1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Robotik Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Robotik Kodlama Nasıl Öğrenilir?

featured

Robot kodlama, gelişen teknolojinin her zaman güncel olduğu bir alandır. Günlük hayatımızda kullandığımız teknik ekipmanların yazılımlarının robot kodu, ekipmanların fonksiyonel fonksiyonları yerine getirmesini sağlar. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayatımızı destekleyen makinelerin işlevleri çeşitlenmekte ve insanların robot kodlama yapma ihtiyacı da artmaktadır.

Robotik Kodlama Ne Demek?

Robot kodlama; Bilgisayar, telefon, makine gibi araçların vermiş olduğumuz ilkeleri karşılaması için sistematik olarak uygulanan yazılımlara yazılım denir.

Robot kodlama, programlamada çalışan bir aracın işlevini doğru kullanabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgilerdir. Robot kodlama günümüzde kullanılan makinelerin, bilgisayarların ve akıllı cihazların ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Belirtilen cihaz üzerinde robot kodlaması geliştirilmediyse, cihazın operasyonel performans sorunları ortaya çıkacaktır.

Robot kodlama, günümüzde eğitim ve iş söz konusu olduğunda da oldukça popülerdir. En az bir robot kodlama diline hakim olmak, mühendislik ve yazılım becerileri gerektiren sınıflandırılmış reklamlar için önemli bir kriterdir. Robot kodlamanın öğrenilmesi içerik açısından zor olduğu için programlama dilleri hakkında bilgi sahibi olan çok az kişi vardır. Bu da robot kodlama konusunda eğitim almış kişilerin iş bulmasını kolaylaştırıyor. 

Robotik Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Özellikle mekanizasyon ve teknolojinin zirveye ulaştığı günümüzde robotları kodlamayı öğrenmek çok önemlidir. Robot kodlamayı öğrenmek için bu alanda yazılmış ders kitapları bulunmaktadır. Robotik kodlama alanı çok geniş bir konudur. Bu nedenle, bir kişinin bir robotu eğitmen olmadan kodlamayı tam olarak öğrenmesi zordur. Robot kodlama konusunda becerilerini geliştirmek isteyen herkes robot kodlama konusunda resmi ve online eğitim alabilir.

Profesyonel eğitmenler tarafından verilen robot kodlama eğitimi, robot kodlamayı hem teorik hem de pratik olarak anlamanıza yardımcı olacaktır. Öğrenmesi zor bir konu, ancak bireyler robot kodlamanın temellerini ve karmaşıklığını etkili bir şekilde anlamak için bir eğitmenle birlikte çalışır.

Robotik Kodlama Nasıl Yapılır?

Robot kodlama yapmak için öncelikle belirli programlama dillerini öğrenmelisiniz. Örneğin Javascript ve Python programlama dilleri robot kodlama için önemlidir. Robotik kodlamada programlama dilleri, kodlama yapacağınız cihaz için belirli talimatları işlemeniz gereken bir alfabe gibi çalışır. Robotla kodlama yapmak isteyen kişi bu programlama dillerine hakim değilse kodlama işlemini hatasız tamamlayamayacaktır.

Robot kodlaması yapabilmek için öncelikle Javascript, Python ve C++ programlama dillerini eğitmeniz gerekiyor.

Robotik kodlama programlama dilini öğrendikten sonra Codespark veya Robotiste gibi programlama diliniz için doğru kodlama yazılımını seçmeye başlayabilirsiniz. Robot kodlama yapmak için seçtiğiniz kodlama yazılımını bilgisayarınıza aktarmanız yeterlidir.

En Çok Kullanılan Robotik Kodlama Programları Nelerdir?

En yaygın olarak kullanılan robot kodlama programları şunlardır:

Code.org

Scratch

CodeCombat

Bitsbox

App Inventor

Kodu Game Lab

Tynker

Lightbot

TechRocket

All Can Code

Codecademy

Code Monster

Robotik Kodlama Öğrenmek Neden Önemlidir?

Robotik kodlama, robot biliminin önemli ve ayrılmaz bir parçasıdır. Günümüzde ileri teknolojiler ile robotlar ve yeni fonksiyonel makineler günlük hayatımızda giderek daha yaygın hale gelmektedir. Endüstride mühendislik alanında robot kodlamayı bilen kişilere ihtiyaç vardır. Tüm bunların sonucunda robotik kodlama alanında istihdam oranı artmaktadır. Faaliyet alanının artmasıyla birlikte robotla kodlama öğrenmek önemli hale geldi. Özellikle üniversite düzeyinde yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği gibi fakültelerin mezunları robotik kodlama konusunda çalışmak için çeşitli mesleki eğitim kurslarından geçmek zorundadır.

Robotik kodlama alanının önümüzdeki yıllarda daha da büyümesi bekleniyor. Bu nedenle hem istihdam hem de kişisel ve bilgi gelişimi için robotik kodlama dersleri almakta fayda var. Robot kodlamayı öğrenmek için robot kodlama ile ilgili teknik bilgiye veya üniversiteden mezun olmaya gerek yoktur. Robotları kodlamayı öğrenmek, bu alana ilgi duyan herkesin yapabileceği bir şeydir. Robot kodlama, özellikle küçük çocuklarda beyin gelişimine ve işlevsel düşünmeye katkı sağlar. Bu nedenle bilgisayar ve bilgisayar oyunlarına ilgi duyan çocuklara robot kodlama alanında eğitim verilmelidir. Kodlama robotları, çocukken öğrenmesi daha kolay bir aktivite olsa da, her yaş için faydalı ve açık bir alandır.

Robotik Kodlama Dilleri Nelerdir?

Robotik kodlama dilleri şunlardır:

C/C++

Javascript

Python

Fortran

    C/C++ Kodlama Dili

C / C ++ betik dili, 1979\’dan beri Bjarne Stroustrup tarafından geliştirilmiştir. Orta ölçekli ve genel amaçlı bir programlama dilidir. C / C ++ programlama dili orijinal olarak \”Sınıflı C\” olarak adlandırıldı. Bu isim 1983 yılında \”C++\” olarak değiştirilmiştir. C++ programlama dilini kendinden önceki C\’den ayıran en büyük fark, C++ programlama dilinin nesne yönelimli programlamaya olanak sağlamasıdır.

C/C++ programlama dili her zaman güncel olduğu için birçok sistemde yazılımlar tarafından tercih edilmektedir. C/C++ betik dilinin dezavantajı, yeterince güvenli olmamasıdır.

  1. Javascript Kodlama Dili

Javascript kodlama dili, özellikle web sayfalarını daha estetik ve kullanışlı hale getirmek için favori bir programlama dilidir. Javascript, web sayfalarının kullanıcı deneyimine göre özelleştirilmesinde önemli bir rol oynar. Javascript kodlama dilinin açılır menüleri, farklı sembolleri ve renkleri bir web sitesinin görsel tasarımına katkıda bulunur. Javascript kodlama dili, web sitesi trafiğini artırmak için yazılım uzmanları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

  1. Python Kodlama Dili

Python betik dili, 1990\’ların başında Guido Van Rossum tarafından geliştirilmiştir. Python betik dili, yüksek düzeyde nesne yönelimli programlama yetenekleri sağlar. Python ayrıca açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir programlama dilidir. Python programlama dili özellikle acemi programcılar tarafından tercih edilmektedir. Bunun nedeni Python\’un diğer programlama dilleri kadar karmaşık olmamasıdır. Kolay anlaşılır bir Python programlama dili de profesyonel yazılım profesyonellerinin tercih edebileceği bir özelliktir. Bu sayede Python kullanarak hızlı ve hatasız yeni tasarımlar ve kodlamalar gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Fortran Kodlama Dili

Fortran programlama dili, sayısal ve bilimsel hesaplamalar için kullanılan bir programlama aracıdır. 1954 yılında IBM tarafından geliştirilmiştir. Fortran yazılım dili ilk ortaya çıktığında bilgisayarları hızlandırmak için çok tercih ediliyordu. Ancak, o zamandan beri yeni üst düzey programlama dillerinin ortaya çıkmasıyla daha az popüler hale geldi. Fortran kodlama dili, cihaz üzerinde aritmetik işlemleri etkinleştirmek için kullanılır. Öğrenmesi ve uygulaması çok zor bir programlama dilidir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir