Laptop Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

featured

Dizüstü bilgisayarlar günümüz de çok fazla kullanılıyor. Okul işlerinde, iş yerlerinde, evlerde, kütüphanede, yiyecek yerken her an her yerde laptop yanımızda bulunuyor. Hal bu şekilde olunca laptoplar hayatımızın bir parçası haline geliyor. Masaüstü bilgisayarları eline geçiren güçleri ve taşınabilir özelliği ile oldukca kullanılsa da ısınma sorunu hala tam olarak giderilmeyen bir sorun olur. Durum bu şekilde olunca laptop kullanıcıları ısınan laptoplar için çözüm ve çareler düşünmeye, üretmeye başlıyor. Laptoplarınız aşırı kullanıma bağlı olarak aşırı aşama de ısınıyor ve sizi rahatsız ediyorsa birtakım şekilleri denemenizde yarar var.

Soğutma Sistemi Ne Kadar İşe Yarıyor?

Laptop ısınma problemi çözümü hepimiz tarafınca düşünülüyor sadece hepimiz bu mevzuda uzman olmadığı için çozüm yolu bulamıyorlar. Bu nedenle bu tür işleri ustaya bırakmanız sizin için en büyük menfaatiniz olacaktır. Dizüstü bilgisayar, gelişen teknoloji ile beraber daha ilkin bulunan formatlardan oldukça değişik ve oldukça daha kuvvetli bir haldedir. Hiç olmadıkları kadar kuvvetli ve taşınabilir özellikleri mevcuttur. Bunlara beraber de yeni soğutma sistemleri de entegre edilmiş olsa bile zaman zaman hatta bir çok vakit işe yaramıyor. Ve bilgisayarın mevcud ısınma sorunu bir türlü giderilmiyor. Daha kalıcı çözümler ile bu mesele en aza indirgenebilir.

Isınma Problemi Bilgisayarın Performansını Etkiler Mi?

Laptop ısınma problemi çözümü müspet yönde cevap vermezse bilgisayarınız bir müddet sonra kasmaya adım atar ve kullanılamaz hale gelir. Bu yüzden en iyi ve işinde uzman teknoloji tamirlerine bilgisayarlarınızı teslim ederek onları daha iyi ve daha sıhhatli hale getirebilirsiniz. Bilgisayarınızda ısınma sorunu bir müddet sonra bilgisayarınızın performansına da büyük bir halde zarar vermeye adım atar. Fanlara aktarılmış olan fazladan güç işlemci ve monitör kartının enerjisinden çalınıyor. Bir türlü ısısı düşmeyen bilgisayarınız bir müddet sonra başka yerlerin de problemler çıkmaya adım atar. Belli bir müddet sonra bilgisayarınız donar ve bir müddet sonra da kendi kendini kapatır.

Laptopu Çok Isınanlar İçin Çözüm Yolları

Laptop ısınma problemi çözümü son zamanlarda en sık karşılaşılan sorunlar içinde yer alıyor. Günümüz de nerede ise her insanın evinde minimum bir adet bulunan ve fazlaca kullanılan dizüstü bilgisayarların genel sorunu fazlaca acele ısınmasıdır. Soğutma sistemi bilgisayarda yerleşiktir, ancak çalışmıyor. Ve bilgisayarlar tekrar eski haline gelip ısınıyorlar. Bilgisayarınız aşırı aşama de ısınıyor ve buna bir çözüm bulamıyorsanız bu yolları denemekten zarar gelmez. Dizüstü bilgisayarınızı durağan ve yüksek bir yerde ve yüzeyde kullanmanız fazlaca daha iyi sonuçlar verebilir. Bilgisayarınızda bulunan soğutucu fanları tertipli olarak temizlerseniz. Onlarda tertipli olarak çalışır ve daha iyi performanslar gösterirler.

Dizüstü Bilgisayarınızı Sabit ve Yüksek Bir Yerde Kullanmayı Deneyin

Dizüstü bilgisayarın aşırı ısınması sorunu, çözülmesi çok zor bir sorundur. Dizüstü bilgisayarlar yıllardır kullanılmaktadır ve bu dizüstü bilgisayarlar için tam çözüm yıllardır olmamıştır. Ancak bu yöntemleri daha uzun süre kullanabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarların en yaygın nedenlerinden biri, tüm işlerinizi istediğiniz zaman, istediğiniz yerde, istediğiniz zaman yapabilmenizdir. Tabii bu evde de geçerli. Birçoğumuz evimizin etrafında bilgisayar taşıyoruz. Bu, fanın iyi çalışmasını önleyecektir. Bunu önlemek için dizüstü bilgisayarınızı sistemi yoran işlemleri gerçekleştiren sabit bir konuma yerleştirerek daha fazla yorulmasını önleyebilirsiniz.

Soğutucu Fanları Düzenli Olarak Temizleyin

Laptop Isınma problemi çözümü olarak malum sadece tam olarak çözülemeyen bir sıkıntı haline gelmiştir ısınma sorunu bu nedenle bu taktikleri uygulayarak bilgisayarınızı bir nebze de olsa ısınma sorununu giderebilirsiniz. İlk ilkin bilgisayarınızın bataryasını çıkarın. Dışarıdan erişebiliyorsanız siz yapın şayet erişim sağlamıyorsanız bir uzmana görüşmemizde fayda var. Bilgisayarınızın arka kısmında bulunan vidaları bir bir sökün. Fanın güç kablosunu dikkatli bir biçimde çıkarın. Fani ve soğutma sistemini durağan bir şekille tutan vidaları da dikkatli bir biçimde sökün. Fanınızı dış fırçası desteğiyle alkollü kulak temizleme çubuğu desteğiyle temizleyebilirsiniz.

Termal Macunu Yenileyin

Sorun giderme dizüstü bilgisayar ısıtma, bilgisayarınızın aşırı ısınması veya bir işlevin gerçekleştirilememesi gibi durumları engeller. Bilgisayarınızın aşırı ısınmasını önlemek için çeşitli formüller, yöntemler ve yöntemler kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızı açıp fanı temizlediğinizde fanı temizleme ve termal macun yenileme gibi yöntemler kullanarak ihtiyacınız olan tüm hazırlık çalışmalarını tamamlamış olacaksınız. Bu nedenle laptop soğutmada en önemli bileşen termal macun değişimidir. Bu, ısınma problemini çözmenin en önemli ve en sağlam yollarından biridir. Teknoloji ilerledi ama önüne geçilemiyor ve sorun tam olarak çözülemiyor. Bu, dizüstü bilgisayar işlemcilerini ve grafik kartlarını çok sıcak yapar.

Laptop Soğutucu Pad Modellerine Göz Gezdirin

Son zamanlarda, dizüstü bilgisayarın aşırı ısınma sorununu çözmek bir şikayet konusu haline geldi. Bu bilgisayarların ısınma sorunu tam olarak bitmediği için birçok kullanımla bilgisayar ısınır. Bu ısınma, bilgisayarların kasılmaya başlamasına ve içerdikleri verilere erişimi yavaşlatmasına neden olur. Fanın temizliğine ve termal macun değişimine yeterince dikkat etmediyseniz temizlik ömrünü uzatmak için laptop soğutucu ped tercih edebilirsiniz. Ancak soğutma pedi satın almadan önce bilgisayarınızın soğutma sistemine ve havalandırma ızgaralarına dikkat etmenizde fayda var.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir