Google Tag Manager Rehberi

featured

Google Tag Manager internet sitenize ekleme yapmanız gereken etiketleri ve scriptleri tek bir platform altından yönetmenize olanaklar sağlayan ücretsiz bir araçtır.  Böylelikle tek bir panel üzerinden etiketleri sisteme yükleyebilir ve yüklediğiniz etiketleri yönlendirebilirsiniz. GTM etiketlerinizin kontrolünü ve kullanımı son derece kolaylaştırmaktadır. Kişiler GTM kullanarak etiketlerini çok kolay ve hızlı bir şekilde kontrol ederek yönlendirebilirler.

GTM kullanarak kişiler aşağıdaki imkanlara sahip olurlar. Bunlar;

Etiketlerin ne zaman tetikleneceğinin oluşumu,

Etiketlerin ne zaman tetiklenmeyeceğinin belirtilmesi,

İnternet sitenizin sayfalarında hangi etiketin nerde kullanacağının belirtilmesi,

İnternet sitenizde yaşanacak olan hangi olaylardan sonra tetiklenme işlemlerinin gerçekleşeceğinin belirtilmesi,

GTM ile kişiler aynı zamanda IT oluşumunu kolay ve hızlı bir şekilde yönlendirebilirler.

GTM Kullanmanın Önemi  Nedir?

GTM kullanmanın günümüzdeki önemi oldukça fazladır. Bu hizmetlerden yararlanarak hızlı bir hizmetten faydalanmanın deneyimine erişirsiniz. Böylelikle etiketlerinizi tek bir platform üzerinden kontrol etme olanaklarına sahip olursunuz. Mobil uygulamalar üzerinde kullanıcılarınızın davranışlarını takip etmenize olanaklar tanıyan GTM kullanılması gerekli olan bir oluşumdur. Etiket yönetimi aracı olarak tanımlanan GTM her açıdan sizlere avantajlar sağlar ve tek bir platform üzerinden işlemlerinizi yönetebilme avantajı sağlar.

Facebook Pixel gibi kodlarınızı da bu araç sayesinde kolaylıkla sitenize yükleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda ölçüm kodlarını da kolaylıkla yönetebilir ve gerçekleştirebilirsiniz. Entegre işlemlerinizi bu araç sayesinde çok kolay ve hızlı bir şekilde yönlendirebilirsiniz.

GTM Ne İşe Yarar?

GTM kullanmak ne işe yarar? Sorusu son günlerde sık sık gündeme gelen soru başlıklarında birisi oluyor. GTM kullanarak kişiler aktif bir oluşumdan faydalanabilirler. Böylelikle hızlı bir yönden işlemlerinizi gerçekleştirmenize olanaklar tanınır. GTM kullanımının ne işe yaradığını şu şekilde listeleyebiliriz. Bunlar;

Facebook Pixel kodlarını çok kolay bir şekilde web sitenize entegre edebilirsiniz.

İnternet sitenizde ‘’banner’’ alanlarına ihtiyaç duymadan doğrudan müdahale etme hakkına sahip olacaksınız,

Web sitenizdeki HTML ve CSS kodlarınızı kolaylıkla müdahale edebiliyorsunuz.

Rekalm engelleyici eklentilerini kullanan ziyaretçilerinizi çok kolay ve hızlı bir şekilde tespit edebilirsiniz,

Hangi web sayfasının ne oranda görüntülediğini tespit edebilirsiniz,

GTM üzerinden Google Analytics ile bütün işlemlerini yapabilirsiniz,

İnternet sayfalarınıza ait bütün meta araçları iletebilirsiniz,

 GTM Nasıl Kurulur?

GTM kurulumu son derece basittir. GTM kurulumu yapmak için kişilerin G-mail hesabının olması gereklidir. Kurulumu gerçekleştirmeniz için g-mail hesabının olması yeterli olacaktır. Sonrasında ise www.google.com/analytics/tag-manager adresi üzerinden hesap oluştur işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Hesap adınızı yazdıktan sonra ülke seçimini yapmanız gerekiyor. Kapsayıcı kurulum bölümüne ise internet sitenizi girmeniz gerekiyor. Sonrasında ise GTM snippetleri yüklemeniz gerekiyor. Sonrasında ise GTM kapsayıcı yayınlama işlemlerinizi tamamlayarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle işlemleriniz tamamıyla çözüme kavuşmuş olacaktır. Kurulum işlemini tamamladıktan sonra işlemlerinizi dilediğiniz gibi yönlendirme yetkinliğine kavuşabilirsiniz.

GTM Aracının Terimleri Nelerdir?

GTM aracının birçok oluşumlu etiketi bulunmaktadır. Bu etiketler şu şekilde sıralanabilir;

Tag,

Trigger,

Variable,

Folders,

Zones,

Templates,

Workspace,

Yukarıdaki etiketler GTM aracının en önemli etiketleri arasında bulunmaktadır.

GTM Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

GTM kullanmanın kişilere sunmuş olduğu birçok avantaj bulunmaktadır. Bu avantajların en başında etiket yönetimi gelmektedir. Etiketlerinizi tek bir platform üzerinden yönetmek GTM ile mümkün olmaktadır. Böylelikle etiketlerinizi hem hızlı ve hem de kaliteli bir şekilde yönetebilmenin deneyimine erişmiş olacaksınız. GTM kullanmak kişilere hızlı bir hizmet deneyimi sağlayacaktır. Bunun yanında hızlı bir şekilde kod yükleme ve takip etme olanaklarını da sizlere sağlayacaktır. GTM kullanmak için ihtiyacınız olan tek oluşum g-mail hesabıdır. G-mail hesabı bulunan kişiler GTM kullanabilmektedir.

GTM Kullanmak Ücretli Mi?

GTM kullanımı tamamen ücretsiz olarak gerçekleşen bir işlemdir. Kişiler ücretsiz bir şekilde sınırsız bir oluşumda GTM kullanabilirler ve böylelikle hızlı bir hizmetten yararlanmanın deneyimine erişirler. GTM kullanımı için kişilerin g-mail hesabının olması yeterli olacaktır. Böylelikle kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirme deneyimine erişebileceksiniz. GTM kullanarak kişiler tek bir platform üzerinden etiket yönetimi yapabiliyor ve ayrıcalıklı bir etiket yönetimi yapmanın genişliğini yaşıyorlar.

Bu araç sayesinde reklam engelleyici kullanan ziyaretçilerinizi takip edebilir ve bu ziyaretçilerinizi siteden uzaklaştırma avantajına sahip olabilirsiniz. GTM kullanımı kişilere ayrıcalıklı bir oluşum imkanı sağlayan en önemli etiket aracı olarak bilinmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir