Google Hangouts Nedir ve Nasıl Kullanılır?

featured

Hangouts, sohbet mesajları göndermenin yanı sıra görüntülü ve telefon görüşmeleri yapmanızı sağlayan bir Google iletişim aracıdır. Hizmet, o zamandan beri Google Hangouts ile değiştirilen diğer Google uygulamalarının bir birleşimidir. Örneğin, Google+ Messenger, Google Talk ve hatta Google Voice’un bazı bölümleri bu tek platforma entegre edilmiştir. Hangouts’un tam olarak neler yapabileceğini aşağıda bulabilirsiniz.

Google Hangouts Ne Yapabilir?

Google Hangouts, Google’ın bir iletişim platformu olup başkaca kullanıcılara çevrimiçi bir şekilde mesaj gönderir. Bununla birlikte aynı zamanda görüntülü telefon görüşmesi yapabilme imkanı verir. Diğer çevrimiçi toplantı araçlarına benzer şekilde, toplantı yapmak veya web konferanslarına ev sahipliği yapmak için Google Hangouts’u kullanabilirsiniz. Bu, Android ve iPhone için akıllı telefon uygulamasının yanı sıra bilgisayardaki favori tarayıcınız aracılığıyla yapılabilir. En temelde, Google Hangouts bir metin mesajlaşma platformudur. Bir kişiyi açtığınızda, hemen bir mesaj yazmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca kolayca emoji, resim ve video gönderebilirsiniz. Hangouts ile hem görüntülü aramalar hem de yalnızca sesli aramalar başlatabilirsiniz.

Hangouts ile Başka Ne Yapılır?

Google Voice‘tan gelen sesli mesajlar hesabınızda saklanır. Metin görüşmeleri en fazla 250 kişiyi içerebilir. 25 kişi birlikte görüntülü sohbete katılabilir. Bir arama sırasında, aramayı kesmeden kısa mesaj alışverişi yapabilirsiniz. Hem mobil hem de masaüstü versiyonlarında, görüşme sırasında herhangi bir zamanda oturumu sonlandırmadan mikrofon veya kamera devre dışı bırakılabilir. Bir bilgisayardan sorunsuz bir Google Hangouts görüntülü araması yaşamakta zorlanıyorsanız, giden ve/veya gelen görüntülü aramalar için bant genişliğini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, katılımcının/katılımcıların video gösterip göstermediğine bakılmaksızın yalnızca gelen sesin görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.  Bir Google Hangouts aramasının bağlantısı, aramaya eklemek istediğiniz herkesle paylaşılabilir. Katılımcıların yalnızca bir Google hesabına sahip olmaları gerekir.

Google Hangouts Artıları ve Eksileri

Google Hangouts’un en büyük avantajı, artık neredeyse herkesin bir Google hesabına sahip olmasıdır – ve aracı kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey bu. Bu nedenle giriş engeli son derece düşüktür. Ayrıca Hangouts, bir iletişim aracının en önemli temel işlevlerini sunar ve bu nedenle örneğin WhatsApp’a alternatif olarak uygundur. Ancak Hangouts, gerçek çevrimiçi toplantı araçlarının yerini alamaz. Bazı önemli özellikler eksik. Örneğin, Skype ile ekranınızı başkalarıyla paylaşabilir ve aynı anda mesaj gönderebilirsiniz; bu, Hangouts’ta bulunmaz. Diğer bir dezavantajı ise Google Hangouts’un diğer mesajlaşma servisleri kadar iyi bilinmemesidir. Birçok kişinin bir Google hesabı olmasına ve Hangouts’u çok az çabayla kullanabilmesine rağmen, daha geniş bir kullanıcı tabanına sahip diğer platformlarda kullanıcıları bulmak daha kolaydır.

Hangouts Kullanım Gereksinimleri

Hangouts’u kullanmak için doğrudan Google ile oluşturabileceğiniz bir Google hesabına ihtiyacınız vardır. Mevcut bir e-posta adresini girebilir veya ücretsiz olarak yeni bir Gmail adresi oluşturabilirsiniz. Gmail adresinin avantajı, posta kutusunun doğrudan Hangouts ve diğer Google hizmetleri bağlı olmasıdır, böylece mevcut e-posta kişilerinize otomatik olarak erişebilirsiniz. Google hesabı için farklı bir e-posta hesabı kullanıyorsanız, önce bu hesabı oluşturmanız veya içe aktarmanız gerekir. Elbette, Hangouts’u kullanmak için ayrıca bir web tarayıcısı olan İnternet özellikli bir bilgisayara veya alternatif olarak İnternet erişimi olan bir mobil cihaza ihtiyacınız vardır.

Uygulama Üzerinden Mobil Kullanın

Google Hangouts uygulamasını akıllı telefonunuzda veya tabletinizde kolayca kurup kullanabilirsiniz. Uygulama ücretsizdir ve Android Google Play Store‘da ve iOS (App Store’da) için kullanılabilir. Bu arada, Hangouts birçok Android cihaza önceden yüklenmiştir. Uygulama simgesi, beyaz çift tırnaklı yeşil bir dairedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir