Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

featured

Saçlar, kadınların en değerli aksesuarlarıdır. Dolayısıyla saçların bakımı ve görünümü neredeyse bütün kadınlar için çok önemlidir. Kadınların bazıları kısa saç severken bazıları da uzun saç sever. Her iki saç modeli de yerine göre şahane gözükse de uzun saç seven kadınlar saçlarını kestirdiklerinde uzaması için sabırsızlanırlar. Bu yüzden hızlı saç uzatma yöntemleri hakkında bilgi arayışlarındalardır. Bu yazımızda aradığınız bütün bilgiler sizlerle…

 

Hızlı Saç Uzatmak İçin Gerekenler

Saçlarınızın hayallerinizdeki uzunluğa bir an önce erişmesini istiyor ve bunun için sabırsızlanıyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunların en başında düzenli ve sağlıklı beslenmek vardır. Tükettiğiniz besinler bütün vücudunuzu etkilediği gibi saçlarınızı da etkiler. Protein ağırlıklı besinler tüketmek saçlarınızın güçlü ve parlak olmasını sağlarken hızlı uzamasını da destekler. Aynı zamanda düzenli aralıklarla saçlarınızdaki kırıkları aldırmanız, temizliğine ve rutin bakımına özen göstermeniz de hızlı saç uzatma yöntemleri arasındadır. Bütün bunlara ek olarak elbette uygulayabileceğiniz farklı teknik ve yöntemler bulunmaktadır. Bunların en etkililerini sizler için derledik.

Hızlı Saç Uzatmanın Doğal Yöntemleri

Hızlı saç uzatmanın doğal yöntemlerini evde elinizdeki basit malzemelerle uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerden kısa sürede etkili sonuç alacaksınız.

  • Saçlarınızı tarayın: Sık sık saçlarınızı taramak saç köklerinize masaj yaparak kan dolaşımınızı hızlandırır ve saçlarınızın uzamasını sağlar.
  • Elma sirkesi kullanın: Saçlarınızı durularken kullandığınız suya 2-3 damla organik elma suyu katınız.
  • Masaj yapın: Saçlarınızı yıkarken saç diplerinize sert davranmayın, yuvarlak hareketlerle masaj yaparak yıkayın.
  • Saçlarınız açık uyuyun: Uykudayken sıkıca bağlanmış olan saçlar zamanla güçsüzleşir ve saçlarınızın uzamasını yavaşlatır.
  • Vitamin alın: C ve B vitamini içeren besinleri tüketmeye çalışın.
  • Hindistan cevizi yağı: Duşa girmeden 10-15 dakika önce saçlarınıza hindistan cevizi yağı sürüp bekletin.

 

Hızlı Saç Uzatan Maskeler

Hızlı saç uzatma yöntemleri arasında en etkili olanlar genelde maskelerdir. Bu maskeleri kozmetik mağazalarından satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Saçlarınız maskelerle beslenir, parlak hale gelir ve güç kazanır. Bunlarla beraber normalden çok daha hızlı uzar. İşte sizin için en etkili saç maskesi tarifleri:

  • Yumurta akı maskesi: Yumurta akını saçlarınızı sürün ve streç film ya da folyo ile saçlarınızı sarın. Birkaç saat bekledikten sonra yıkayın.
  • Yağ kürü maskesi: Biberiye, lavanta, kekik ağacı, badem, sedir ağacı gibi yağları karıştırın ve kısık ateşte ısıttıktan sonra saçlarınıza yedirin.
  • Aloe Vera maskesi: Gece yatmadan önce saçlarınıza ve saç diplerinize aloe vera sürüp sarınız. Sabah uyandığınızda saçlarınızı yıkayın.
  • Hint yağı maskesi: Uyumadan önce iki yemek kaşığı hint yağını saçlarınıza masaj yaparak yedirin ve uyanınca saçlarınızı yıkayın.
  • Patates-Bal-Yumurta maskesi: Haşlanmış patatesin suyunu bal ve yumurta sarısı ile karıştırıp saç diplerinize uygulayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir