Piezo Cerrahisi İle Doğal Burun Estetiği

Piezo Cerrahisi İle Doğal Burun Estetiği

Günümüz sağlık sektörünün gelişmesiyle birlikte kişilerin de vücutlarında yaptıkları değişimler, zamanla gelişen teknoloji ile beraber doğru orantıda artma göstermektedir. Kişinin görüntüsünden rahatsızlık duyduğu burnunun istediği görüntüye kavuşması artık çok rahat ve kısa sürelidir. Son yıllara baktığımız zaman fonksiyonel sağlık problemleri ve estetik kaygıları ile birlikte, özellikle burun estetiği konusu yoğun ilgi görmektedir.

Burun estetiğinin yapılması konusunda birçok farklı yöntem bulunmakla beraber son yıllarda oldukça konforlu, kısa sürede, isteğe hitap eden bir burun estetiği yöntemi ortaya çıkmıştır. Bu yöntem piezo cerrahisi ile doğal burun estetiğidirPiezo Cerrahisi, diğer adıyla ultrasonik kemik şekillendirme yöntemi olarak da nitelendirilmektedir. Piezo elektrik enerjisi yoluyla yapılan bir uygulamadır. Elektrik enerjisini mekanik enerjiye, mekanik enerjisi ise elektrik enerjisine dönüştürme yolu ile ultrasonik dalga üretme prensibine dayanan bir yöntemdir. Piezo ile yapılan cerrahi ameliyatlarda kemikler istenildiği açılarda düzgün bir şekilde şekillendirilebilir.

Piezo Cerrahisi İle Doğal Burun EstetiğiPiezo Cerrahisi ile Burun Estetiği Nasıl Yapılmaktadır?

Piezo Cerrahisi, geleneksel olarak bilinen, burundaki kemiklerin kırılarak yapılan estetik alışkanlığını yıkmaktadır. Kemikler kırılmadan, şekil verilerek estetik ameliyatı gerçekleştirilmektedir. Dalgaların gücüyle çalışan sadece kemikleri hedefleyen bir teknolojidir. Kemikleri hedeflediği için kıkırdak, deri, damar ve damak gibi dokulara zarar vermemektedir. Ameliyat işlemleri, ses dalgaları ile gerçekleştirilmektedir. Bu ses dalgaları sayesinde dokular işlem sırasında zarar görmemektedir. Ameliyat ortalama olarak 2-3 saat sürmektedir. Burun şeklini 12 ay içerisinde tam olarak almış olmaktadır. Kemik yoğunluğuna göre titreşim gücü ayarı yapılarak, hassas şekilde şekillendirme işlemi yapılmaktadır. Kemikleri ince olan kişilerde güvenli bir şekilde işlem olanağı sağlamaktadır.

Piezo Cerrahisi ile Doğal Burun Estetiği Avantajları Nelerdir?

Piezo Cerrahisi ile Burun Estetiğinin birçok avantajı bulunmaktadır. En önemli avantajlarının başında diğer bilinen ameliyat yollar ile estetik olanların aksine ameliyat sonrasında burun ve göz çevresinde rahatsız edecek büyüklükte morarma problem oluşturmaması gelmektedir. Morarma minimum düzeyde söz konusu olduğu için estetik olan kişi sosyal yaşantısına ameliyat sonrasında ikinci gününde devam edebilmekte ve iyileşme sürecini toplumdan saklanarak geçirmesine engel olmaktadır. Çok hassas kemiklerde dahi bu işlem uygulanabilmesi hem doktora hem hastaya şekil verme konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Hassas dokulara zarar vermediği için, ameliyat esnasında kanama oluşumu gözlenmemektedir. Burun çevresinde şişlik problemleri yok denecek kadar az yaşanmaktadır. Ameliyat sonrası, iyileşme ve toparlanma çok daha hızlı bir şekilde olmaktadır. Burun kırılmadan yapılmadığı için ameliyat süresi kısalmakta olup burun yeniden şekillendirilebilmektedir. Ameliyat olunması için herhangi bir yaş kısıtlaması yoktur, ancak kemik gelişimi sağlanan kişilerde teknik açıdan uygulanabilir. Hem kapalı piezo cerrahisi hem de açık piezo cerrahisi seçenekleri bulunmaktadır. Sağlık problemi olan nefes alma sıkıntısı ile ameliyat olunmuşsa ameliyat sonrası nefes alma problemi geçmiş olacaktır. Burnun şekli, büyüklüğü istediğiniz düzeyde yüzünüz ile oranlı bir şekilde yeni görüntüsüne kavuşacaktır.

Piezo Cerrahisi İle Doğal Burun Estetiği

Piezo Cerrahisi ile Klasik Burun Cerrahisi Arasında Farklar Nelerdir?

Klasik burun cerrahisinde burun ameliyatında, işlemi kemikleri kırarak şekil vermeye dayalıdır. Çekiç desteği ile şekillendirme yapıldığı için burun kemiği ve yan duvarlar travmaya uğrarlar. Buna bağlı olarak ameliyat sonrası, ödem, şişlik, morluk ve kan yüksek düzeyde olmaktadır. Oluşan bu şişliğin, ödemin, morluğun geçmesi uzun zaman almaktadır. Buda ameliyat olan kişide belli bir süre sosyal yaşamdan soyutlanmaya sebep olmaktadır. Piezo Cerrahisinde ise bu işlemlerin tam tersi gerçekleştiği için oldukça hızlı ve sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir