Telefon Numarasından Instagram Hesabı Bulma

Sosyal medyalar, insanları birbirine bağlayarak yakınlaştırmak için oluşturulmuştur. Sosyal medyada insanları takip ederek dünyanın her yerinden farklı insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Sosyal medya sitelerinin hepsinde olduğu gibi Instagram’da da takip etmek istediğiniz kişileri bulmanın birçok farklı yolu vardır. İnsanları isimleri ya da kullanıcı adlarıyla aramak en yaygın yöntem olarak bilinir.  Ancak bu yöntem aynı adı taşıyan yüzlerce hatta binlerce profil olduğu çok fazla zaman alabilir. Bu nedenle Instagram, kullanıcılara kolaylık sağlamak için “Kişileri Bul” özelliğini hayata geçirdi. Kişileri bul özelliği ile telefon numarasından Instagram hesabını bulmaya yarar. 

Mesela, bir Instagram kullanıcısını aradınız ama bir türlü bulamadınız o kullanıcının telefon numarası rehberinizde kayıtlı ise kişileri bul özelliği ile kolayca bulabilirsiniz. Fakat bu yöntemle sadece cep telefonu numarasını Instagram hesabına bağlayan kişileri bulabilirsiniz. Aradığınız kişi telefon numarasını bağlamamışsa, bu özellikten maalesef faydalanmazsınız. Bu durumda alternatif seçeneklerle arama yapmalısınız.

Kişileri Bul Özelliği Nasıl Kullanılır?

Kişileri bul özelliği, Instagram’da kullanıcı adını bilmediğimiz ancak telefon rehberimizde kayıtlı olan kişiler ile bağlantı kurmamıza yardımcı olur. Bu özelliğin nasıl kullanılacağı aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir;

  • Kişinin numarasının telefonunuza kaydedildiğinden emin olun.
  • Kişileri telefon numarasına göre bulmak için Instagram hesabınızda oturum açın.
  • Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki üç çizgili simgeye dokunun.
  • Yeni İnsanlar Keşfet’e tıklayın ve Kişiler’i seçin.
  • Kişileri Bul sayfasında Kişileri Bağla seçeneğine dokunun.
  • Açılan listede takip etmek veya görüntülemek istediğiniz bir profili seçin. 
  • Hiçbir telefon numarası ilişkilendirilmemişse, kullanılabilir kişi olmadığını gösterecektir.

Yukarıda belirtilen adımları takip ederek herhangi birinin Instagram hesabını cep telefonu numarasıyla bulabilirsiniz. Bu yöntemle kişi listemizde yer alan kullanıcıların tüm profillerine veya hesaplarına parmaklarınızın ucunda ulaşabilirsiniz.

Kişileri Instagram ile Senkronize Ettiğinizde Ne Olur?

Telefon rehberinizdeki kişileri bulmak ve takip etmek için kişi senkronizasyonu seçeneğini etkinleştirdiğinizde, Instagram uygulaması kişi listenize erişebilir. Telefon rehberinizdeki bu kişiler, Instagram sunucuları tarafından periyodik olarak tarar ve bu verilerinizi güvenli bir şekilde sunucularında saklar. Bu listeye eklenen yeni kişiler varsa güncel kalmalarına yardımcı olur. Kişi senkronizasyonunu devre dışı bırakana kadar yeni kişiler yüklenir. Instagram’ın kişi listesinize erişmesini istemiyorsanız, istediğinizde kişi senkronizasyon seçeneğinden bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir