Pinterest nedir? Yeni Başlayanlar İçin Pinterest Rehberi A-Z

featured

Hala Facebook ve Twitter’ın tek güçlü sosyal medya pazarlama araçları olduğunu düşünüyorsanız, yeniden düşünmelisiniz. Yavaş ama hızlı büyüyen ve heyecan verici pazarlama ortağınız Pinterest’e merhaba. Pinterest’teki pinler, bir tweet’ten 100 kat daha fazla viral olabilir. Ek olarak, bir Pin’in yarı ömrü, bir Facebook gönderisinin tüm ömründen 16.000 kat daha uzundur.

Facebook’un yakın zamanda Instagram’ı satın almasının ardından Pinterest, ticari pazarlama alanına girmek için sıcak bilet. Pinterest her yıl hızla büyüyor ve toplam 250 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bu istatistikler, işletmenizin neden bu platformu kullanması gerektiğini kanıtlıyor. Egzotik tatil köylerini ve gurme yemekleri sergileyerek acıya neden olsa da Pinterest’in gerçek gücü, işletme hesaplarında yerleşik özellikler sunmasıdır. 700.000’den fazla işletmeden oluşan bu gruba katılın ve çok geç olmadan size sunulan ek pazarlama özellikleriyle bu en hızlı büyüyen ve son derece popüler platformda kendinizi değiştirmenizi öneririz.

İş İçin Pinterest, Kişisel Hesabınızından Farklıdır

Hesabınız yoksa veya kişisel hesabınız varsa, Pinterest’e tıklayarak bir Business Account’a kaydolmanız gerekir. Bu işletme hesabı ile aşağıdaki bilgilere erişebilirsiniz:

  1. Farklı Hizmet Koşulları

İşletme Hizmet Koşulları biraz farklıdır, bu yüzden bu bölümü okuduğunuzdan emin olmalısınız. Buradaki fark, hesabı iş amaçlı kullanmanızdır. Hala kabul edilen kullanım politikasına ve pin etiketi politikasına sahipsiniz, ancak ticari kullanım için bazı farklı şartlar var. Bu faktörler şunlardır:

Örneğin, istenmeyen iletileri caydırmak, kullanıcıların birden fazla kez yorum göndermelerini gerektirmemek.

Sabitlemeyi taahhüt olarak kullanmayın.

Çok sık yarışma ve promosyonlar düzenlemeyin.

Pinterest’ten işletmenize sponsor olmasını veya reklamını yapmasını istemeyin.

  1. Eğitici Pazarlama Materyalleri

Pinterest size sadece bir platform sağlamaz. Ayrıca, eğitim pazarlama materyalleriyle işletmenizi en etkili şekilde nasıl pazarlayacağınızı da öğretir.

Pinstitute: Pinterest kullanıcıları ile interaktif bir atölye çalışması.

Web seminerleri ve küçük işletmeler için dijital pazarlama içeriği.

  1. Pinterest Analizi

Pinterest Analizi Bu, Pinterest tarafından işletme hesapları için oluşturulmuş bir sistemdir. Hesabınızı doğruladıktan sonra, verileri gözlemleme hakkınız vardır. Hangi stratejinin ve içeriğin işe yaradığını ve neyin işe yaradığını görerek pazarlama taktiklerinizi hızla geliştirebilirsiniz.

  1. Zengin Pinler

Zengin Pinler 5 farklı varyasyonda gelir ve hepsi ortalamadan daha fazla bilgi içerir, bu da onları güçlü bir satış gücü haline getirir. Bunlara gerçek zamanlı hisse senedi fiyatları ve miktarları, web sitenize doğrudan bağlantılar ve etkileşimli bir harita üzerindeki yerler dahildir.

  1. Farklı Ayarlar

Şirket adınız olarak hesap adınızı kullanıyorsunuz, adınız ve soyadınız değil. Bu otomatik olarak Facebook hesabınıza giriş yapmanızı engeller. Bu yüzden Facebook sayfanızı Pinterest ana sayfanıza manuel olarak eklemeniz gerekiyor.

Popüler Pinler Nasıl Yapılır?

Pinlerinizi doğru yaparsanız işletmeniz yeterince etkileşim alacaktır. Bir blog yazısı veya Instagram yazısı yazdığınızda, içeriğinizin aranabilir olmasını istersiniz. Aranabilir değilse içeriğiniz bulunamaz veya görülemez. Bu yüzden pinlemeye başlamadan önce Pinterest kültürünü anlamanız gerekiyor. Kullanıcıların ne aradığını ve popüler pinlerin nasıl oluşturulduğunu anlamanız gerekir.

  1. En Popüler Kategoriler

Pinterest’te hangi kategorilerin en popüler olduğunu biliyorsanız, işletmeniz için daha iyi bir fikir üretebilirsiniz. Kullanıcıların yarısından fazlası kadın olduğu için en popüler kategoriler cinsiyete göre değişir, ancak erkekler çok hızlı bir şekilde Pinterest hesapları oluşturmaya başladılar ve geçen yıl erkek üye sayısını artırarak Pinterest’te en hızlı büyüyen demografi haline geldiler. . En popüler üç kategori yiyecek ve içecek, ev yapımı ve dekorasyonlardır.

  1. Çalışan görseller

Pinterest’in en önemli özelliklerinden biri görsel tabanlı bir platform olmasıdır. Görseller, paylaştığınız pinlerin başarısını belirleyebilecek kadar önemli bir rol oynamaktadır. Net, yüksek kaliteli görüntüler daha profesyonel ve çekici görünür. Ayrıca, daha fazla ışığa sahip görüntüler, karanlık görüntülere göre 20 kat daha sık yansıtıldı.

  1. Optimum Pin Boyutu

Tüm pinler aynı genişlikte ve sınırsız uzunluktadır. 736 × 1102 iyi bir iğ için uygun bir ölçüdür.

4- Öğretici Grafikler

Bazen büyük uzunluklardan faydalanmanız gerekir. Nasıl yaratıldığı, doğasının ne olduğu gibi içerikler. bu yapıya uyabilecek temalar ve en popüler kategoriler arasında ikinci sırada yer alıyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir