Saç Boyası Elden Nasıl Çıkar?

featured

Kadın erkek fark etmeksizin birçok kişi günlük yaşamında saç boyası kullanmaktadır. Kuaför ve güzellik salonlarında yapılan boyama işlemlerinin yanında evlerde kendi imkanlarıyla da saç boyayan pek çok kişi vardır. Özellikle evde saç boyası yapılırken boyanın bulaşma durumuna dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Bu noktada işlem yapılırken eldiven kullanılması oldukça önemlidir. Eldiven kullanılmadan yapılan boyama işlemi, sonrasında boyanın ele bulaşması ile sonuçlanmaktadır. Bu noktada pek çok kişi saç boyası elden nasıl çıkar sorusunu sormaktadır. Elden uzun süre çıkmayan ve rahatsız bir görüntü oluşturan saç boyaları, bazı yöntemlerle çözüme kavuşmaktadır. Bu yöntemler kimi zaman cilt için uygun olsa da kimi zaman cildinize zarar verecek ürünlerden oluşabilmektedir.

Elden Saç Boyası Çıkarma Yöntemleri

Saç boyaları, cilt ile temas ettiğinde uzun bir çaba isteyen ve zor çıkan ürünlerdendir. Elimize bulaşan boyalardan kurtulmak için birçok kişi cildine zarar vermekte, tahriş etmektedir. Aslında saç boyalarını elden kolaylıkla çıkaran yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler doğal ve kimyasal ürünleri kapsayan uygulamalardan oluşmaktadır. Elden saç boyası çıkarma yöntemleri şöyledir:

  • Su ve sıvı sabun ile yıkama: Saç boyası elde ne kadar fazla kalırsa okadar derine inerek çıkması zorlaşmaktadır. Bu açıdan elinize boya bulaştığı anda bol sabunla yıkamak ilk etapta etkili olabilmektedir.
  • Diş macunu ile el yıkama: Saç boyasının çıkarılmasında bir diğer yöntem diş macunudur. Bolca macunun elde ovulması ve bu işlemin tekrarlanması ile boya kolaylıkla çıkmaktadır.
  • Zeytinyağı, bebe yağı gibi yağların bekletilmesi: Yağlar, boya çıkarmada oldukça etkili olan malzemelerdir. Özellikle gece yatmadan boyalı elinize bu yağlardan biri sürülmelidir. Sonrasında eldiven ile sabah kadar bekletilmesiyle, boyanın kolayca çıkması sağlanmaktadır.
  • Bulaşık deterjanı ve karbonatın karıştırılıp elin yıkanması: Bulaşık deterjanı ve karbonatın karıştırılması ile yapılan karışım da boya çıkarmada etkilidir. Birkaç kez tekrarlanan bu işlem, ellere zarar vermeden etki etmektedir.
  • Saç spreyi sıkılması: Saç spreyi, boya çıkarmada kullanılan malzemelerden birisidir. Elinizde tahrişe de sebep olabilen bu yöntem, saç spreyinin ele sıkılması ve yıkanması ile yapılmaktadır.
  • Sigara külü ve su karışımı ile yıkama: Oldukça ilginç olan bir diğer yöntem de sigara külü ile yapılmaktadır. Su ve külün karışmasından oluşan karışım, pamuk ile ele sürülmektedir. Ardından 15-20 dakika beklenmesi ile boya kısa sürede çıkmaktadır.
  • Aseton ile silme: Cildinizi tahriş edebilecek olan aseton, yine boya çıkarmada etkili ama tehlikeli yöntemlerdendir. Pamuk yardımıyla boya üzerine uygulanan aseton, eldeki boyayı kısa sürede çıkarmaktadır.

Elden Kolay Saç Boyası Çıkarma

Saç boyası için kullanılan birçok yöntemden bahsettik. Elbette ki tüm yöntemler boya üzerinde etkili olmaktadır. Ancak bazen uzun süre elde kalan ve elinize zarar vermeden çıkarılamayan durumlar oluşabilmektedir. Bu gibi durumlarda saç boyasını çıkaran profesyonel ürünler kullanılmaktadır.  Profesyonel boya çıkarıcı ürünler, kısa sürede boyaya etki etmekte kolayca çıkmasını sağlamaktadır. Bu anlamda tercih edebileceğiniz bu ürünler, diğer yöntemler gibi alternatif seçeneklerdendir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir