Pandemi Sonrası Alınan Kilolarla Nasıl Mücadele Edilmelidir?

featured

Covid19 salgını dolayısıyla alınan önlemler insanları hareketsiz bir yaşama sevk etmektedir. Bununla birlikte genellikle ev ortamında uzun süredir zaman geçirmekte olan kişiler kilo almaya başlamakta ve bu durum kişiler üzerinde olumsuz bir etki yaratmaktadır. Aynı zamanda yapılan araştırmalar pandemi sonrası insanlarda obezite oranının arttığını belirtmekte ve bunun için çözüm aranmaktadır. Eğer sizler de pandemide aldığınız kilolardan şikayetçiyseniz ve ‘’Pandemi Sonrası Alınan Kilolarla Nasıl Mücadele Edilmelidir?’’ sorusunun cevabını merak ediyorsanız aşağıdaki yazıyı inceleyebilirsiniz.

Dengeli Beslenme

Ev ortamında geçirilmekte olan zaman her ne kadar kişiyi cips, çikolata, dondurma gibi zararlı besinlere yöneltse de eğer kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız bu alışkanlığınızı değiştirmelisiniz. Evinize alışveriş yaptığınız süreçlerde ambalajlı ürünleri satın almazsanız zararlı besinlerden uzak kalmak için ilk adımı atmış sayılmaktasınız. Bunun yerine öğünlerinizi zeytinyağı ile pişirilmiş yemeklerden tercih etmeli ve elbette ki salatayı masanızdan eksik etmemelisiniz.

Evde Egzersiz Yapın

Dengesiz beslenmenin yanı sıra kilo almanın en belirgin sebeplerinden biri de vücudun hareketsiz kalmasıdır. Eğer karantina önlemlerinden dolayı dışarı çıkamamaktan yakınıyor ve hareketsiz kaldığınızı hissediyorsanız evde egzersiz yapabilirsiniz. Son zamanlarda dijital ortamda oldukça popüler olan spor kanallarını takip edebilir ve başka hiçbir alana ihtiyaç duymadan egzersiz ortamınızı oluşturabilirsiniz.

Kahvaltının Önemi

Çoğu insan kilo problemi yaşadığında öğün atlamayı düşünmektedir. Bunun için de ilk olarak kahvaltı öğününü listeden çıkarmaktadır. Halbuki kahvaltı öğünü bir diyet programı içinde en önemli besin kaynaklarından biridir. Kahvaltı düzeninize getireceğiniz birkaç değişiklik ile sizler de pandemi sonrası aldığınız kilolardan kurtulabilirsiniz. 

  • Her kahvaltınızda besleyici özelliği olan yumurta tüketmeye gayret edin.
  • Kahvaltınızdaki ekmek miktarını azaltın.
  • Değerli yağlar içeren ceviz, fındık gibi besinleri kahvaltınıza dahil edin.

Bitki Çayları Tüketin

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar için bulunmaz bir nimet olan bitki çayları sizlere bu süreçte yardımcı olmaktadır. Yeşil çay gibi içinde bolca antioksidan bulunan bitki çayları metabolizmanızı hızlandırmakta ve kilo verme hedefinize ulaşmanızı sağlamaktadır. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken unsur bitki çaylarının gün içinde tüketilmesi gereken zaman ve miktarıdır. Eğer gereğinden fazla tüketirseniz kalp çarpıntısına ve uyku bozukluklarına sebep olabilmektedir.

Tuz ve Şekeri Azaltın

Yemeklerinizde kullandığınız tuz ve şeker miktarı her ne kadar zararsız görünse de aslında kilo almanız konusunda oldukça tesirli öğelerdir. Eğer çayınızı ve kahvenizi şekerli içmeyi tercih ediyorsanız kilo vermek için bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekmektedir. Bu sayede öğünlerinizde gereksiz yere aldığınız kalori miktarını azaltabilir ve vücudunuzun istediğiniz biçimde şekillenmesini sağlayabilirsiniz.

Meyve ve Sebze Tüketin

Dengeli beslenme sürecinde 3 öğün yemek yiyor olmak kilo vermek için oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra öğünlerinizde tercih edeceğiniz sebzeler de sizin gün boyu tokluk hissetmenizi sağlamaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir