İnstagram Nasıl Geçici Olarak Kapatılır?

featured

Son yılların en gözde sosyal medya platformlarından olan İnstagram her gün milyonlarca kişiye çatısı altında hizmet veriyor. Günümüzde hemen hemen her 2 kişiden birinin İnstagram hesabı bulunmaktadır. İnternet teknolojisinin yaygınlaşmasıyla beraber sosyal medyaya olan ilgi ve alakada artmış durumdadır. Kişilerin günlük zamanlarının birçok bölümünü İnstagram’da geçiriyor.

Bazı sebeplerden ötürü ise kişiler İnstagram hesaplarını kapatma kararı alabiliyor. Bu tarz durumlarda kişiler İnstagram nasıl kapatılır? Sorusunu Google arama motorunda sorgulayama başlıyorlar. İnstagram hesap kapatma işlemleri oldukça kolay olarak gerçekleşir. Ancak burada önemli olan konu hesabınızı geçici olarak mı kapatmak istiyorsanız? Yoksa hesabınızı süresiz olarak mı kapatmak istiyorsunuz? Her iki adımda da uygulayacağınız işlem birbirinden tamamen farklıdır.

İnstagram Geçici Hesap Kapatma!

Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarında olduğu İnstagram dünyasında da geçici hesap kapatma işlemi bulunuyor. Geçici İnstagram hesap kapatma işlemi saniyeler içerisinde gerçekleşen hızlı bir işlem olarak biliniyor. Hesabınızı geçici olarak kapatmak istiyorsanız yapmanız gereken işlem hesap dondurma işlemini gerçekleştirmektir. Hesap dondurma işlemi için ilk öncelikle giriş yapmanız gereken adres www.instagram.com/account/remove /request/temporay/ linkidir. Bu linke giriş yaptığınızda karşınız hesabınızı neden kapatmak istediğiniz sorusu soruluyor.

“Ara vermek istiyorum’’ seçeneğini seçerek hesap dondurma işleminizi tamamlamış olursunuz. Hesap dondurma işlemi yaklaşık olarak 3 saat sürüyor. 3 saat sonunda hesabınızın donduruluyor. 3 saatlik süre zaafında hesabınıza tekrar giriş yapmak istediğinizde kullanıcı bulunmadı, şifreniz hatalı gibi yazılarla karşılaşabilirsiniz. Hesabınızı tekrar aktif etmek istiyorsanız yapmanız gereken işlem hesabınıza tekrardan giriş yapmaktır. Hesabınıza tekrardan giriş yaptıktan sonra İnstagram hesabınız aktif olacaktır. Hesabınızı nasıl bıraktıysanız o şekilde hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Profilinizdeki hiçbir bilginiz, videonuz, resminiz, mesajınız silinmez!

İnstagram Kalıcı Olarak Hesap Kapatma!

Genellikle çok nadirde olsa İnstagram kullanıcılarının bir bölümü hesaplarını kalıcı olarak kapatmak isteyebiliyor. İnstagram kalıcı olarak hesabınızı kapatmadan önce mutlaka detaylı olarak düşünmeniz gerekiyor. Hesap kapatma işlemleri İnstagram web sitesi vasıtasıyla gerçekleşiyor. İnstagram hesabınıza PC üzerinden giriş yaparak “Hesabınızı Yönetme’’ kısmına giriş yapmanız gerekiyor. Bu kısma giriş yaptıktan sonra 2. Satırda yer alan “Hesabınızı Silme’’ butonuna tıkladıktan sonra İnstagram hesabınızı neden kalıcı olarak silmek istediğiniz soruluyor.

Bu adıma uygun cevabı verdikten sonra kalıcı hesap kapatma işleminiz gerçekleşmiş oluyor. Hesap kapatma işleminin süresi yaklaşık olarak 30 gün sürer. Bu süre içerisinde hesabınızı tekrar geri alma şansınız bulunuyor. Ancak 30 günlük zaman dilimi geçtikten sonra hesabınızı hiçbir şekilde bir daha geri alamazsınız. Hesabınız kalıcı olarak tamamen silinmiş olacak. Hesabınız silindikten sonra resimleriniz, videolarınız, mesajlarınız, beğenileriniz, yorumlarınız, takipçileriniz her şeyiniz tamamen askıya alınarak silinir. İnstagram gizlilik ilkeleri kapsamında hiçbir şekilde bilgilerinizi başkasıyla paylaşılmaz. Bilgilerinizin tamamı sizinle beraber silinir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir