SSL sertifikaları neden bu kadar önemli?

featured

İnternet yaygınlaştığında XNUMX. 21. yüzyılda, dünyanın dört bir yanındaki insanlar, çevrimiçi forumlara göz atmak, çevrimiçi alışveriş yapmak, sosyal yazılımları kullanmak ve arama motorlarını kullanarak bilgi aramak gibi cep telefonlarında, tabletlerinde veya dizüstü bilgisayarlarında internette geziniyor. Modern insanların yaşamları uzun zamandır İnternet dünyasıyla yakından ilişkilidir. İnternet, insanların hayatlarını daha kolay hale getirirken, İnternet dolandırıcılığı, kişisel bilgi güvenliği ve gizlilik taraması gibi birçok soruna neden oldu. Bu sorunlar sadece internet kullanıcılarını değil, dikkat edilmesi gereken internet operatörlerini de tehlikeye atmaktadır. Son yıllarda, bağlantılar veya SSL sertifikaları giderek daha fazla dikkat çekiyor.

SSL nedir?

SSL Tam Adı SecureSyuvalarL Çince’ye güvenli bir iletişim protokolü olarak çevrilen ayer, bir güvenlik protokolüdür. SSL sertifikaları için TSL’nin genişletilmiş bir sürümü şu anda mevcuttur. Ad Aktarım Katmanı S Taşıma katmanı güvenlik protokolü olarak Çince’ye çevrilen doğruluk, piyasada hala yaygın olarak bir SSL sertifikası olarak anılır, bu nedenle aşağıda topluca bir SSL sertifikası olarak anılır.

Basitçe söylemek gerekirse, bir SSL sertifikası İnternetteki bir kimlik sertifikası gibidir ve bir web sunucusunun kimliğini kanıtlamak için kullanılır. Veri gönderildiğinde, web kullanıcısına sunucunun güvenilir bir sunucu olduğunu gösterebilirsiniz.

SSL sertifikası, web sunucusu ile web kullanıcısı arasında şifreli bir bağlantı oluşturarak iletilen verilerin güvenliğini sağlar ve ayrıca üye bilgileri, kurumsal veriler vb. web kullanıcısının kişisel bilgilerini de sağlar. Web sunucusunun dahili veritabanını yönetir. Kimlik numarası, kredi kartı numarası, doğum günü, ev adresi vb. SSL sertifikaları, çevrimiçi işlemleri, web kullanıcılarını ve web sunucusu bilgilerini güvence altına almak için kullanılan bir şirket standardı olarak listelenir. Bir SSL sertifikası yüklemek, yalnızca web kullanıcılarının web güvenliği konusunda en doğrudan anlayışa sahip olduğunu göstermekle kalmaz, aynı zamanda web sitesi güvenilirliğini ve web SEO optimizasyonunu iyileştirmede önemli bir faktördür.

SSL ilkesi

SSL sertifika politikası, SSL sertifikası web sunucusunun ve web kullanıcısının belirli bir şifreli şifreli bağlantı kurmasıdır. Bu, web sunucusu ve web kullanıcısı arasında aktarılan verilerin şifresini çözdü. Bu bilgi. Bu nedenle, SSL sertifikaları, web sunucusu ile web kullanıcısı arasında gönderilen bilgilerin kötü niyetli bir yabancı tarafından izlenmesini veya çalınmasını önleyebilir. TLS sertifikasının yeni sürümü ve mevcut popüler SSL sertifikası hala farklı mimarilere sahiptir, ancak her ikisi de veri güvenliğini ve gizliliğini garanti eder. Bağlantınızın güvenliğini sağlamak için kimlik doğrulama ve güvenlik sertifikaları için şifreleme kullanın.

SSL sertifika kimliği

Web kullanıcıları internet sitesine göz atarken, yukarıdaki adres çubuğunda bir kilit simgesi yada monitörü bulunduğunu görebilirler. Bir kilit simgesi görüntülendiğinde, internet kullanıcıları, geçerli sayfanın detaylı SSL sertifikası ayrıntılarını öğrenmek için kilidi tıklatabilir; Kelimeler, internet sitesinin hemen hemen bir SSL sertifikası yüklemediğini gösterir, bu yüzden internet kullanıcılarının internet sayfasına göz atarken şahsi gizlilik bilgilerini doldurmamaya oldukça dikkat etmeleri gerekir.

Genel olarak konuşursak, detaylı SSL sertifika detayları; yayıncı, son kullanma zamanı, sertifikanın geçerli olup olmadığı, verenin firma adı, konumu ve genel anahtar bilgilerini vb. İçerir. Web kullanıcıları internet`e göz atarken, Kuruluşun tamamı, sona erme zamanı vb. Gibi SSL sertifikasının detayları hemen test edilecektir. Bir hata mesajı göründüğünde, internet kullanıcısı SSL sertifikasına güvenilmediğini bildiren bir ileti alacaktır.

Ücretsiz SSL sertifikası

Şu anda piyasada ücretsiz SSL sertifikası uygulamaları sunan birkaç web sitesi var.SSL sertifikası kurulumu dört kolay adımda tamamlanabilir:

SSL sertifikasına başvurmak için lütfen URL’yi girin

Lütfen bir doğrulama yöntemi seçin

Doğrulama dosyasını indirin ve yükleyin

SSL sertifikasını başarıyla alın

Bununla birlikte, ücretsiz bir SSL sertifikası, genellikle birkaç ay sürse de paradan tasarruf etmenizi sağlar. Web sunucusu, SSL sertifikası için düzenli olarak yeniden başvurmalıdır. Ayrıca, bu web siteleri danışmanlık hizmeti vermemektedir, bu yüzden web sunucuları karşımıza çıkmaktadır. Sorun veya SSL sertifikası başarıyla uygulanmazsa, genellikle yardım istemenin bir yolu yoktur ve sorunun doğru bir çözümü veya nedeni yoktur.

SSL sertifika isteği

Sınırlı bütçeli şirketler için, resmi web sitesinin farklı SSL sertifikaları için web sitesi gereksinimlerine ayrıntılı bir giriş sağladığından emin olmak için özel bir ağ hizmetleri ekibiyle iletişime geçin. Ayrıca, türüne bağlı olarak çeşitli SSL uygulama süreçlerinin bir tanımını da sağlar. Gereksinimlerin. Henüz bilmeseniz bile 7 gün 24 saat kullanabilirsiniz. Tavsiye veya kiralık hat için servis: Çünkü ücretli bir SSL sertifikası uygulamak sadece geçerlilik süresini uzatmakla kalmaz, aynı zamanda bir uzman ekibin yardımıyla işletmenin birçok gereksiz sıkıntı ve sıkıntıdan kaçınmasına yardımcı olur. , Bütçenizden tasarruf etmek için küçük bir kayıp yok!

Yakın tarihli bir Google açıklaması, web sitesi güvenliği, bir SSL sertifikası başvurusunun önemi ve aciliyeti dahil olmak üzere, arama motoru sıralamalarının gelecekte nasıl değerlendirileceğine özellikle dikkat çekti. Çevrimiçi dünyada kullanıcıların ve arama motorlarının güveni. SSL sertifikalarının uygulanması, verilerinin güvenliğini artırmak isteyen şirketler için özellikle önemlidir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir