Safari mi Google Chrome mu?

Safari mi Google Chrome mu?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte gencinden yaşlısına her yaş grubunda insan artık digital dünyada yerini almış durumda. Akıllı cep telefonları, diz üstü bilgisayar, ıpad, laptop gibi cihazlar ile internet dünyasında her türlü ihtiyaçları için gezinti yapıyor. Gerek alışveriş, gerek bilgi edinimi gerekse sosyal medya içerikleri ile ilgili her konuda internete başvuruyor. Bu araştırma ve çalışmalar içinde bir tarayıcı kullanmak zorunluluğu oluşuyor. Donanım farklılıkları doğrultusunda da tarayıcı seçimleri kişilerin kendi inisiyatiflerinde oluyor. Kullanım kolaylığı ve alt yapısının teknik üstünlüğü tarayıcıların seçiminde büyük etken oluyor. Bu seçenekler arasında en çok Google Choreme ve Safari ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Neden Tarayıcı Kullanılması Gerekiyor?

İletişim araçları üzerinde internet kullanımının sağlanabilmesi için tarayıcı kullanılması gerekir. Web browser olarak bilinen bu tarayıcılar sayesinde web sitelerine giriş yapılır. İnternet üzerinden istenilen sitelere giriş yapabilmek, sosyal medya platformlarına ulaşabilmek, bloglara katılmak, gazete okumak, alışveriş yapmak için ihtiyaç duyulan platform internet tarayıcısıdır. Google Chrome bunlardan en çok bilinen ve kullanılanlar arasındadır. Özellikle masa üzeri, ıpad ve laptop üzerinden girişlerde tercih edildiği bilinir. Bununla birlikte akıllı telefonlarda bulunan Safari uygulamasıda sıklıkla kullanılan tarayıcılar arasındadır.

Google Chrome ve Safari Arasında Ne Fark Vardır?

Yazılım uygulamaları olarak dünya genelinde internet üzerinden ulaşılmak istenen web sayfaları için kullanılan tarayıcı alt yapılarının kullanımı tamamen kişilerin tercihlerine bağlıdır. İşlev olarak her iki yazılımda online ortamda erişim sağlayabilmek açısından önemli bir rol oynar. En önemli konulardan bir tanesi de güvenilir bir şekilde araştırma yapabilmek, video seyretmek, müzik dinlemek ve çeşitli platformlarda bilgi güvenliği sağlanarak kişisel bilgiler ile işlem yapılabilmesidir.

Google Chrome, Google tarafından yazılımdan olarak geliştirilmiş ve tüm dünyada internet kullanıcılarına sunulmuş bir platform içeriğidir. 2008 yılının Eylül ayından beride Microsoft Windows sürümünün yayınlanması ile kullanımı artmış olan tarayıcı ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. İndirilme ve kullanılma bakımından çok popüler olan bu tarayıcının kullanımı basit ve hızlıdır.

Safari ise ilk olarak 2003 yılında Apple tarafından yazılımlaştırılmış ve model olarak Web Kit motorunu temel olarak alan bir tarayıcı özelliği vardır. MAC OS X Panther ile birlikte ilk geliştirildiğinde kullanılan bu tarayıcı 2007 yılında piyasaya çıkan İPhone ile birlikte İOS verir ananla cihazların ana sürümüne dahil olmuştur.
Safari mi Google Chrome mu?

Google Chrome ve Safari Tarayıcılarını Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Safari tarayıcısının en büyük özelliklerinden bir tanesi Java Script desteği veriyor olmasıdır. Özellikle mobil cihazlar üzerinde fazla yer kaplamadığı için tercih edilir. İOS cihazların kendisine ait olan Safari bu tür cihazlarda teknik farklılıkları ile bir adım öne çıkıyor. Apple store bağlantılarında ekstra bir hıza sahiptir. Yetenekleri arasında video görüntüleme hızı, haber bağlantılarındaki kalitesi, resimleri hızlı gösterme yetenekleri sürüm yüklemeleri ile birlikte akıllı İOS cihazlarda fark edilebilir bir şekilde ön plana çıkıyor.

Masa üzeri bilgisayarlar da ise Google Chrome kullanımı bir hayli fazla. Ağ tarayıcıları arasında dünya genelinde kullanımı hızla yayılan ve kullanılan Chrome hız bakımında maksimum seviyede ve her geçen gün geliştirilen eklentileri sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyor. En büyük faydalarından bir tanesi güncellemelerini kendi kendine yapabilmesidir.

Bu karşılaştırmalara baktığımızda İOS kullanıcıları için Safarinin, masa üzeri bilgisayar kullanıcılarının ise Google Chrome kullanımı olarak tercihlerini yaptıklarını söylemek mümkündür. İşlevsel özellikleri bakımından aynı kullanım rahatlığını sunduğu bilinen tarayıcılar arasındaki seçimler, genellikle kullanım alışkanlıklarından doğan tercihler olarak etkileşim sağlıyor.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir