Siber Güvenlik Ne Kadar Maaş Alır?

Siber Güvenlik Ne Kadar Maaş Alır?

Siber güvenlik ne kadar maaş alır? Ve İnsanlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Siber güvenlik ağları, bilgisayarı, mobil cihazları, elektronik sistemleri ve verileri kötü amaçlı saldırılardan korumaktır. Siber güvenlik uzmanları ise bilgi sistemlerini korumak karşılaşılacak herhangi bir siber saldırıyı engellemek ile görevlidir. Siber güvenlik bilgi sistemlerinde yaşanan güvenlik olaylarını izleyerek sistemdeki güvenlik açıklarını tespit ederek tehdit ve risklerden korur.

Mevcut ağ alt yapılarına her hangi bir saldırıda erişimi engellemek için alp yapılar kurmak, sisteme saldırıyı gerçekleştiren fail ve faillerin belirlenmesini sağlamak ve sistemleri güncel halde tutmak başlıca görevleridir. Siber güvenlik uzmanı maaşları ülkelere göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde meslekteki tecrübesi, hizmet yılı, görev ve sorumluluklarıyla maaşlar değişmekte olup, aylık ortalama siber güvenlik olarak maaşı 8.500 TL iken en düşük maaş 3.500 TL, en yüksek maaş 17.800 TL olarak bilinmektedir. Diğer ülkelerde ise siber güvenlik uzmanı maaşları yıllık 95,000-165,000 dolar arasında değişmektedir.

Siber Güvenlik Ne Kadar Maaş Alır?

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur?

Siber güvenlik ne kadar maaş alır? Ve ne nasıl olunur sorularının cevapları günümüz dünyasında önem arz etmektedir. Çağımızda siber güvenliğe olan ihtiyacın artmasıyla da önemli bir işkolu haline gelen siber güvenlik uzmanı olmak için yapılması gereken şunlardır:

  • İşletim sistemlerinin kullanılmasına hâkim olmak.
  • İyi programlama ve temel network bilgisine sahip olmak.
  • Bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir.
  • Ağ sisteminin kurulum ve yönetiminde belli bir tecrübeye sahip olmak.

 

Devlette Siber Güvenlik Maaşları

Bakanlıklara yapılan siber saldırılar sonucu alınan büyük maddi zararlar siber güvenlik konusunda önlem alma gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Devlette görev alan siber güvenlik uzmanlara sisteme gerçekleştirilen saldırıları engelleyip müdahale etmektedir. Ülkemizde birçok bakanlık bünyesinde siber güvenlik ekipleri kurulmaktadır. Siber güvenlik alanında en son istihdam Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Gümrük Ticaret Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Devlette siber güvenlik ekibinde yer alan çalışanların maaşları ekipte yürüttükleri pozisyon ve tecrübelerine göre değişmektedir.  Devlette siber güvenlik maaşı ortalama 12,000 TL iken en düşük 8,700 TL, en yüksek 17.850 TL olarak bilinmektedir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir