Slow Motion (Ağır Çekim) Nasıl Yapılır ?

Slow Motion (Ağır Çekim) Nasıl Yapılır ?

Slow Motion yani ağır çekim videolar yapmak için ya ağır çekim modu olan bir kamera ile videolar kaydedebilir ya da video düzenleme uygulamaları ile normal bir video ağır çekim yapabilirsiniz. Bazı Android veya iPhone modelleri, varsayılan kamera uygulamalarında ağır çekim özelliğini de sunar. Peki, Slow Motion videoları nasıl kaydedilir ve normal bir video nasıl Slow Motion hale getiririz ?

Ağır çekim kamera kullanın

Birçok kamera varsayılan olarak ağır çekim modu sunar. Örneğin aksiyon kameraları genellikle ağır çekim moduyla gelir. Giriş seviyesinden itibaren tüm kameralarında ağır çekim kayıt sağlar. Brave 7 aksiyon kamerasında ağım çekim bir video kaydetmek birkaç düğmeye tıklamak kadar kolaydır.

Kamerayı açın, video modu menüsüne girmek için mod simgesine dokunun ve Ağır Çekim/ Slow Motion modunu seçin. Ağır çekim videoları 1080p/120fps, 1080/60fps, 720/240 fps’de çekmenin keyfini yaşayın.

Kameranızda yerleşik bir ağır çekim video modu yoksa endişelenmeyin, 60 fps120 fps veya saniyede daha yüksek kare hızında video çekiyorsanız, videoyu bir ağır çekim uygulamasıyla düzenlemek size harika bir görüntü sağlayabilir.

Çoğu video saniyede 24, 30 veya 60 kare hızında oynatılır ve kamera saniyede 30 veya 60 kareden daha fazla kare çekmeyi başarırsa, videolar ağır çekime dönüştürülebilir.

Slow Motion (Ağır Çekim) Nasıl Yapılır ?

Android’de Telefonlarda Slow Motion Çekim Yapın

Birçok üst düzey akıllı telefon ve hatta bazı uygun fiyatlı telefonlar, kamera uygulamalarında ağır çekim modu seçeneği sunar. Örneğin, Samsung S20+, 960 fps’ye kadar ağır çekim yakalamanıza olanak tanıyan Süper Ağır Çekim sağlar.

Android telefonunuzun ağır çekim videoları destekleyip desteklemediğinden emin değilseniz, telefonunuzdaki kamera uygulamasını açın, video moduna geçin, Ayarlar’a gidin ve ağır çekim seçeneği olup olmadığını kontrol edin.

Aşağıdakiler, ağır çekim video moduna sahip Android modellerinden bazıları şunlardır:

  • Google Piksel 3
  • OnePlus 7 Pro, OnePlus 8T
  • Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy S20+

IOS ile Slow Motion Çekim Yapın

Tüm iPhone modelleri, varsayılan kamera uygulamasıyla ağır çekim videolar çekebilir. iPhone 88 PlusX1112′de 1080p ağır çekim videoyu 120 veya 240 fps’de kaydedebilirsiniz. Ancak, İphone 7 veya önceki modellerde, 1080p/120 fps’de veya 720p’de 240 fps’de ağır çekim yapabilirsiniz. Ayrıca İphone’da ağır çekim videolar kaydetmek kolaydır.

İphone’unuz da kamera uygulamasını açın ve Ağır Çekim’i seçin. Kayda başlamak için kayıt düğmesine tıklayın. Ayrıca çoğu İphone modeli yalnızca arka kamerayla ağır çekim kaydı destekler, yalnızca iPhone 11’de ve iPhone 12 modelleri ön kamerayla Ağır Çekim modunu destekler.

Not: Kare hızını Ayarlar > Kamera > Ağır Çekimde Kaydet ile değiştirebilirsiniz.

Videolarda Slow Motion Nasıl Yapılır ?

Normal hızda bir videonuz varsa, videoları özel bir ağır çekim uygulaması veya ağır çekim özelliğine sahip bir video düzenleme aracı ile yavaşlatabilirsiniz.

İphone /Android Videoları Ağır Çekimde Yapın

Bir İphone veya Android telefonda ağır çekimde video çekmenize yardımcı olabilecek birçok uygulama vardır. İşte referansınız için kullanımı kolay iki uygulama.

Ağır Çekim Video FX (Android): Bu uygulama, adından da anlaşılacağı gibi yapar. Normal videolarınızı uygulamaya aktarabilirsiniz ve uygulama, videoları yavaşlatmak için hızı seçmenize izin verir. Ağır çekim efektini önizleyebilir ve değişikliği kaydedebilirsiniz.

Slow Fast Slow(İphone): Bu uygulama tamamen ücretsizdir ve ağır çekim videoları düzenlemek için harika çalışır. Videoları yavaşlatmanıza veya hızlandırmanıza, ağır çekim videoları kırpmanıza veya tersine çevirmenize ve hatta perde kontrolü eklemenize olanak tanır.

Bilgisayarda Slow Motion Videoları Yapın

Videoları bir bilgisayarla yavaşlatmak kolaydır. Videoları yavaşlatmak veya hızlandırmak için tarayıcılarda bulabileceğiniz birçok çevrimiçi araç vardır. Adobe Premiere ProPowerDirectorFinal Cut Pro XShotcut gibi birçok video düzenleyici, bir videoyu kare hızına göre yavaşlatmanız için ağır çekim özelliğiyle birlikte gelir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir