Kripto Paralar Neye Göre Değişir

Kripto Paralar Neye Göre Değişir

Kripto para işlemleri güvence altına almak amacıyla kriptografi yani şifreleme kullanan, bir değişim aracı olarak kullanmak için tasarlanmış sanal bir unsurdur. Kripto paraları bir çeşit dijital ve sanal döviz olarak tanımlamak mümkündür. İlk kripto para olan Bitcoin, 2009’da Satoshi Nakomoto tarafından oluşturulmuştur. Ancak o zamandan bu yana birçok farklı kripto paralar ortaya çıkmıştır. Bitcoin’den sonra ortaya çıkan bu kripto paralara altcoin adı verilmektedir.

Altcoin tanımı, alternatif ve coin’in birleşiminden oluşmaktadır. Günümüzde kripto paraların piyasa hacmi oldukça fazladır. Bu kadar fazla piyasa hacmine sahip olan bir ürünün fiyatının değişmesi de gayet doğaldır. Bu yüzden kripto paralarla ilgilenen kişiler, kripto paraların neye göye değiştiğini merak ediyor. Kripto paraların fiyatları tamamen arz talep durumlarına göre değişim göstermektedir. Bir kripto paranın arzı yüksek ancak insanlar tarafından duyulan talep az ise bu kripto paranın değeri azalır. Tam tersi bir durumda ise kripto paranın değeri yükselir.

Kripto Paralar Neye Göre Değişir
Kripto Para Alma

Kripto para piyasasını merak ediyor ve siz de kripto para almak istiyorsanız, çok iyi bir araştırma yapmalısınız. İlk önce hangi kripto para borsasından alım yapacağınızı öğrenmelisiniz. Güvenli bir borsadan işlem yapmak çok önemlidir. Aksi takdirde yatırım yaptığınız tüm parayı kaybedebilirsiniz. Güvenle kripto para işlemi yapabileceğiniz kripto para borsaları aşağıda sıralanmıştır;

  • Binance: Dünyanın en büyük kripto para borsalarında biri olarak tanımlanmaktadır.
  • BtcTurk: Türkiye’nin en güvenilir borsaları arasında üst sıralarda yer almaktadır. Ayrıca A Milli Takım sponsorudur.
  • Paribu: Bir diğer Türk kripto para borsasıdır. Aynı zamanda genölerin eğitimine yatırım yapmak amacıyla İKSV Alt Kat’a sponsor olmuştur.

Kripto para borsalarında ne yazık ki artan dolandırıcılar, insanları kripto para piyasasından uzaklaştırıyor. Ancak siz güvenilir ve kaliteli borsalarla işlemlerinizi gerçekleştirmeye devam edebilirsiniz.

Kripto Paralar Neye Göre Değişir

Kripto Para Cüzdanı

Kripto para cüzdanı, Bitcoin ile hayatımızda yerini alan dijital bir cüzdandır. Kripto para cüzdanları, kripto para transferi yapmayı sağlayan yazılım ya da donanım araçlardır. Bu cüzdanlar, tıpkı bir banka hesabı gibidir. Banka hesaplarımız aracılığıyla para transferi yapmak için IBAN adı verilen numaraları kullanırız. Kripto para cüzdanlarında da durum biraz farklıdır. Kripto para transferleri bir blok zincir üzerinden gerçekleştirirken, geleneksel para transferleri bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bu kripto para cüzdanları kullanıcıların kimliği niteliğini taşır bu nedenle kripto para işlemi yapabilmek için bir kimliğe sahip olmanız gerekir.

Kripto Para Madenciliği

Kripto paraların üretilmesi için yapılan işleme kripto para madenciliği adı verilmektedir. Kripto para madenciliği üretmek isteyen herkes bu işi yapabilir. Ancak dünya üzerindeki tüm kripto para birimlerinin belli bir üretim sınırı vardır. Bu sınırdan ötürü, kripto para üretmek isteyen madencilerin çözmesi gereken işlemler gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Kripto para madenciliği yapabilmek için bir internet bağlantısına ve birden fazla işlemci gücüne ihtiyaç vardır. Eğer siz de bu gereksinimleri karşılayabilir iseniz, birisi tarafından görevlendirilmeksizin kripto para madenciliği yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir