uygulamalar gelişmiştir. Bu uygulamalar kolay kullanımı sayesinde, kimliğinizi kolayca gizlemenize yardımcı olmaktadır. Güvenliğinizi riske atmadan, kimliğinizi kolayca gizler. Hiçbir kullanıcı sizin kim olduğunuzu ve gönderdiğiniz mesajın bilgilerini asla tespit edemez. Bu uygulamalar sayesinde çoğu kişi, gizli kullanıcı özelliği sayesinde mesajlarını rahatça yollayabilmektedir.

Gizli Numara İle Mesaj Atma Adımları

Numarasını gizlemek ve karşı tarafın sizin kimliğinizi öğrenmemesini sağlamak amacıyla, numara gizleme uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalar içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Gerçekten numaranızı erişime kapayan, kimliği gizleyen iyi amaçlı uygulamaların yanısıra; kötü amaçlı hattınıza zarar veren uygulamalar da bulunabilir. Bu nedenle, numaranızı gizleyecek olan uygulamanın güvenilirliği detaylı olarak araştırılmalıdır. Bu konuya çok dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. Aksi halde hattınız ile ilgili olumsuz durumlar oluşabilir, numaranızın öğrenilmesi halinde kimliğiniz ortaya çıkabilir. 

  • Cihazınıza indirdiğiniz numara gizleyici uygulamayı açın.
  • Telefonunuza erişebilmesi için, gerekli olan izinleri aktif hale getirin.
  • Ardından mesaj yazmak üzere, mesajlar bölümüne gidin ve mesajı göndermek istediğiniz kullanıcının numarasını yazın.
  • Mesaj bölümüne yazmak istediğiniz mesaj metnini yazın ve eklemek istediğiniz herhangi bir medya görüntüsü varsa tercihinize bağlı olarak ekleyebilirsiniz.
  • Uygulamanın numaranızı gizlemesi için, gizle bölümünü aktif hale getirmeyi asla ihmal etmeyin.
  • Son olarak bütün işlemleri tamamladıktan sonra gönder seçeneğine tıklayarak, mesajınızın kullanıcıya iletilmesini bekleyin.

Gizli Mesaj Atma Uygulamaları Ücretli midir?

Herhangi birine gizli bir mesaj atmak isteyen kişiler, kimliğini mutlaka gizlerler. Bu durum kişinin gizliliğini sağlaması ve kimliğini güvence altına alması demektir. Eğer bu gizlilik sağlanamazsa, ortaya olumsuz sorunlar çıkabilir. O nedenle güvenilir ve gerçekten kimlik ve numara gizliliğini saklayabilecek, uygulamalar seçmek çok önemlidir. 

Genellikle çoğu numara gizleme uygulaması Android temelli uygulamalardan oluşmaktadır. iOS kullanıcılarına özel olarak tasarlanmış, birkaç adet numara gizleme uygulaması da bulunmaktadır. Uygulamaların çoğu, amacını yerine getirmekte ve iletişim bilgilerinizi tamamen koruma altına almaktadır. Yararlandığını ve yararlanmak isteyeceğiniz numara gizleme hizmetleri, ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Hızlı ve kullanımı kolay olan uygulamalar, Android ve iOS kullanıcılarına hiçbir yaptırımı bulunmayan uygulamalardır ve karşılığında ek ücret talep etmezler. Gönül rahatlığıyla numaranızı gizleyebilir ve gerektiğinde gizli olan numaranızla istediğiniz numarayı arayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir