Mutlaka Gidilmesi Gereken Müzeler

featured

Türkiye birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, konumu itibariyle çok çeşitli kültürlerin ayak bastığı gerek tarih kokan gerek ise kültürel yönden doyum sağlanabilecek bir ülke iken içinde barındırdığı müzelerin çeşitliliğinden bahsetmemek imkansızdır. Tarihimizi araştırıp aydınlatacak yüzlerce müze bizim ile birlikte bu topraklarda mevcuttur. Çok çeşitli müzelerin bulunduğu bu ülkeden birkaç müze derledik, umarım siz de bizim kadar güzel bulur ve gidilecek listenize ekleyeceğiniz müzelerden olurlar.

Zeugma Mozaik Müzesi-Gaziantep

Zeugma antik kentinin içerisinde yapılan kazılardan bulunarak günümüze ulaşan mozaiklerin sergilendiği Zeugma mozaik müzesi, Gaziantep ilinin merkezinde bulunan bir müzedir. Özellikle Çingene Kızı Mozaiği bu müzede en çok dikkat çeken ve gelen kişiler içinde de en çok rehavet gören eser oluyor. Zeugma mozaik müzesi pazartesi günleri hariç haftanın diğer tüm günlerinde ziyaretçi kabul etmekte olup müze kartına sahip olan her kişi tarafından tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilmektedir.

İstanbul Arkeoloji Müzesi-İstanbul

İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan, sadece ülkemizin değil dünya üzerindeki en büyük müzelerden biridir. Dünyanın çok çeşitli ülkelerine ait eserleri bu arkeoloji müzesinde görebilmeniz mümkün. Gerek arkeolojik eserler gerek ise müzenin ambiyansı sizi büyüleyecek, gördüğünüz eserlerin güzelliği sizi mutlaka etkileyecektir.

Ayasofya Müzesi-İstanbul

Dünyanın 8. Harikası olan Ayasofya müzesi, İstanbul’da Sultan Ahmet Camisinin konumuna çok yakın bir yerde bulunmakta olup Bizans döneminde aslında kilise olarak inşa edilmiştir.1000 yıla yakın bir süre kilise olarak kullanılmış, İstanbul’un fethi ile birlikte camii olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ayasofya müzesi pazartesi günleri dışında her gün ziyaretçi kabul etmektedir. 18 yaşının altında olan ve müze kartına sahip herkesin ücretsiz giriş hakkı mevcut olup sivillerde ise giriş ücreti kişi başı 20 TL olarak ücretlendirilmiştir.

Topkapı Sarayı-İstanbul

Topkapı Sarayı İstanbul ilinin Fatih ilçesinde bulunup Dolmabahçe Sarayı inşa edilene kadar kullanılan bir saray iken günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Mimari, tarihi ve manzarası ile herkesi kendine hayran bırakacak bir güzelliğe sahiptir.

Anadolu Medeniyetler Müzesi-Ankara

Başkentimiz Ankara’da bulunan müzemiz tam konum olarak Ulus ilçesindedir. Başta da söylediğimiz gibi türlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ülkemizde her medeniyetten bir parça bulmak mümkün. Mutlaka gidip görülmesi gereken bir müze olduğu aşikâr.

Bursa Kent Müzesi-Bursa

Bursa ilinde bulunan Bursa Kent Müzesi gerek Bursa ilinin tarihi için gerek ise eski dönemlere ait eğlence ve yemek kültürünü de gözler önüne seren bir müze olarak ülkemizdeki eşsiz müzelerden biridir. Ayrıca bu müze kent içerisinde bulunan müzelere örnek teşkil edebilecek bir müze olup ziyaretçi yoğunluğu da mevcuttur. Bursa’ya yolunuz düşer ise mutlaka gitmeniz gerektiğini düşündüğümüz, hatta bilhassa bu müze için yolculuğa çıkmanız gerektiği kanaatindeyiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir