Kuşburnu Yağının Bilinmeyen Faydaları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Kuşburnu Yağının Bilinmeyen Faydaları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Kuşburnu yağı, bol C vitaminine ev sahipliği yapan kuşburnu bitkisinden elde edilmektedir ve iyileştirici pek çok özelliği bulunmaktadır. Pek çok vitamini minerali barındırması sebebi ile tedavi edici ve harika bir terapidir. Asırlardır Mısır, Maya ve Amerikan gibi farklı medeniyetlerin yerli halkı tarafından kullanılmaktadır ve vücudun enfeksiyona direncini artırmak için şurup haline getirildiği bilinmektedir. Savaş dönemlerinde ise bu şuruplar insanlara içirildiği vurgulanmaktadır.

Vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin olan bitki yaklaşık 3 metreye kadar uzayabilmektedir ve tüylü bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. Etrafa güzel kokular saçan beyaz çiçekler, yerini harika renkleri olan meyvelere bırakmaktadır.

Günümüzde ise hala kuşburnu çayı yoğun ilgi görmektedir ve mevsim geçişlerinde direnç artırıcı özelliği sayesinde sıklıkla kullanılmaktadır. Kuşburnu çekirdeği yağı olarak da bilinmektedir ve bitkinin çekirdeğinden yaprağına, sapından çöpüne kadar türlü şifalara vesile olan kuşburnu yağının bilinmeyen faydaları sizler için hazırlandı!

1- Kuşburnu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Kuşburnu yağı, soğuk pres yöntemi uygulanarak elde edilmektedir ve sert çekirdeklerden dolayı bu işlem oldukça zahmetlidir. Ev sahipliği yaptığı A, E ve C vitamini yanı sıra; magnezyum, sodyum, kalsiyum, demir, bakır, çinko, nitrat gibi mineraller de bulunmaktadır. İnsan sağlığına oldukça faydalı olan Omega6 Omega9 gibi yağ asitleri de mevcuttur. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan yağın faydaları oldukça fazladır ve doğal yoldan terapi sağlayan kuşburnu yağının bilinmeyen faydaları şunlardır:

1.1- Yaşlanmayı Önler

Cildin yaşlanmasını önlemektedir ve kırışıklık ve ince çizgilerle mücadele ederek, kırışıklığın ve çizgilerin gelişimlerini önlemektedir.

1.2- Cildi Yeniler

Cildin kendini yenilemesini sağlamaktadır, yaraları tedavi etmeye ve yaraların azalmasına yardımcı olmaktadır.

1.3- Gençleştirir

Kuşburnu yağı ile düzenli ve dozunda bir uygulama sayesinde cilt dokusu ve cilt rengi gençleşmektedir ve dokunun kendini yenilemesine yardımcıdır.

1.4- Hücreleri Yeniler

Hücreleri yenileyici özelliği ile tende meydana gelen cansız hücreleri gidermeye yardımcı olmakta ve cildin canlanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda dozunda ve düzenli kullanım sonucunda sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırmaktadır.

1.5- Nemlendiricidir

E vitamini bulundurması sayesinde cildi nemlendirmektedir ve nem oranının korunmasına yardımcı olmaktadır.

1.6- Mikroplarla Mücadele Eder

Cildi mikroplara karşı korumaktadır ve oluşan mikroplarla da savaşmaktadır. Soğuklara karşı ciltte bariyer etkisi oluşturmaktadır yani cildi soğuklara karşı korumaktadır.

1.7- Dermatolojik Hastalıklarda Tedavi Edicidir

Kuşburnu yağı pek çok dermatolojik hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır ve şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Egzama, sedef ya da akne gibi cilt rahatsızlıklarını gidermekte ve suçiçeği, sedef gibi hastalıklar sonucu tende oluşan lekeleri giderici özelliği bulunmaktadır.

1.8- Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi

Kuşburnu çekirdeği yağı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir ve bireylerin güçlü bir bağışıklık sistemi kazanmasına yardımcı olmaktadır. Zengin C vitamini sayesinde ihtiyaç duyulan C vitaminini karşılamaktadır ve vitamin değerlerinin artmasını sağlamaktadır.

1.9- Antioksidan Kaynağıdır

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan yağ, idrar yolu enfeksiyonlarını önleyici özelliktedir ve böylelikle böbreklerin düzenli çalışmasına faydalı olmaktadır. İyi bir antidepresan olmasının yanı sıra baş ağrısını giderici özelliği bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra kuşburnu yağının faydaları saçlar için de gözaltı morlukları içinde oldukça fazladır.

Kuşburnu Yağının Bilinmeyen Faydaları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Kuşburnu Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

Kuşburnu yağı kullanım alanları genellikle sağlık sektörü ve kozmetik ürünleri olarak bilinmektedir. Harici olarak sağlıklı bir cilt elde etmek için kullanımı gerçekleştiği gibi dahili olarak da kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve bir çok şifaya vesile olmaktadır.

Cilt için maskeler ve kürler uygulanmaktadır ve bu yöntemlerde alerjik reaksiyonlara karşı tedbirli olunması ve yağlı ciltlere uygulanmaması gerektiği belirtilmektedir.

Kuşburnu Yağı Nasıl Yapılır?

Soğuk pres yöntemi uygulanarak elde edilmektedir ve sert çekirdeklere sahip olması sebebi ile de oldukça zor bir işlem olarak bilinmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir