Instagram Profilime Kim Baktı?

featured

Instagram’da hangi kullanıcıların kanalınızı takip ettiğini ve gönderilerinizi beğendiğini hızlıca görebilirsiniz. Ancak profilinizi kimin ziyaret ettiğini veya resimlerinizi kimin görüntülediğini de bulmak mümkün mü? Hatta çoğu zaman, abone olmayanlar da gönderilerinize bakar. Doğrudan Instagram’da son profil ziyaretçilerinin görünümü yoktur. Bir resmi hangi kullanıcının görüntülediğini göremezsiniz. Sadece resimlerinizle kimin bilinçli olarak etkileşime girdiğini, yorum bıraktığını veya profilinizi takip ettiğini öğreniyorsunuz. Sadece Instagram hikayeleriniz de kimin izlediğini görebilirsiniz. Bunu yapmak için ilgili hikayeyi seçin ve alttan yukarı kaydırın. Yeni pencerede önceki izleyicileri görebilirsiniz. İnternette biraz gezinirseniz, aslında profil ziyaretçilerini göstermeyi vaat eden uygulamalar ve hizmetler ile karşılaşacaksınız. Ama bundan kesinlikle elini çekmelisin. Instagram karşılık gelen bir işlev sağlamaz. Bu tekliflerin çoğu, sizi yalnızca reklamları görüntülemek için web sitesine çeken işe yaramaz uygulamalardır.

Ancak sıklıkla dolandırıcılar bu tür hizmetlere olan büyük talepten de yararlanır. Bu nedenle, genellikle cep telefonunuza istenen işlev yerine Truva atları ve kirlenmiş programları yükleyen manipüle edilmiş uygulamalar bulursunuz. Instagram profil ziyaretçilerini görebilmesi beklenen diğer teklifler için kayıt gereklidir. Kaydolduktan sonra, e-posta adresiniz genellikle istenmeyen posta listelerine girer. Bazen erişim verilerinize de bu şekilde dokunulur. Ayrıca, abonelik tuzakları genellikle bu tür sahte tekliflerde gizlidir.

Profilime Kim Bakıyor

Google Play Store gibi resmi platformlarda Instagram’da sizi kimin takip ettiğini öğrenmek isteyen teklifler var. Burada incelemelere kapsamlı bir göz atmalısınız. Çoğu zaman burada vaat edilen fonksiyonların istenilen sonucu vermediğini ve gereksiz yere para harcandığını veya abonelikten çıkıldığını öğreniyorsunuz. Profil ziyaretçilerini görmek teknik olarak yalnızca sınırlı ölçüde mümkündür. Veriler, bir API aracılığıyla üçüncü taraflara sunulmalıdır. Ama böyle bir arayüz yok. Instagram profilinizi kimin ziyaret ettiğini daha iyi kontrol etmek istiyorsanız hesabınızı “gizli” olarak değiştirin. Bu sayede Instagram aktivitelerinizi yalnızca takipçileriniz veya belirli bir kullanıcı grubu görebilir.

Ziyaretçilerinizi Neden Görmek İstiyorsunuz?

Birçok kullanıcı, sitelerini kimin görüntülediğini bilmek ister. Aslında birçok pek çok şey görülebilir. Site ziyaretçilerinin çoğu potansiyel abone olarak mı kaybediliyor?  Yoksa profilinizi görüntüledikten sonra nispeten çok sayıda insan profilinize abone mi oluyor? Bu sorunun cevabı ile kendi Instagram profiliniz daha da optimize edebilirsiniz.

İstenmeyen Ziyaretçileri Nasıl Tespit Edebilirsiniz?

Ama ya yukarıda açıklanandan farklı bir nedeniniz varsa? Belki resimlerinize ve hikayelerinize bakan belirli bir Instagram profili ziyaretçisini görmek istersiniz ya da istemezseniz.

Hesabı Gizli Yap

Eski bir erkek arkadaş, bir rakip veya potansiyel bir işveren: Bazen, kendinizi takipçilerden ve diğer istenmeyen ziyaretçilerden korumak için kendi profilinizi gizli olarak ayarlamak daha iyidir. Gerçek şu ki: Profilinizi gizli olarak ayarlamadığınız sürece diğer kullanıcılar fotoğraflarınızı ve videolarınızı görebilir. Yani hesabınızı yalnızca takipçileriniz için etkinleştirmek isteyip istemediğinizdir. Dezavantajı zaten açıktır. Yeni kullanıcıların abone olmasının önüne geçmiş olursunuz.

Bireysel Kullanıcıları Engelle

Hangi kişinin profilinizi ziyaret etmeye devam ettiğine dair bir fikriniz varsa, kullanıcıyı engelleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken kullanıcının profiline gitmek ve PC’de “Bu kullanıcıyı engelle” veya akıllı telefonda “Kullanıcıyı engelle” seçeneğini seçmek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir