Kripto Para Birimi XLM Coin Nedir?

featured

Son günlerde çok sık karşılaştığımız XLM Coin aslında Stellar Coin’in bir kısaltmasıdır. Özellikle sosyal mecralarda fazlasıyla konuşulan bu XML Coin bir platform üzerinde kullanılıyor. Ana amacı da finans kuruluşları ya da bankaların aralarındaki alışverişleri hızlı ve düşük maliyetlerle yapmaya olanak sağlamasıdır. Hiçbir otoriteye bağlı olmadan çalışan bu platformda başta yatırımlar olmak üzere transfer ve işlem ücretleri çok cüzi miktarlarla gerçekleşir.

XML Coin Nedir, Nasıl Ortaya Çıktı? 

Birine e-mail göndermek kadar kolay işlem yapılabilmesi mantığıyla ortaya çıkarılan kripto paralar aslında dijitalleşmenin de bir ayağıdır. Günümüzde pek çok insan gelecekteki tek para biriminin bu olacağını iddia etse de şimdiki haline gelebilmesi yıllar aldı. Bu para birimleri içerisinde son günlerin en popüleri olarak karşımıza çıkan XML Coin, 2014 yılında Jed McCleb tarafından oluşturuldu. Ancak şimdiki haline gelebilmesi için 2017 yılının son aylarına kadar beklenildi.

XML Coin Nasıl Alınır, Nasıl Kullanılır?

İnternet üzerinden alım – satım yapılabilen diğer tüm sanal paralarda olduğu gibi XML Coin’de de öncelikle bu konuda hizmet veren firmayı seçmeniz gerekiyor. İnternet üzerinden arama yaptığınızda kolayca ulaşabileceğiniz bu platformlara üyelik oluşturarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Sanal cüzdan ismiyle karşınıza çıkacak olan işlemlerde güvenli bir şekilde alım – satım yapılabiliyor. Üstelik oluşturulan hesaplarda çalınma gibi güvenlik ihlalleri de ortaya çıkmıyor.

XML Coin’i Diğer Kripto Paralardan Ayıran Özellikler

Bildiğiniz üzere birçok kripto para çeşidi bulunuyor. Bunlar arasında kısa sürede popülerliği yakalayan XML, öncelikle güvenliği ile diğerlerinden ayrılıyor. Aynı zamanda işlem süresi olarak bakılırsa yine en hızlısı olarak karşınıza çıkacaktır. Hiçbir kar düşünmeyen kuruluş tarafından hazırlanıp geliştirilmiş olması ve tabi ki açık kodlu olması da avantajları arasında görülüyor. Tüm bunlara ek olarak gelecekte kullanılabilecek sanal paraların arasında olması muhtemeldir.

Kripto Para Yasal mıdır?

Ülkelerin kendi kararları ile belirlenen kripto paranın yasal olup olmaması, henüz netleşen bir durum değildir. Afganistan, Nepal, Cezayir, Pakistan, Bolivya, Mısır, Ekvador ve Bangladeş’te tamamen yasaklanmıştır. Türkiye’deki son duruma bakılırsa da 30 Nisan itibariyle Merkez Bankası tarafından yasaklamalar yürürlüğe girecek. Bu yürürlüğe göre sadece ödeme aracı olarak kullanılması yasaklanıyor. Alım – satım yapmak ve kripto para borsalarının takibinde bir yasaklama yok.

Ülkelerdeki Kripto Para Gidişatı

İlerleyen yıllarda daha da popüler olması beklenen kripto para piyasayı ülkelerde değişikliklere neden olabiliyor. Dünya Ekonomik Forumu tarafından 74 ülkede yapılan bir araştırmaya göre Avrupa Ülkeleri kripto para kullanımıyla oldukça önde. Türkiye’de bu listelemenin ilk dördüne girdir. İşin ilginç tarafı ise Makati şehrinde bir Bitcoin ATM’si bile açıldı. Yapılan araştırma verilerine göre sanal işlemlerin vazgeçilmezi olma yolunda ilerleyen kripto paralara Britanya ülkeleri ve Orta Avrupa hiç sıcak bakmıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir