Mete Gazoz’un bilinmeyen hayatı!

featured

Milli okçumuz Mete Gazoz Tokyo 2020’de okçuluk dalında olimpiyat şampiyonu olarak tarihe geçti.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın 8. gününde klasik yay bireysel kategoride mücadele eden milli sporcu Mete Gazoz, finalde İtalyan rakibi Mauro Nespoli’yi 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

Hem Türk okçuluk tarihinde ilk Altın madalyanın sahibi oldu.

Hem de bu madalya Türkiye’nin Tokyo 2020’deki ilk altın madalyası oldu.

Okçulukta rekorları alt üst eden Mete Gazoz kimdir?

8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul’da doğan milli sporcumuz, küçük yaşlardan beri okçuluk eğitimi aldı.

6 yaşında okçuluk sporuna ilgi duydu ve dersler almaya başladı. Ailesinin de desteğiyle okçulukta ilerlemek için omuzlarını geliştirme amacıyla 8 yaşına kadar yüzme kursuna gitti. Okçulukta koordinasyon sağlamak amacıyla basketbol da oynadı. Görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için 1 sene de resim kursuna gitti. Göz ve el koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla piyano kursu alan ve iki sene piyano çalan Gazoz, sanatın ve sporun çeşitli dallarında eğitim alarak kendini geliştirdi.

Mete, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gittiğini belirttiği paylaşımında şunları söylemişti: Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölüm yıldönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Onun hatırasına en güzel ve hak ettiği şekilde, bayrağımızı her zaman en üst sırada dalgalandırarak sahip çıkacağız. Ruhu şad olsun.

Mete, bir başka paylaşımında da Atatürk’ü şöyle tanımlıyordu: Tarihte genç nesile bu kadar güvenmiş ve inanmış bir başka lidere rastlamak söz konusu değildir. Bunun bilinci ve kıymetiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Mete bu sözünü tuttu ve Tokyo 2020 de bayrağımızı İstiklal Marşı eşliğinde göklere çektirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir