Kabak Lifli Sabun Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kabak Lifli Sabun Nedir?

Kabak lifli sabun kadınların güzellik reçetelerinden eksik etmedikleri ürünlerden birisidir. Kadınların en büyük problemlerinden bir tanesi ciltlerinde çıkan sivilceler, akneler ve siyah noktalardır. Bunun için de birçok yöntem deneyerek güzelliklerine güzellik katmak isterler. İşte bunların en başında da lifli sabun gelmektedir. Lifli sabun baklagiller ailesinden kabak meyvesinden üretilmektedir.

Doğal banyo kesesi yerine de kullanılabilmektedir. İçeriğinde ki kabak lifleri sayesinde cilde birçok katkıda bulunduğu için kadınların vazgeçemediği duş sabunları arasında birinci sırada yer almaktadır. Bizler de bugün sizler için bu mucizevî ürünü araştırdık ve sizlere bu yazımızı hazırladık. Gelin birlikte bakalım bu ürünün faydaları nelermiş, nasıl kullanılırmış, içeriğinde neler varmış?

Kabak Lifli Sabun Faydaları Nedir?

Kabak lifli sabun doğal kabak özünden kurutularak, kabuğu soyularak ve çekirdeği çıkartılarak elde edildiği için faydaları saymakla bitmeyecektir. Biz sizler için en çok tercih edilme sebebi olan faydalarından bahsedeceğiz. Kadınların bu ürünü tercih etmesinde ki en önemli özellikleri arasında cildi ölü derilerden arındırması, vücutta kan dolaşımını hızlandırması, sivilce lekelerini yok etmesi, siyah noktalardan kurtarması gibi sebepler yer almaktadır.

Bunların dışında selüliti yok etmesi, peeling yapabilme özelliği, cildi yumuşatması, cildi rahatlatması, batıkları yok etmesi, yaşlanmayı geciktirmesi, varislerin görünümünü azaltması gibi birçok etkisi olduğu için de tercih sebepleri arasında yer almaktadır. Ayrıca göbek, bel ve basen yağlanmalarının önüne geçerek metabolizma hızınızın artış göstermesine sebep olmaktadır.

Kabak özünün içerisinde bulundurduğu A, C, K vitaminleri cildin kan akışını hızlandırarak ölü derilerin atılmasına sebep vermektedir. Kimyasal ürünler kullanmak yerine doğal ürünler kullanarak cildinizin vitamin özlerine doğal yollardan ulaşmasına yardımcı olmanız için birebir ürünler arasında yer almaktadır.

Kabak Lifli Sabun Nedir?

Kabak Lifli Sabun Nasıl Kullanılır?

Kabak lifli sabun birçok kadının başlıca tercihleri arasında yer almasının en büyük sebebi kullanım alanının çeşitliliğidir. Bulaşık yıkar iken kullanabileceğiniz gibi vücudunuzun sağlığı açısından da kullanabilmektesinizdir. Kadınların en çok yakındıkları sivilce, akne ve siyah noktalara ayrıca selülite çok iyi gelmektedir.

Lifli yapısı sayesinde cildi besleyen Doğal kabak lifli sabun sert bir yapıya sahiptir. Bunun için cildiniz de kullanmadan önce duşta 15-20 dakika vücudunuzu yumuşatmalı ardından lifli sabunu sıcak su ile yumuşatmalısınız. Lifli sabunun sert yapısı sebebiyle uygularken dikkatli olmalısınız. Cildinize uygularken çok bastırmadan aşağı yukarı olacak şekilde yumuşak hareketler ile gerçekleştirmelisiniz.

Özellikle batık ve selülit olan bölgelere uygularsanız kan dolaşımını hızlandırdığı için düzenli kullanımda batıktan ve selülitten kurtulduğunuzu göreceksiniz. Lifli sabun ile keseleme yöntemini uyguladıktan sonra duş jeli ile yıkanmalı ve duş sonrası nemlendirici krem ile vücudunuzu dinlendirmelisiniz. Lifli sabununuzu duş sonrası kuru bir alanda saklarsanız kullanım süresini uzatır ve özelliğinin kaybolmamasına sebep olursunuz.

Kabak Lifli Sabun Yüze Nasıl Kullanılır?

Kabak lifli sabun ciltte hücre yenileme özelliğine sahip olduğundan, kadınların sivilce lekelerinden ve siyah noktalardan kurtulmak için sıkça uyguladığı ürünlerden bir tanesidir. Hemen hemen her yer de bulabileceğiniz bu ürün kimyasal madde içermediği için yüzünüzde korkmadan kullanabilmenize sebep olmaktadır. Sadece yeteri kadar lifli sabunu ve yüzünüzü yumuşattığınızdan emin olmalısınız.

Yüzünüzde Kabak lifli sabun kullanımı hafif ve yumuşak bir şekilde uygulanmalıdır. Oldukça sert olan yapısı sebebiyle kuvvet uyguladığınız zaman tahriş edebilme özelliğine sahiptir. Akne ve sivilce olan yerlere hafif oval hareketler uygulayarak kabak lifli sabun kullanabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda ürünün mucizevî etkileri ile karşılaşırsınız.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir