Kırmızı kalem yiyen kişi kredi çekebilir mi?

Kırmızı kalem yiyen kişi kredi çekebilir mi?

Bankalara olan borcunuzu düzenli olarak ödemeniz kredi notunuzun yüksek olması açısından önemlidir. Ancak borçlarınızın ödemelerinde 90 günü aşan gecikme olması durumunda yasal takibe alınabilirsiniz. Peki, yasal takibe alındığı için kırmızı kalem yiyen kişi kredi çekebilir mi?

Kırmızı Kalem Nedir?

Ödeme tarihini 90 gün aşan kredi kartı, kredili mevduat hesabı ya da kredi borcu bulunan kişilerin borçları yasal takip yöntemi ile tahsil yönüne gidilmektedir. Bankaların bir kişiyi yasal takibe göndermesi ise eski ismiyle kara listeye girmek günümüzdeki ismi ile kırmızı kalem çekilmesi sonucunu doğurur.

Kırmızı kalem çekilen kişilerin kredi notu hızla düşeceği için bankalar tarafından kredi ürünleri verilmesine de engel olacaktır. Bu nedenle ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız ve yasal takibe girmeden gecikmeye düşecek borçlarınızı yapılandırmayı tercih etmenizi öneririz.

Kırmızı kalem yiyen kişi kredi çekebilir mi?

Kırmızı Kalem Yiyen Kredi Kartı Alabilir Mi?

Kırmızı kalem yiyene kredi kartı verilmesi de oldukça zordur. Ancak kredi kartı koşulları arasında dikkate alınan tek şart kredi notu değildir. Bu nedenle bankalardan kırmızı kalem alanlara kredi kartı imkanı sağlayan bazı bankalar olduğunu da söyleyebiliriz.

Özellikle yasal takibe giren borcunuzun tamamını ödediyseniz kırmızı kalemin kalkması için gereken 5 yıl dolmadan da maaşlı müşterisi olduğunuz bankaya başvuru yaparak kredi kartı almanız mümkün olabilmektedir.

Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Var Mı?

Bankalardan kırmızı kalem alanlar kredi kullanabilir mi sorusu sıklıkla karşılaşılan sorular arasında yer almaktadır. Zira kırmızı kalem yiyenler borçlarını tamamen ödemiş olsalar da kredi notu düşük olması sebebi ile kredi kullanmakta zorlanabilirler. Bazı bankalar ise kredi koşullarında daha esnek davranmaktadırlar. Bu nedenle kırmızı kalem alanlara kredi veren bankalar üzerinden başvuru yaparak şansınızı deneyebilirsiniz.

Kara Listede Olanlar Nasıl Kredi Çekebilir?

Kara listede olanlar yani kırmızı kalem yiyenlere kredi veren bankalar araştırılmalı ve kredi başvuruları bu bankalar aracılığı ile yapılmalıdır. Çok fazla olumsuz sonuçlanan kredi kartı başvurusu zaten düşük olan kredi notunuzu daha da fazla düşürecektir. Bu nedenle banka seçiminin doğru yapılması hatta kredi sağlayan kuruluşlar vasıtası ile ön onaylı kredi başvuru işlemi yapılması alternatif çözümler arasındadır.

Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar tarafından sağlanan bir kredi türü de ipotekli kredidir. Bir gayrimenkulünüzü ya da aracınızı ipotek göstererek kredi onayı da almanız mümkündür. Bunun dışında yapabileceğiniz tek şey kredi notu yükseltme adına çaba göstermeniz ve 5 yılı doldurmanız olacaktır.

Kırmızı kalem yiyen kişi kredi çekebilir mi?

Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Veren Bankalar

Kara listede olanlara kredi imkanı tanıyan bankalar arasında kredi konusunda daha az hassas olan bankalar olduğu gibi ipotek karşılığı kredi veren bankalarda yer almaktadır. Örneğin Garanti Bankası ipotekli kredi sayesinde şayet düzenli bir geliriniz var ise kredi kullanabilirsiniz.

Garanti Bankası dışında İş Bankası, Yapı Kredi, ING Bank ve Finans Bank üzerinden de kredi başvurusu yapabilirsiniz. Düzenli gelirinizin olması hatta bankanın maaşlı müşterisi olmanız sizin için artı avantaj sağlayacak hususlardır.

Her ne kadar bankalardan kırmızı kalem almak  genel olarak kredi ve kredi kartı almanıza engel olsa da bu durumu gelmeden önce önlem almanızda size sunabileceğimiz alternatif bir çözüm yöntemidir. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? Pek çok banka da olduğu gibi ING Bank Borç Transferi Kredisi kullanabilirsiniz.

Şayet bankalardaki kredi limitleriniz dolu değilse, ödemelerinizi o güne kadar düzenli yaptıysanız borç transfer kredisi ile borçlarınızı bir başka bankaya aktararak yapılandırabilirsiniz. Böylece ödemede zorluğa düşeceğinizi anladığınız nokta da bu önerimiz sizin için oldukça faydalı bir çözüm olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir