1. Haberler
  2. Sağlık
  3. İsveç Diyeti Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

İsveç Diyeti Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

featured

Değişen yaşam koşulları nedeniyle insanların beslenme alışkanlıklarında köklü değişiklikler olmaya başladı. Dolayısıyla yanlış beslenme sonucu kilo alımında yüksek artışlar görüldü. İsveç diyeti ile iki hayfa içinde en az 10 kilo vermeyi hedefler. Günlük kalori miktarı genel olarak 1000 kalorinin altında olmak şartıyla yiyecek tüketilmelidir. İsveç diyetinin içeriğinde yüksek yağ ve düşük karbonhidrat beslenme şekline dayanan düşük kalorili diyet programıdır. Bu diyeti cazibeli kılan diyet listesinde yer alan yağ ve protein ağırlıklı olmasıdır.

İsveç Diyeti Nedir?

İsveç diyeti en fazla 13 gün süren diyet programıdır. 13 gün içinde en az 7-8 kilo vermek hedeflenir. Özellikle protein ve yağ gibi besinlerin tüketilmesine izin verilen bir diyet türüdür. Karbonhidrat oranı az ama protein tüketimi oldukça fazla olan, İsveç diyetinde birtakım kurallar vardır. Bu kurallar çerçevesinde besinlerin tüketilmesi tavsiye edilir. Ortalama 1000 kalori altında olan besinlerin miktarı günlere göre belirlenen diyet programıdır.

İsveç Diyeti Nasıl Yapılmalıdır?

İsveç diyeti programı için belirli bir diyet listesi olmalıdır. Obezite oranını azaltmak ve kalıcı zayıflama amaçlı yapılan bu diyette, metabolizmanın çalışma düzeninde değişiklik yaşanıyor. Birçok seçenekleri olan İsveç diyetinin listesine göre örnek olarak yapılması gerekenlerin dışına çıkılamaz. Çay veya kahve belirlenen oranda tüketilmelidir. Şeker tüketimi belirlenen oranın dışına çıkılmamalıdır. Tuz kullanımı en aza indirilmelidir. İsveç diyetini bırakmaya karar vereceğiniz en erken süre 6. Gündür. Bunun dışında daha erken diyeti bıraktığınızda sonuç elde edemezsiniz. İsveç diyetini tekrar ettiğiniz zaman en erken 3 ay sonra başlamalısınız. Günlük su tüketimi en az 2 litre olması gerekir. Ayrıca biraz egzersizle zayıflamanın yanı sıra sıkı bir vücuda sahip olmanız mümkündür.

13 Günlük İsveç Diyeti Listesi

Gün: Sabah kahvaltıda yalnızca bir fincan sütsüz ve şekersiz kahve içilmesi önerilir. Şekerden vaz geçemeyenler için bir kesme şeker kullanabilir. Öğle yemeğinde bir porsiyon ıspanak ve bir domatesle birlikte iki yumurta yenmelidir. Akşam yemeğinde az yağlı bir adet biftekle birlikte bir porsiyon bol yeşillikli salata tüketilmesi önerilmektedir.

Gün: Sabah bir fincan sütsüz kahve yeterlidir. İsteğe göre bir adet esmer kesme şeker kullanılabilir. Öğle zamanı bir porsiyon yoğurt ile bir dilim salam yenilebilir. Akşam yemeğinde yalnızca yeşil salata, bir dilim salam ile iki haşlanmış yumurta yemelisiniz.

Gün: Sabah kahvaltıda bir kesme şekerli kahve, sütsüz olacak şekilde içilmelidir. Öğle yemeği bir domates ve biraz haşlanmış ıspanak, bir meyve tüketilmelidir. Akşam yemeğinde bir adet biftek, bir meyve ile yeşillik salatası yemelisiniz.

Gün: Sabah bir dilim kızarmış ekmekle birlikte bir fincan kahve. Öğle yemeğinde bir adet rendelenmiş havuç ve bir adet katı yumurta, bir kibrit kurusu büyüklüğünde yağsız peynir. Akşam yemeğinde 100 gram yoğurt ve 2 dilim portakal yemelisiniz.

Gün: Sabah bir adet büyük rendelenmiş limonlu havuç. Öğle yemeğine bir adet tereyağı dökülmüş büyük boy balık yenir. Akşam yemeğine bir dilim yağsız biftek ve yanına zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata ile biraz haşlanmış brokoli veya bir adet kuşkonmaz yenmelidir.

Gün: Sabah kahvaltıda iki dilim ekmek üzerine bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve bir fincan sütsüz kahve içilmelidir. Öğle yemeğinde bir havuç rendesi ile iki adet haşlanmış yumurta yemelisiniz. Akşam yemeğinde Ispanak salatası ile bir adet orta boy tavuk göğsü haşlaması yemelisiniz.

Gün: Sabah kahvaltıda bir adet kesme şekerli kahve içilmelidir. Öğle yemeğinde bir adet ızgara biftek ve bir meyve yenmelidir. Akşam yemeğinde hiçbir şey yenmemelidir.

Gün: Sabah kahvaltıda yalnızca bir fincan kahve içilebilir. Öğle yemeğinde bir domates, iki adet haşlanmış yumurta ile bir porsiyon haşlanmış ıspanak yemelisiniz. Akşam yemeğinde bir adet biftek ile zeytinyağlı ve limonlu salat yemelisiniz.

Gün: Sabah bir adet şekerli kahve içilir. Öğle yemeğine 100 gram yoğurt ve yanına bir dilim salam yemelisiniz. Akşam yemeğine bir dilim biftek ve zeytinyağlı limonlu salata ile bir meyve yemelisiniz.

Gün: Bir fincan sütsüz kahve ile iki esmer ekmekle beyaz peynir yemelisiniz. Öğle yemeğinde yeşillik salatası, iki haşlanmış yumurta ile bir dilim salam yenir. Akşam yemeğine bir adet biftekle bir adet domates ve bir adet kuşkonmaz. Yanına bir adet meyve tüketilmelidir.

Gün: Sabah bir fincan kahve sütsüz ve bir adet kesme şekerli ve iki dilim ekmekle birlikte bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir. Öğle yemeğine 100 gram yoğurt ve bir bardak sıkılmış portakal suyu. Akşam yemeğine bir adet haşlanmış yumurta ile bir dilim beyaz peynir ve bir adet rendelenmiş havuç.

Gün: Sabah rendelenmiş havucun üzerine limon yenir. Öğle yemeğine bir orta boy balık üzerine tere yağ dökülerek yenir. Akşam yemeğine bir biftek ve bir porsiyon ıspanak haşlaması ile bir adet çiy kuşkonmaz yemelisiniz.

Gün: Sabah iki dilim ekmek ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynirle bir fincan kahve içilir Öğle yemeğine bir adet rendelenmiş ve limonlu havuç ve iki haşlanmış yumurta yenmelidir. Akşam yemeğine bir orta boy tavuk haşlaması ile bol yeşillik salatası zeytinyağlı ve limonlu olacak şekilde yemelisiniz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir